Jump to content

2.0 TDI pe Dodge Caliber?

trf
 Share

Postare recomandată

Din cate am vazut in specificatii la ambele motoare:

Dodge Caliber 2.0 CRD

Cilindree: 1968 cmc

Putere: 140 cp

VW Golf 2.0 TDI

Cilindree: 1968 cmc

Putere: 140 cp

E posibil sa fie acelasi motor? Adica oare VW a dat motorul si la alte marci?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Singurele similitudini sunt capacitatea cilindrica, puterea si apartenenta motoarelor la familia Diesel, in rest numai diferente … inclusiv faptul ca CRD e common rail iar TDI nu. :))

Link către comentariu

Io stiu?

In revistele auto scrie ca e exact TDI-ul de la vw care va fi montat doar pt masinile livrate in Europa

Asta scrie si AICI

Link către comentariu

Se poate, desi in linkul de pe worldcarfans nu scrie despre 2.0 TDI ci numai, citez, “A 2.0-liter turbo diesel engine is available in Europe and other markets outside of North America. It is a state-of-the-art, direct-injection power unit with high-pressure fuel injection, a variable geometry turbocharger and four valves per cylinder.”

Totusi de ce motorul s-ar chema CRD daca ar fi actualul TDI ... poate e vorba de generatia viitoare de motoare VAG CR ... :))

Link către comentariu

Motorul de pe Caliber de 2.0 TDI este de provenienta VW,au spus asta si la promotor cred sau la o emisiune auto.

Link către comentariu

Totusi de ce motorul s-ar chema CRD daca ar fi actualul TDI ... poate e vorba de generatia viitoare de motoare VAG CR ... :))

Hm...oare pentru ca TDI este marca inregistrata VW?

Link către comentariu

:)) May Be …

(… si totusi CRD e prescurtare consacrata common rail)

Link către comentariu

Intr-adevar Dodge Caliber are "the one and only" 2.0TDI 140CP PD de la VAG. Denumirea CRD este in cazul asta doar una comerciala.

Exista si un test intre cele doua (Golf vs. Caliber) intr-un AutoBild din iulie.

Link către comentariu

Motorul de pe Caliber de 2.0 TDI este de provenienta VW,au spus asta si la promotor cred sau la o emisiune auto.

Aceeasi informatie apare si in Auto Motor si Sport, nr. din iulie 2006 si informatia este dat si pe www.whatcar.com: "The Volkswagen-sourced diesel engine, however, performs well. It gives the best acceleration, the best refinement, and with a figure of 34.9mpg, the best fuel economy."

Link către comentariu

OK, ma declar pe deplin convins. Mea culpa … :))

Link către comentariu

A facut cineva drive test cu acest model ? Sa posteze si ceva impresii ?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

In TopGear-ul din luna aceasta este un test comparativ intre Golf V / Octavia 2 / Dodge Caliber - toate cu motorizare 2.0l TDI.

Link către comentariu

• 5 years later...

Cu scuzele de rigoare că aduc acest topic antic

Link către comentariu

Nu scrie pe capacul de la distributrie?

Link către comentariu

De aici rezulta ca BKD si BKP (2.0 TDI PD 16V) au fost rezervate exclusiv modelelor din interiorul grupului VAG.

Pe masinile non-VAG s-a montat, conform wikipedia, 2.0 TDI PD 8V: Chrysler Sebring, Chrysler Sebring (convertible), Dodge Avenger, Dodge Caliber, Jeep Compass, Mitsubishi Lancer, Mitsubishi Grandis, Mitsubishi Outlander.

Curios e ca, tot conform wikipedia, si A4 B8 a "prins" acest motor, ceea ce mi se pare cel putin ciudat. S-ar putea sa fie ceva informatii eronate aici.

Link către comentariu

totusi,am senzatia ca doar blocul motor este facut de vag,dar am dubii si in privinta asta.Tehnologiia CRD e foarte diferita de tehnologia vag.Am tras un ochi la distributie si nu se potriveste,dar in schimb filtrul de ulei e accelasi folosit la vag :lol:,cantitatea de ulei necesara e acceasi :lol:. La setul de distributie lista masinilor compatibile este asta; CHRYS - SEBRING - 2.0 CRD

07.07- -

103 140

1968

DODGE - AVENGER - 2.0 CRD

06.07- -

103 140

1968

DODGE - JOURNEY - 2.0 CRD

06.08- -

103 140

1968

JEEP - PATRIOT - 2.0 CRD

01.08- -

103 140

1968

Link către comentariu

Codul de motor livrat de grupul VAG pentru Dodge Caliber este BWD. Am unul in famiie. O masina foarte reusita din foarte multe puncte de vedere.

O zi buna

Link către comentariu

BWD este de 100kw si nu s-a montat pe grupul VAG.

celelate 2 coduri de motoare nu sunt vag, nu apar in elsa.

Link către comentariu

Cristi iar te contrazici. :) De data asta am dreptate Toma necredinciosul. :)

Maine cand ne vedem iti arat copia Cartii de Identitate. Pe tot motorul (mai precis piesele motorului) scrie mare VW-Audi. In Cartea de Identitate scrie asa:

Putere: 103 KW / 4000 turatie

Cilindree: 1968 cm3

Tipul: BWD.

O zi buna

Modificat de macristian1
Link către comentariu

Hm...oare pentru ca TDI este marca inregistrata VW?

TDI nu este marca inregistrata!

Modificat de Johnny Bravo
Link către comentariu

Eu ma uit in ELSA< si daca aia or fi gresit acolo ..... Cred ca au gresit aia in cartea de identitate.

uite ce am mai gasit:

Diesel 2007–present 2.0 L I4 turbo (from Volkswagen 170hp TDI) 138 bhp (103 kW) 229 lb·ft (310 N·m) Europe & Australia only, FWD

nu are nici 136 si nici 140, ciudat, nu ?

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

hai sa va mai dau cateva detalii;Pompa de apa identica ca la VAG motoare de 1.9 si de 2.0 litri,garnitura de chiulasa identica ca la motorizarea de 2.0 litri VAG,turbina diferita ;) ,garnitura evacuare ..VAG,volant..numai pt masini americane.In consecinta bloc motor vag cu ceva anexe vag si cu un sistem preparare injectie combustibil total diferit.Vedeti exemplu PEUGEOT HDI..echipare citroen,ford,volvo ;) Confirm si eu codurile de motor postate de un coleg ECD,ECE.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!