Jump to content

Ciudatenie ?

P_C_D
 Share

Postare recomandată

Precum spune si titlul mi se pare ca am deaface cu o ciudatenie la trapa.Aceasta ciudatenie consta in faptul ca , atunci cand inchid masina de la telecomanda trapa fiind deschisa aceasta da sa se inchida , dar nu se inchide complect ci numai 3-4 cm , daca o inchid si o deschid de mai multe ori se inchide de tot.Intrebare : O fi trapa legata la inchiderea centralizata si nu mai functioneaza cum trebuie ? Sau am ceva scurtcircuit ? Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sorin Golf 3 cabrio
Precum spune si titlul mi se pare ca am deaface cu o ciudatenie la trapa.Aceasta ciudatenie consta in faptul ca , atunci cand inchid masina de la telecomanda trapa fiind deschisa aceasta da sa se inchida , dar nu se inchide complect ci numai 3-4 cm , daca o inchid si o deschid de mai multe ori se inchide de tot.Intrebare : O fi trapa legata la inchiderea centralizata si nu mai functioneaza cum trebuie ? Sau am ceva scurtcircuit ? Multumesc.

Este din setarea alarmei. Alarma are un "timp" de inchidere.

Link către comentariu

Ok.Si nu pot sa maresc cumva timpul acela ca sa mi se inchida de tot trapa ? Multumesc.

Link către comentariu

Sorin Golf 3 cabrio
Ok.Si nu pot sa maresc cumva timpul acela ca sa mi se inchida de tot trapa ? Multumesc.

Acel timp este astfel setat incat sa inchida geamurile, ori daca tu il faci mai mare ma gandesc ca exista riscul sa distrugi macaralele electrice ale geamurilor. Parerea mea e ca mai bine o lasi asa! (Asta in cazul in care ai si geamuri electrice!)

Modificat de Sorin Golf 3 cabrio
Link către comentariu

Nu am geamuri elecrtice.Multumesc pentru raspunsuri.

Link către comentariu

@Sorin

Acuma eu nu stiu sigur insa motorasele electrice de la trapa si geamuri ar trebui sa aibe limitatori de cursa.

In acest caz daca mareste timpul nu ar trebui sa se intample nimic.

Link către comentariu

Dar de unde se mareste acest timp ? Multumesc

Link către comentariu

:Driver: Eu zic ca este bine ce face trapa. La mine, daca am trapa deschisa si inchid cu cheia usa de la sofer (am inchidere centralizata) invartind cheia si tinand mai mult pe inchis, imi inchide si trapa. Mi-am pus o alarma cu telecomanda (facuta de mine) si imi face la fel, daca tin pe butonul de inchis mai mult, imi inchide si trapa. Am observat ca si la stergatorul de parbriz, la treapta cu temporizare mare are 2 trepte de temporizare.

Link către comentariu

La mine pot sa tin pana obosesc pe butonul de inchidere de la telecomanda ca tot numai 3-4 cm se inchide,cu cheia nu am incercat,dar voi incerca sa vad.Daca stie careva de cum se modifica timpul acela de inchidere il rog sa posteze.Multumesc.

Link către comentariu

Salutare ;)

La alarma care am avut-o eu se putea seta din meniu (cu butonul de valet de undeva din bord !?) timpul de inchidere. (aici ti-ar trebui manualul alarmei ca numai prin bipuri e comunicarea ;) )

De obicei la inchiderile centralizate electrice setarea e undeva sub o secunda iar pentru inchideri vacuumatice timpul e cam 4 secunde.

Eu am kit de inchidere de la TOXIC si acolo este un jumper care poate fi pus pe 0.8 sau 4 secunde.

Spor la setari ;)

Link către comentariu

Am si eu un buton mic in partea stanga sub volan cu un led rosu,pe care daca apas face beep ;) O fi de la acel buton reglajul ?

Link către comentariu

ai alarma originala sau instalata separat?

Butonul de obicei e ascuns undeva in bord (la mine era undeva deasupra panoului de sigurante) - nu se vedea, ajungeam la el pe pipaite.

La mine era scris in manualul alarmei cum se fac setarile si cum ar trebui sa intri in meniu (masina semnaliza prin alarma si avarii...)

Link către comentariu

Nu .. nu cred ca este alarma de fabrica deoarece butonul acela nu este ascuns , este vizibil.Cartea de la alarma nu o am :) . Si a mea tot asa semnalizeaza

Link către comentariu

Sigur se poate mari timpul de inchidere

Cind am fost sa pun alarma cu inchidere de geamuri si trapa pe masina, trapa facea exact ca la tine ( se inchidea doar pe jumate ). Baiatul care mi-a pus alarma a pus o rezistenta :) sau ceva si acuma se inchide complet!

cu geamurile nu am probleme!

Deci se poate

Link către comentariu

Sorin Golf 3 cabrio
@Sorin

Acuma eu nu stiu sigur insa motorasele electrice de la trapa si geamuri ar trebui sa aibe limitatori de cursa.

In acest caz daca mareste timpul nu ar trebui sa se intample nimic.

Sistemul de ridicare a geamurilor este dotat in interiorul motorasului cu un bimetal care atunci cand simte ca geamul a ajuns la capat sau intampina o forta prea mare il decupleaza instant.

Nu este bine (dupa parerea mea) ca acel bimetal sa-l fortam in nici un fel. Cu timpul se stie ca va ceda! Insa in cazul de fata daca geamurile nu sunt electrice iar marirea timpului de inchidere se face doar pt trapa totul e ok numai cu conditia sa nu fortezi compresorul vacuumatic sau inchiderea centralizata.

Sfatul meu, Renunta la acest moft!

Modificat de Sorin Golf 3 cabrio
Link către comentariu

De la cheie se inchide de tot daca tin mai mult pe inchis :wub: Multumesc pentru raspunsuri.

Link către comentariu

Ok Sorin.

Nu stiam sigur cum e cu motorasele. Si eu sunt de parere cu tine ca nu merita sa risti doar pentru a ti se inchide trapa cand inchizi masina din alarma.

La urma urmei cat de des poti folosi chestia asta?

Nu cred ca merita.

Link către comentariu

Salut,

e utila in momentul cand pleci de langa masina si lasi trapa deschisa sa se aeriseasca (mai ales pe caldurile astea). Daca incepe ploaia, atunci inchizi trapa din telecomanda. E mai usor decat sa cobori pana la masina. :)

Link către comentariu

La asta ma gandeam si eu :)

Link către comentariu

Sorin Golf 3 cabrio
La asta ma gandeam si eu :D

Am exact acest sistem la masina mea si ma enerveaza la culme ca nu pot activa alarma iar geamurile sa-mi ramana deschise!

Acum pe timp de vara, de multe ori este necesar sa las geamurile macar putin deschise pt ca altfel in interiorul masinii se creaza "efectul cuptor".

Chiar maine voi incerca sa-mi setez alarma astfel incat sa nu-mi mai ridice geamurile! De multe ori mi-a fost foarte util acest sistem insa acum pe caldurile astea...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!