Jump to content

Pompa servo-se poate reconditiona?

costindumi
 Share

Postare recomandată

Salut, am o problema cu pompa de servo la Passatul meu B4 1.8 ABS pe benzina ( GPL ) respectiv un zgomot f. deranjant ca un tiuit , care creste odata cu turatia.De cateva zile directia nu mai e asa sensibila, s-a "intarit". Sunt sigur ca e de la pompa zgomotul. Intrebarea este daca e vreun rulment, consumabil, garnitura etc ceva la ea care se poate inlocui, sau daca trebuie una noua("doar" vreo 5 mil juma din cate stiu cu pompa veche la schimb). Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru pompa mea de servo am gasit un kit de reparatie. Inca nu l-am desfacut, dar cred ca are garnituri si un simering. L-am luat pentru ca am observat ca garnitura de la pompa servo pare a fi umeda, la un moment dat probabil ca o sa o reconditionez.

Vezi sa nu fie nivelul lichidului de servo scazut, la mine era sub nivel si facea unele zgomote cand viram aproape la maxim. Dupa ce am completat zgomotele au disparut.

Link către comentariu

la varsta masinii tale sa nu fie cumva de la ulei, am auzit la unii "meseriasi" cred, ca daca nu mai e bun uleiul, adik e ff vechi se poate intampla si asa ceva, cel mai bine se chimba uleiul

daca se poate se demonteaza servo, se spala si apoi se schimba uleiul

Link către comentariu

Din cate stiu se poate schimba macar semeringul de la pompa servo. Ce are costindumi pare a fi totusi ceva de la servo. Totusi daca creste cu turatia poate fi de la curea

Link către comentariu

Se poate rezolva cu 2,5 mil montaj inclus

nr de tel la profil

Link către comentariu

Daca-i de vina rulmentul, este seria 6203 DU. Simeringul n-are de-a face cu zgomotul, el se ocupa doar cu etansarea.

Eu cred totusi ca-i dus statorul, de-aia nici nu face presiune si fluiera. Cum poate fi uzat un stator de pompa vezi http://www.trami.eu/defecte.html

Sau poate ti-e de folos o poza cu o pompa demontata:

Link către comentariu

Multumesc ptr raspunsuri, m-am mai linistit oarecum, o sa ajunga pe la un mecanic si macar sa fiu in tema cat de cat sa nu ma faca pe fata :-). O sa va tin la curent cu rezolvarea poate va mai fi de folos altcuiva. Multumesc ptr promptitudine, numai bine. :-)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!