Jump to content

Cruise Control - HELP

ANdi B.
 Share

Postare recomandată

Salut baieti , nu am devenit bine membru pe acest forum ca si sunt nevoit sa apelez la ajutorul vostru. Eu am un audi a4 din 2004 , 1.9TDi 101cp care nu are cruise control as dori sa stiu daca pot monta asa ceva pe el . Stiu ca trb schimbat doar maneta de la semnalizare si cu inca un cablu. Am vazut chestiile astea intr-un topic mai vechi de prin 2005. Va rog frumos sa imi ziceti daca am dreptate in ceea ce priveste posibilitatea montarii unei cc-ului si daca da codurile pentru componente. De altfel unde as putea sa ma duc cu masina la ce service. Eu sunt din bz iar aici concesionar AUDI-VW sunt cei de la ElcarGid

Modificat de ANdi B.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna si sa stapanesti sanatos masina. Ce pot sa-ti spun e ca la Audi, este o maneta separata pentru CC, nu este ca la VW. Nu stiu daca poti folosi maneta de semnalizare cu CC incorporat care se pune pe VW. Colegii mai vechi si care au mai montat asa ceva pot sa-ti spuna daca e posibil sau nu. La un Passat stiu ca este undeva la 100 EUR + manopera.

Oricum, in caz ca ai de ales intre maneta de VW cu CC si maneta originala (suplimentara) de Audi iti recomand cu caldura varianta Audi. Imi pare mai usor de utilizat decat sa o ai pe aceeasi maneta cu semnalizarea.

Bafta si sa-ti gasesti ce-ti trebuie

Link către comentariu

De unde sa fie mai usor cu o maneta suplimentara??; eu am oroare de lucruri suplimentare. Maneta de semnalizare sti unde e si in somn !! Si acum am in acelasi locd in plus 2 butoane.

Link către comentariu

Pentru CC este o maneta suplimentara, sub cea de semnalizare...

Montajul propriu-zis este destul de simplu, dar sunt o gramada de aspecte de care trebuie tinut cont:

- este nevoie de maneta CC-ului (aprox. 2.5 mil la porsche)

- este nevoie de capacul inferior al carcasei bordului (1.3 mil. la porsche)

- este nevoie (nu in toate cazurile) de controller-ul coloanei de directie (aprox. 6.8 mil. la porsche)

- este nevoie de Vag-Com si de cateva recodari destul de complicate.

Controller-ul coloanei de directie nu este nevoie a fii inlocuit decat la anumite modele (se pate afla cu Vag-com-ul).

In concluzie, eu personal, nu cred ca merita eforul, mai ales ca am auzit de la cei care poseda CC ca nu este "mare lucru".

Daca totusi te hotarasti sa incerci, contacteaza-ma pentru mai multe detalii (sau pe AlexRosiu).

Link către comentariu

Caut si eu codurile pt maneta respectiva , daca le gasiti , va rog sa le postati .

Modificat de lucianD
Link către comentariu

De unde sa fie mai usor cu o maneta suplimentara??; ... Si acum am in acelasi locd in plus 2 butoane.

Ai dreptate, e poate doar o chestie de gust. Ce mi-a placut mai mult la cea de la Audi este ca, pentru a creste sau scadea viteza, misti de maneta sus/jos (fiind un aseparata, imediat sub cea de semnalizare), in loc sa apesi pe acele 2 butoane din capul manetei de semnalizare. Oricum nu stiu daca se poate monta cea de VW pe Audi.

Link către comentariu

Singura modalitate de a monta CC pe A4 B6 este cea descrisa de driver_tdi mai sus.

Cat despre 1 maneta vs 2 manete.... mie imi place mai mult cu maneta suplimantara. Pe de alta parte, prietena mea zicea ca o incurca.

Link către comentariu

un cod de controller coloana de directie care sa mearga CCul ma poate ajuta cineva?

si eventual cum se face adaptarea. MS

Link către comentariu

Din cate stiu, toate merg inafara de cel al carui cod se termina cu "F".

Link către comentariu

• 1 month later...

Intreaba la Porsche; au in oferta de accesorii kit original cruise control (cu maneta, capacul de sub volan si inca niste piese), mi-am montat eu acum 2 saptamani. A fost undeva la 4-5 mil + tva tot. Nu gasesc acum oferta, dar ma pot uita si iti spun si codul.

Cristi

Link către comentariu

multumesc mult chiar vreau sa imi pun . Ma poate ajuta cineva cu instalarea?

Link către comentariu

Daca gaseti pe cineva cu instalarea anunta-ma si pe mine. Si eu vreau, dar nu pentru CruiseControl ci pentru Bord Computer.

Link către comentariu

Pentru instalare in Buc. de Bord Computer pot ajuta eu. Cine doreste... PM.

Link către comentariu

De instalare se ocupa tot ei. Eu am dus-o in service la revizie si mi-au montat CC-ul si BC-ul in aceeasi zi.

BC nu era in oferta lor standard dar le-am dat un print dupa articolul de pe vwforum si mi-au comandat piesele cu 2 saptamani inainte.

Fa-le o vizita, au un catalog de accesorii de vreo 4 pagini cu bare, eleroane si alte prostii si acolo e si CC-ul.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut! Imi poate spune si mie cineva codul pt kit-ul de cruise control pt audi B6 TDI

Multumesc

Modificat de TM56LAU
Link către comentariu

• 1 month later...

cum aflu codul de la controleru coloanei de directie? am vag-com, daca iau maneta pt cc si capacul de sub bord mai am nevoie de ceva? ati auzit vreodata sa ramana cc cuplat(mi-a zis cineva, personal nu cred)?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Imi puteti descrie si mie procedura de activare a CC la un A4 B6.

Am gasit maneta si restul mai trebuie doar sa il activez.

Multumesc.

Link către comentariu

conform catalogului de accesorii pt Audi 2006, codurile pt tempomat sunt:

- pt modele cu volan multifunctional:

A4 8E/ A6 4F = 8E0054690 (77.64 RON+TVA)

- pt modele fara volan multifunctional:

A4 8E (>2005) = 8E0054691A (465.86 RON+TVA)

A4 8E (2001-2004) = 8E0054691 (465.86 RON+TVA)

A6 4F = 4F0054691 (508.21RON+TVA)

nu se specifica daca este inclusa si instalarea...

Link către comentariu

eu stiam ca mai trb ceva coloana de directie or smth like this

Link către comentariu

ok,pt carutza mea stie cineva codul si pretul eventual??sau la b5 facelift nu se poate instala?am nevoie de controller-ul coloanei de directie sigur sau tot prin verificare ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!