Jump to content

Stop pe spate aburit !

Aries
 Share

Postare recomandată

am luat masina de cateva zile de la dealer iar dupa un pic de mers prin caldura asta mare s-a aburit stopul tare de tot. nu am facut nimic pina acuma pt ca speram ca o sa dispara cumva, dar nu s-a schimbat nimic.ce credeti ca ar trebui sa fac? Si inca ceva: noaptea trecuta a plouat afara, iar dimineata cand am deschis usa dinspre sofer a inceput sa curga apa de undeva de jos,dar nu prea multa, e normala treaba asta?

Merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici stop aburit, nici apa cursa de undeva (n-am prea inteles de unde) nu sunt normale...

Stopul aburit inseamna o neetanseitate acolo, risca sa adune apa, condens, etc...Mergi la Dealer pentru remediere...de preferat cand inca e aburit..:icon_confused:

Link către comentariu

apa a curs din usa, de undeva din partea de jos.am pus mana acolo si este o gaura cam de un cm.nu a curs prea multa dar totusi... Oricum o sa merg la dealer cat de repede sa rezolv si cu stopul. in rest sunt tare multumit de ea. merci

Link către comentariu

Eu am Ibiza din semnatura de pe 28 iulie si azi 30 iulie am spalat-o pentru prima oara --> ambele stopuri pe spate aburite in interior, doar pe margini; farurile nu aveau deloc urme de aburire. Nu stiu daca este cazul sa o duc la dealer deocamdata - cand se aduna mai multe "bube" ma duc sa le repar... :(

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Eu nu am dat atentie pana acum dar am observat ca daca e prea cald afara si spal masina unul din faruri se abureste... de fapt unul se abureste ceva mai mult...adica se formeaza o pelicula pe interior; la celalalt nu prea se vede. La fel se mai intampla si cand ploua.

Sa imi fac griji?

Link către comentariu

Pai ar trebui sa-ti faci griji ca nu ai cumparat super-nova. Sa le schimbe sau sa le etanseze; la iarna ce faci mergi cu tulturi in faruri?

Link către comentariu

Ai spalat masina la soare? Adica soarele batea direct pe ea?

Link către comentariu

din cate am inteles eu exista niste "gaurele" de aerisire, iar mie mi-a zis ca ar fi infundate. dar din cate am vazut eu acuma a disparut "abureala".am mai spalat-o de atunci si totul a fost ok. sper sa nu mai am problema asta

Link către comentariu

Ai spalat masina la soare? Adica soarele batea direct pe ea?

Incerc de obicei sa nu o spal cand e soare, de obicei dupa 6 sau sa aleg o zi cu nori...sau sa o pun undeva la umbra inainte... stiu ca nu e bine sa o speli in soare... dar nu cred ca e de la soare... ca pe ploaie nu mai e soare :blink:

Pai atunci sa le fac o vizita la service; eventual sa imi aleg si o zi ploioasa sa am ce sa le arat :lol:

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Apropo de stopurile din spate: ati demontat careva stopurile extreme de pe aripi? Dupa ce desfaceti torx-urile cum iese prin tragere. Mie mi-a fost "frica" sa trag ca nu iesea.

Link către comentariu

Am vazut la service cum se scot stopurile spate cand au schimbat becul ars. Dupa desfacerea suruburilor se loveste scurt stopul la inbinarea opusa suruburilor si iese imediat. Daca vrei iti pot arata.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Din pacate, dupa spusele dealerului Bv, aceasta problema se cunoaste la nivel international.

Din pacate deocamdata nu exista rezolvare pentru stopuri. La faruri se pot schimba filtrele de aerisire dar nu ajuta foarte mult (cel putin la mine farurile se aburesc incontinuare dar mult mai putin).

Sper ca au rezolvat problema la Ibiza 2006.

Link către comentariu

au rezolvat-o in sensul ca acum se abureste mai putin :) ; problema apare si la mine, mai ales dimineata cand gasesc cate un stop aburit; solutia? mult soare :)

Link către comentariu

• 1 month later...

Am luat masina ieri si azi dimineata in parcare am vazut farurile aburite. Au condensul format in unghiul ascutit interior si pe partea inferioara. Ma voi duce la dealer sa vedem ce parere are. Ar trebui sa rezolve cumva. :D

Link către comentariu

Si masina mea a avut farurile aburite si stopurile spate(cele montate pe aripile spate).. am mers cu ea cu farurile aprinse si a disparut condensul...in 2 saptamani...acum nu mai am nici o problema concluzie trasa dupa ce am spalat-o ..am mers pe ploaie...

Sincer ma bate gandul sa-mi pun angel eyes o sa trebuiasca sa desfac farurile... condensul nu este o problema prea mare la o masina... mecanica si electrica sa fie bune restul se rezolva... La megane 2 aveam in stopuri muste ... ciudat este ca nu am avut condens... :lol:

Link către comentariu

Cred ca toti am avut condens.Dar la mine a disparut dupa cateva zile si acum nici nu ma mai uit. :blink:

Link către comentariu

Nu stiu de stop dar farurile sunt vidate. Daca schimbati un bec trebuie ca masina sa fie in garaj sau in service la aceiasi temperatura ca sa nu se formeze condens. La fel nu intra praf mizerie.

:blink: :blink: Stiu si eu am ras dar dupa ce mi-am schimbat eu un bec in fata blocului s-a aburit farul dreapta si a stat asa vreo 3 luni.

Link către comentariu

:offtopic: Nu e bine sa spal masina pe soare? De ce? Nu am mai auzit chestia asta si sunt curios.

Link către comentariu

nu are nici o legatura vopseaua cu asta, nu trebuie sa speli masina dupa ce a stat foarte mult timp in soare pentru ca de obicei se spala cu apa rece si se produce condens in faruri din cauza diferentei de temperatura intre apa rece si aerul cald din faruri.

Link către comentariu

Ba chiar are legatura cu asta. Nici florile nu se uda pe soare, ca se usuca. Spalatul masinii in plin soare afecteaza in timp vopseaua. Cel putin asa stiu eu.

Link către comentariu

Off topic: DRE, tu ai citit macar titlul topicului?

Nu contest ce zici tu, asa o fi, mai ales aia cu florile o stiu si eu, dar noi vorbeam aici de faruri / stopuri aburite, si intrebarea de ce nu se spala masina pe soare era referitoare la faruri / stopuri.

Link către comentariu

apropo de stop-uri va pot spune ca a mea are 4 luni si deja am observat o musculita in interiorul unuia dintre ele...dezamagitor!!! :blink:

Link către comentariu

@CristiN: am citit foarte bine titlul topicului, daca erai atent observai ca omul a pus o intrebare off topic si i-am dat un raspuns off topic... la intrebarea lui off topic. End of Off Topic :lol:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!