Jump to content

jante de 15'' cu latimea J7 pe golf 3 ?

razor-
 Share

Postare recomandată

am un golf 3 din 1992 si as vrea sa imi pun niste jante de 205/50/15. am motor de 1.4.

Am nevoie de telescoape sport? poate duce motorul astfel de jante?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• GenuVW

17

• szrobik

11

• sochaux_s

10

• ovidiu89

10

Top Posters In This Topic

Posted Images

Merg si 205,nu o sa ii atinga sau altceva de genu asta,dar o sa se simta mai grele,motorul o sa traga mai greu de ele.

Acum depinde si de ET-ul pe care il au jantele.Bafta!

Modificat de AdryanDim
Link către comentariu

avand in vedere ca are doar 40 kw si e cam puturoasa cu astea de 13.Ar trebui sa raman tot la 13? va scade mult puterea masinii?

Link către comentariu

Ia uitati ce cod am gasit pe eticheta din portbagaj si ce semnificatie are: C5Y = Alloy wheels 8J x 18 , eu nu am vazut asa ceva pe golf 3,mai ales din fabrica... :)) Asa se mira si colegul GTI_85 ca el are scris 7.5j x 17parca,dar la mine e si mai gogonata... :offtopic:

Link către comentariu

acelasi cod il am si eu. cam ciudat m-i s-a parut si mie.

Link către comentariu

la fel e si la mine 8j dar cred mai mult ca e o greseala din traducerea codurilor,din ce stiu eu pe elel din fabrica au plecat cu 13,14,15 deci ...

Link către comentariu

salut! merge cumva pe golf 3 din 93 sa ii pun jante de 14 sau 15 ?nu atinge in contra aripi ?daca pun de 14 sau 15 ce dimensiuni mi-ar trebui la cauciucuri? multumesc anticipat!

Link către comentariu

DumitruConstantin

eu la a mea am jante cu cauciucuri 195-50-r15 si nu am nici o problema

Link către comentariu

salut! merge cumva pe golf 3 din 93 sa ii pun jante de 14 sau 15 ?nu atinge in contra aripi ?daca pun de 14 sau 15 ce dimensiuni mi-ar trebui la cauciucuri? multumesc anticipat!

175/70/13

185/60/14

195/50/15

astea sunt datele date in cartea tehnica deci nu ar trebui sa ai porbleme sa iti frece

eu cand aveam 195/60 si chiar cu 55 imi freca in spate,de cand am pus ce recomanda construcorul adica pe 50cu 15 nu mai sunt probleme

acum mai e o problema daca nu ai trecut in carte decat pe cele pe 13 o sa fie problema daca nu le ai trecute in carte pe celelalte care vrei as le pui

Link către comentariu

si este greu sa le trec si pe astea?trebuie sa merg la rar sau unde?in caz ca nu sunt trecute...este scump?se poate face asa ?sa le trec si pe astea?ms mult!

Modificat de v@sy
Link către comentariu

din ce stiu eu ,sa ma ajute vreun coleg daca nu e asa,in mod normal in cartea masinii ar trebui sa ai trecut in functie de echipare(CL GL GTI)

ex:la mine CL am trecute in carte pe 13 14 la rubrica dedicata anvelopelor si separat omologare pe 15.

in legatura cu omologarea nu am idee cat ar fi sa omologhezi dar cred ca cel putin 100 150 eur tot tre sa scoti din buzunar

Modificat de v@sy
Link către comentariu

• 4 weeks later...
si este greu sa le trec si pe astea?trebuie sa merg la rar sau unde?in caz ca nu sunt trecute...este scump?se poate face asa ?sa le trec si pe astea?ms mult!

Salut! Iti raspund si la un post anterior si la acesta.

Eu sunt din jud. Harghita, dar momentan sunt in jud. Mures si chiar in zilele astea m'am interesat ce trebuie sa fac ca, sa imi trec in talon/carte alte dimensiuni la anvelope.

1. Am mers la reprezentanta Volkswagen si mi'au dat o adeverinta pe care scrie toate dimensiunile suportate de Golf 3:

175/70 R13 82T

185/60 R14 82T

195/60 R14 86H

195/50 R15 82V

205/50 R15 86V

205/40 R16 86W

215/40 R16 86W

Mi se par ciudate unele marimi, cele cu 86H, 86V, 86W, deoarece nu prea mi se par recomandate chiar de producator(viteza e mai mare ca cea de pe vitezometru cu ~1.7%), deocamdata eu ma bucur ca o sa le am trecute in talon/carte(sper sa mi le treaca pe toate, maine am programare la RAR), desi eu as vrea 195/55/15, momentan folosesc 195/50/15 care mi se par destul de joase la ce gropi avem, inainte am folosit si 185/60/14(o perioada destul de lunga).

2. Trebuie mers la RAR sa'ti treaca aceste dimensiuni in carte si talon.

Cred ca asa se procedeaza si in alte judete, dar la cat de plina de surprize e Romania noastra, cine stie.

Cost: 60 ron la reprezentanta + 80 ron la RAR.

