Jump to content

1,9 TDI PD 105 cai

godoroja
 Share

Postare recomandată

Ce parere aveti de acest motor. E bun, e rau, care-l aveti cum se comporta...?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am mers cu varianta asta de motor pe octavia II si pe Golf IV variant 4 motion.Se descurca mai bine decat scrie pe hartie,cel putin la Octavia II.

Trage destul de bine si eu zic ca face toti banii.

Potrivit unui familist! :eek:

Link către comentariu

Si eu subscriu - depinde ce pretentii ai si mai ales cu ce compari. Un amic tocmai il compara cu un motor benzina de 180 CP si spunea ca e lenes :eek:

Eu am mers si cu octavia 2 4x4 motor 105 TDI si bagam pedala la fund in curbe si masina statea de nota 10 pt. dimensiunile ei. Daca nu aveam tractiune si veneam tare tindea sa plece de fund...

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

Motorul se comporta destul de bine , in depasiri trage destul de bine, ba chiar te bag in scaun. Consumul ar fi cam de 5.6 cu aer conditionat pe un Touran care este destul de greu si nici nu este asa de aerodinamic.Singurul dezavantaj e ca de la 140km/h incepe sa fie cam galagios, dar acceptabil.

Link către comentariu

eu am facut un drum pana la sibiu si inapoi cu un a3 sportback acest motor si sincer mi-era putin cam frica sa depasesc pe valea oltului...e drept ca sunt obisnuit si cu ceva putere dar parca mi s-a parut cam lentutz

Link către comentariu

Dupa parerea mea, pentru cei care nu se grabesc este un motor potrivit. N-are pretentii de sport, desi cuplul iti da impresia ca motorul e mai puternic. Pentru Romania e suficient de puternic.

Link către comentariu

intrebarea e alta, se misca el mai bine decat un AGR ( ca al meu) de 90 CP? De retinut faptul ca agr-ul nu are turbina cu geometrie variabila, pe cand pd-ul de 105 are.

Intreb asta pentru ca un ALH de 90 CP mi s-a parut ca e mai puturos decat AGR-ul de 90 CP. Sunt curios cum se comporta acest PD de 105.

Link către comentariu

Am masina de servici Octavia 2 105 cp.Sunt foarte multumit de ea...si sincer trage bine de tot ptr 105 cp.Inainte am avut octavia 1 cu motor de 90 cp,si este mare diferenta intre cele doua.Te ajuta si in depasiri si la drum intins se simte cand bagi piciorul in ea ;)

Link către comentariu

E un motor bun, cand am fost in concediu la mare m-am bagat in depasiri cu ea si a fost ok. Am mai mers cu un golf 5 de 102 cp benzinar iar impresia e ca se comporta aproximativ la fel: trag bine pana la 120 dupa care devin mai puturoase. Ma gandesc ca daca as fi avut bani as fi luat motorul de 140 CP.

Referitor la consum... in oras papa cam mult, 9-10% in conditiile in care eu nu-s bucurestean, dar, ce-i drept, merg de regula pe distante scurte.

Link către comentariu

Am avut ALH pe golf IV si acum am BKC de 105 cp pe A3. E altceva. Bineinteles ca se poate si mai bine, dar depinde de ce ai tu nevoie sa faci cu masina.

Aseara m-am intors dintr-o calatorie de 2 saptamani prin Europa (5500 km) si masina s-a comportat foarte bine. Se poate merge constant cu 150km/h fara nicio problema. Consum mediu pe toata distanta 5.4. Avand in vedere ca la plecare avea doar 3500km banuiesc ca e normal si un consum de 500ml ulei.

Nu regret deloc alegerea facuta.

Link către comentariu

Un motor zgomotos cand este turat care trage f bine intre 2300 si 4500. Cuplul e destul de bun si te baga in scaun dar pana la urma tot 105 cai are, nu e racheta. Consumul variaza f mult in functie de stilul de mers. Eu afara scot 6,6 dar m-am ambitionat odata si am scos si 3,8. Ca viteza de croaziera : 140 km/h la 3000 rpm este ok. Poti sa-l urci si pana la 180 - 200 (indicatie de pe bord) fara probleme (la viteza aia vei avea putin peste 4000 rpm). Fata de un diesel de 90 cai de pe O1 mi s-a parut mult mai infipt. Isi merita banii si in 13 000 km nu am avut probl cu el (in afara ca a mancat cam 750 ml de ulei).

Link către comentariu

Si eu am 1,9 TDI de 105 CP pe noul leon si sunt 90% multumit de el.

Parca as fi vrut ceva mai mult de la el.

Am doar 4000Km cu el. Ulei a papat aprox. 2-300g.

Acum depinde f. mult de modul tau de condus.

Eu am venit din concediu in care am facut 2200 Km si nu m-au depasit decat cateva masini care erau net superioare motorului meu (SAAB, BMW, Mercedes, Audi)

Cel mai cinstit lucru este sa te duci la unul dintre dealerii VAG si sa incerci o masina cu motorul de 105CP

Consumul mediu dupa 4000Km este la 6,9 sau 7 si un pic nu mai stiu exact. O sa ma uit maine.

Link către comentariu

incercam sa-l compar cu AGR-ul de 90 Cai nu cu ALH care e mai linistit....

Link către comentariu

• Administrator

motorul 1.9 105CP are un mare avantaj fata de 2.0TDI si anume consumul urban. Daca in afara orasului scot si eu 6.5 cu 2.0TDI in oras (Bucuresti) scot intre 8 si 12 consumul). La 1,9TDI ai intre 6 si 8 consumul (cel putin asa mi-au tot zis proprietari de astfel de motoare)

Link către comentariu

oricum e tardiv ca am comandat deja o fabie. Dar cred ca e bun si pentru altii cand se fac calculelelele pentru masina noua. ;)

Link către comentariu

oricum e tardiv ca am comandat deja o fabie...

... benzinara ;) ;) ;) ;)

Link către comentariu

tot ce-i trebuie sotiei care face 6000 km/2 ani..... :lol:

Link către comentariu

Un Tico nu era mai ieftin? :lol:

Link către comentariu

Pai are deja Matiz care il vinde..

Hai ca suntem offtopic...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!