Jump to content

Capac protectie baterie


bebeko
 Share

Postare recomandată

Buna, am o nelamurire : am observat ca nu am acea cutie de protectie a bateriei. Eu am echiparea Elite si alarma din fabrica. Dealerul mi-a spus ca asa e normal sa fie. Dar am vazut in manualul masinii ca exista asa ceva si mai ales ca un prieten al meu are acea cutie pe o Fabia Clasic model 2004. Totusi exista ceva protectie a bateriei dar nu o cutie in totalitate. E normal asa ceva ? La voi cum este ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La fel si la mine, tot Elite. :vaidecapulmeu:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

Da, e normal sa fie asa. Si eu tot echiparea Elite si este la fel si la mine. Cutia bateriei apare la modelele care nu au inca un tablou de sigurante suplimentar dispus pe baterie. Probabil ai observat ca la tine pe baterie se mai afla un tablou suplimentar. Acolo se gasesc sigurante pt. ABS, ESP (unde e cazul), etc.

La vechea mea masina (1.4MPI 68CP, fabricatie 2000) si eu aveam cutie la baterie.

Modificat de Cowboy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aha, deci cu cat e masina mai noua , adica model mai nou, este mai prost facuta/gandita decat cea veche ?! :blink: Cine stie poate noul model Fabia poate nici nu mai are baterie !!! :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:) Ei, nu e neaparat mai prost facuta. Au avut ei motivele lor (pertinente cred ) pentru care au facut-o asa. Sincer sa fiu mie imi convine mai mult ca nu mai e in cutia aia...La vechea masina, bateriia fiind in cutie, imi facea mereu condens si se coroda legarea la borna. La un moment dat mi se corodase si cablul, pe care intr-un final l-am schimbat ca mai avea putin si se rupea. Deci...important e sa :) bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aha, deci cu cat e masina mai noua , adica model mai nou, este mai prost facuta/gandita decat cea veche ?! :) Cine stie poate noul model Fabia poate nici nu mai are baterie !!! :P

O sa ai o gaurica sub numar si o manivela in trusa din dotare, o sa mearga pe dinam, klaaaar.

Eu aveam la fosta skoda 120 o adaptare pt manivela pe fulie si o gaura data sub bara (facuta de taica'miu prin '80 cand nu prea se gaseau baterii si alea care se gaseau erau nishte nashpeturi de bistrita), iarna cand era bateria slaba, nu o mai stresai cu demarorul, puneai contact, 3-4 manivele si vruuum :)

Eu cred ca depinde de dotarile modelului, la a mea de ex cu dotare elegance nu numai ca am capac, dar bateria este si intr'o husa termoizolanta dintr'un fel de fash gros cu burete :D , sa nu raceasca saraca :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bai, te rog frumos nu vorbi urat de Bistrita !!! :D

P.S. oricum bateriile erau de cacao, dar ca si consateni ce suntem..... :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ma io nu am zis nimica de bistritza, da bateriile... :( sa stii ca daca te mai consoleaza si la timisoara la elba se faceau baterii, da nu de masina, la fel de nasoale ca alea de la voi, curgeau in radio, in lanterna, in casetofon, ardea pe acolo , o minune :( , asa erau vremurile din epoca de aur :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Lasa , vorba aceea .... noi sa fim sanatosi !!! :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

Am incercat sa dau jos bateria si....n-am reusit sa demontez capacul acesteia :))

Am reusit sa desfac doar in partea din dreapta (cum te uiti la masina) acel clips de langa conducta lichidului pentru parbriz. Din ce-am vazut ar mai fi unul in stanga si unul in spate sub carcasa filtrului de aer (la cel de sub filtru nu ajung de nici o culoare iar la cel din stanga m-am chinuit dar, nimic).

Vreun sfat?

Masina nu are capac propriu-zis, ci un cadru pe care se gasesc diversele sigurante.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Raspunsul am reusit sa mi-l dau singur :icon_thumright: . Clipsul din stanga si cel din spate au iesit foarte usor (folosind o surubelnita), problema e ca inainte de post-ul anterior m-am tot caznit eu pe langa ele dar nici unul nu a facut "clic" si eu, baiat cu frica boroboatelor, am zis ca nu s-au desfacut si nu am insistat sa trag, sa nu cumva sa rup ceva.

Deci, cu un pic de atentie si bunavointa iese si "capacul" bateriei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!