Ce hotie domnule, sa ceara 60 ron pentru ca scot o foaie la imprimanta si 80 ron pentru ca trec cateva cifre intr'un talon si intr'o carte, asta e Romania!!! Normal dimensiunile astea cred ca ar fi trebuit sa fie trecute de la prima inmatriculare in tara, eu am doar 185/60/14 trecut.

drgosica - mie mi se pare mult chiar si 140 ron ce sa mai zic de 100-150 euro cat credeai tu ca ar fi. Pana la urma e bine si asa, ca daca am fi opriti de un control/politie am lua o amenda si am ramane fara talon cred ca am depasii suma de 140 ron.

Vreo 4 luni am circulat si cu 205/40/17 dar nu prea mult prin orase mari, cum ar fi Tg. Mures si nu am avut probleme cu autoritatile, acum nu vreau sa ma risc.

Modificat de sochaux_s
Link către comentariu

Daca va incadrati in dimensiunile trecute aici:

NU trebuie sa va duceti la Rar chiar daca nu va scrie pe certificat (tip vechi) pt ca e greseala lor ca nu au trecut toate dimensiunile recomandate de producator.

Daca vreti altceva decat ce e trecut in pdf. incercati sa va pastrati diametrul rotii cu tot cu cauciucuri... puteti vedea aici diferentele: http://www.miata.net/garage/tirecalc.html dar in acest caz trebuie mers la Rar.... pt ca in caz de accident cu victime te verifica si daca nu ai in talon trecute dimensiunile care le ai e nasol... cunosc cazuri.

Modificat de Paul.Iasi
Link către comentariu

Dar daca nu sunt trecute acele dimensiuni nici in cartea masinii?

Eu cred ca in acest caz trebuie mers la RAR.

Eu am trecut doar 185/60/14 si in talon si in carte.

Poate ma lamuresti, maine am programare la RAR, sa stiu cum sa procedez.

Link către comentariu

Poti sa te duci la rar si sa le spui sa-ti treaca restul de dimensiuni specificate de producator pt masina ta care e OMOLOGATA in Romania. Normal nu trebuie sa platesti nimic. Trebuiau trecute de la inceput! Daca cer bani nu le da nimic. Pune-ti ce roti vrei din dimensiunile alea.

Baza lor de date nu e pusa inca la punct si nu prea stiu cu ce se mananca. In anii 90 daca te duceai la rar cu un g3 cu roti pe 19", aia iti trecea in talon. Mie, de ex, mi-au trecut in C.I. ca am rezervor de 75L... si nu stiu unde au vazut asa ceva. Alt ex ar fi norma euro... Toate motorizarile de g3/vento sunt euro2 dar am vaz multi (inclusiv eu) ca e trecut non-euro. Drept dovada cat sunt de idioti. Norma euro2 are o anumita toleranta a noxelor. Daca nu te incadrezi in ea, nu-ti da itp-ul sau rar-ul... nu te trece non euro... Dar traim in Romania si orice e posibil.

Link către comentariu

Pai, eu deja am fost la RAR, m-au trimis la Volkswagen sa-mi dea ei o adeverinta cu dimensiunile recomandate de producator si dupa asta am mers inapoi la RAR si mi-au facut programare pe maine si ma costa 80 ron.

Nu stiu ce sa mai fac, oricum 60 ron deja i'am stricat pe adeverinta data de VW. Daca as sti concret ca ceea ce zici tu este adevarat le-as da peste nas, dar cum le demonstrez eu ce'ai zis tu? Exista vreo lege sau ceva?

Link către comentariu

Daca te opreste cineva le arati adeverinta aia. Cand ti-ai inmatriculat masina ai platit suplimentar ca sa-ti treaca dimensiunea in talon? NU! Trebuia sa le treaca pe toate de la inceput! Eu daca ma duc si le arat ca nu incap mai mult de 55 l combustibil si pe certificat scrie 75 mi-l ia? Pt greseala lor nu trebuie sa pletesti tu suplimentar.

Link către comentariu

eu in carte am trecute 2 dimenstiuni 185/60/r14 si 195/50/r15. deci totul este de la judet la judet

Link către comentariu

Asta scrie pe site'ul RAR:

Mentionarea in C.I.V. a anvelopelor optionale

Pentru a completa in cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.) alte anvelopele si jante ce pot fi montate optional pe un anume tip de autovehiculul (mentionate in documentele de omologare de tip a vehiculului), trebuie sa prezentati vehiculul echipat cu anvelopele respective la una dintre reprezentantele R.A.R.

Tariful pentru o astfel de prestatie este in jurul sumei de 100 RON.

In cazul unui vehicul echipat cu anvelope/jante care nu sunt mentionate in documentele de omologare acesta determina reomologarea vehiculului, operatiune care presupune inclusiv efectuarea obligatorie a incercarilor privind performantele sistemului de franare si etalonarea vitezometrului, si, daca Laboratorul de Incercari pentru siguranta rutiera decide, a incercarilor privind stabilitatea vehiculului si zgomotul acestuia. Omologarea se va acorda numai daca rezultatele incercarilor si verificarilor efectuate atesta indeplinirea conditiilor tehnice� aplicabile.

[/qoute]

Link către comentariu

Chiar acum citeam acel thread....si cred ca trebuie sa merg pana la urma la RAR. Ca in Romania noastra toate sunt pe dos si orice se poate intampla.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!