Jump to content

Revizie 45.000km


hamann7.0
 Share

Postare recomandată

Salutare!

Ma apropii cu pasi repezi de revizia de 45.000km. Am studiat cartea de service si componentele care ar trebui schimbate. Vreau insa mai multe detalii si posibil si preturi.

Pe langa filtrele si uleiul de rigoare e timpul oare sa schimb si placutele de frana? Am citit aici pe forum si zice cineva ca ar fi cam 150E! De asemenea ma bate gandul sa imi schimb si bujiile. Cateodata am la relanti un tremurat si parca nu merge rotund. Stiu ca am 3 cilindrii dar totusi :eek: Cam la ce pret ajung bujiile la dealer?

De asemenea lichid de frana, servo etc? E timpul pt. ele?

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Placutele de frana se schimba cand ajung sub 7mm (grosimea ferodoului). Original ele au 14mm. Depinzand de stilul de mers este posibil sa fie nevoie. Eu am schimbat la 50kkm, aveau cam 6mm insa erau coapte, parca erau din otel. Am pus Ferodo Premier, parca un set a fost undeva la 150RON.

Bujiile se schimba la 60kkm, dar nu strica o verificare. Oricum nu este bine sa umbli mult la bujii, blocul motor fiind din aluminiu, daca ai rupt filetul ...

Un set de bujii NGK cu 3 electrozi (4bujii) pentru masina mea a fost ~70RON.

In rest: filtrul de ulei si uleiul trebuie schimbate.

Celelalte filtre depinde cand le-ai schimbat ultima data: polen, aer, benzina.

PS: lichidul de frana odata la 2 ani.

Majoritatea informatiilor le gaseai cu Search!

Modificat de Akebono
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merci pt. info.

Am dat Search dar nu am gasit o informatie foarte bine structurata astea se schimba la revizia de... astea la revizia de...

Filtrul de benzina nu a fost schimbat pana acum asa ca probabil am sa le zic sa o faca acum.

La fel si cu lichidul de frana. Masina are 2 ani si 4luni :lol:

Va tin la curent cand vine momentul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Tocmai am facut o revizie la 48.000 km, la care s-a adaugat si ITP-ul. Costuri totale cu TVA: 1.300 lei. Desigur, ma asteptam sa schimb placutele de frana, care erau cele originale. Cost set placute fata: aproape 300 lei cu TVA. Ce nu ma asteptam sa schimb insa erau discurile de frana fata, a caror suprafata de frecare nu mai era uniforma. Nu inteleg din ce cauza, atat timp cat pana acum nici placutele nu a fost nevoie sa le schimb, deci stilul de condus a fost unul care nu a prea solicitat sistemul de franare. In sfarsit, cum nu vreau sa ma "joc" cu franele, am mai scos din buzunar 460 lei cu TVA pentru cele doua discuri fata. Iar manopera pentru schimbare placute + discuri s-a apropiat si ea de 100 de lei.

Tot cu aceasta ocazie am facut si ITP-ul (masina implineste 2 ani la inceputul lui octombrie). Surpriza: nu a trecut testul de noxe! Am fost insa asigurat ca problema este, mai mult ca sigur, data de o eroare a softului catalizatorului. Asa ca s-a facut o rescriere a acestuia, dupa care am revenit pe standul ITP, iar masinuta a reusit sa treaca examenul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

"eroare a softului catalizatorului" :lol: :lol: :lol:

Sa mor daca stiam ca catalizatoru e o componenta hardaware. Io credeam ca-i o toba de esapament cu ceva platina pe acolo.Bine ca nu s'a dus si softu de la toba finala...

:hainoroc:

Modificat de saboteur
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa nu dam vina pe cei din service, ci pe mine, care sunt total atehnic. Intai mi-au dat o explicatie de ordin tehnic care pentru mine era un fel de chineza. Asa ca i-am rugat sa imi explice mai pe romaneste. Iar o explicatie pentru unul ca mine a fost ca este o eroare, hai sa incerc sa ma exprim ceva mai "tehnic", a softului "responsabil" de sistemul de control al emisiilor de noxe. Mea culpa, dar sunt convins ca nici acum nu am dat o explicatie stiintifica :hainoroc:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut. sa stii ca discurile de frana nu se schimba neaparat din cauza de franare excesiva. De exemplu poti tu sa nu conduci cu viteza si sa nu folosesti frana asa de mult dar daca ai pus frana si apoi ai intrat intr-o balta ... papa discuri. pentru ca ele fiind incinse in contactul cu apa rece se deterioreaza. adica se stramba. si simti asta cand pui frana de la aprox 100km/h si simti un trepidat. mare grija la apa.

eu am schimbat dicurile la 25 000 la masina anterioara. au zis aia ca nu au m ai vazut asa ceva. cica se albastrisera...dar eu pun frana fff des.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu ma apropii de o revizie de circa 45000. Vreau sa o fac in noiembrie, impreuna cu pus cauciucuri de iarna, geometrie si ITP (ca masina face 2 ani in decembrie).

Michael, poti sa-mi spui unde ai facut revizia?

Inca o intrebare la care poate stie cineva sa raspunda: discurile de frana, softurile, bucsaraia nu intra in garantia de 2 ani ... fara limita de km???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Michael, poti sa-mi spui unde ai facut revizia?
Avia Motors Pantelimon.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!