Jump to content

jante de 15'' cu latimea J7 pe golf 3 ?

razor-
 Share

Postare recomandată

mrs frumos...dar cu 9j pe spate crezi ca ar fi ok...si tu ce cauciucuri ai pus pe ea.

Eu nu cred ca ar fi ok sa pui pe spate 9J deoarece,dupa cum ti-am zis,am 7.5J si vara asta am facut un drum de vreo mie de km cu 5 pers si bagaje full,iar la denivelari sau hopuri imi atingea putin pe spate,exact la coltul dintre bara si aripa spate eu avand si suspensie sport 40/40,deci eu zic ca nu ar merge 9J pe spate.Asta e parerea mea,acum u esti cel care decide.In privinta cauciucurilor eu am pe toata masina 215/40 marca fulda de care sunt foarte multumit si despre care am citit pe un site,ca sunt facute de continental!

Iar jantele le am omologate la RAR si le-au trecut pe cartea masinii,pe talon nu au pus nimic asa ca politia nu are ce sa faca! :study:

apropo sunt curios si eu de un lucru legat de consum....am auzit ca automat si consumul va fi mai mare, eu am jantele originale si sunt curios cam care e diferenta de consum daca exista.

In legatura cu asta iti pot spune ca mie mi-a crescut consumul cam cu jumatate de litru la suta care nu cred ca e o problema foarte mare! :vaidecapulmeu:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• GenuVW

17

• szrobik

11

• sochaux_s

10

• ovidiu89

10

Top Posters In This Topic

Posted Images

depinde ce ET ai... dar banuiesc ca daca iti pui susp. sport si 9j pe spate..nu meri cu 5 in masina. Max 3

Link către comentariu

depinde ce ET ai... dar banuiesc ca daca iti pui susp. sport si 9j pe spate..nu meri cu 5 in masina. Max 3

Am fost la mare si am fost nevoit sa iau 5 pers in masina,iar ET nu mai stiu sigur,dar parca e 35.Am dat exemplu un lucru care mi s-a intamplat personal,nu din auzite.

Link către comentariu

Ca sa nu mai deschid alt topic, am si eu nevoie de un sfat.. vreau sa cumpar niste jante pe 16 j7 sau 7,5 si ET 50 pentru un golf 3 GL.. Si intreabarea mea este: Din cauza ET-ului o sa-mi atinga jantele sau anvelopele de amortizor, arcuri la viraje ?

Link către comentariu

Care este faza cu ET ca nu inteleg si unde ar trebui sa aflu ET? :)

Link către comentariu

Din cate am inteles eu.. et-ul cu cat este mai mic, de ex 25 janta e mai iesita inafara iar daca et-ul e 42 janta e mai inauntru fata de aripa.

Modificat de taz21
Numai da quote la mesajul anterior
Link către comentariu

Asa este,cu cat ET este mai mare cu atat janta are buza mai iesita in exterior.

pun 2 poze ca exemplu.Aia cu buza mai iesita are et mai mare.Se vede clar diferenta!

post-60062-1263148576_thumb.jpg

post-60062-1263148589_thumb.jpg

Link către comentariu

Ca sa nu mai deschid alt topic, am si eu nevoie de un sfat.. vreau sa cumpar niste jante pe 16 j7 sau 7,5 si ET 50 pentru un golf 3 GL.. Si intreabarea mea este: Din cauza ET-ului o sa-mi atinga jantele sau anvelopele de amortizor, arcuri la viraje ?

La nelamurirea mea...care e raspunsul ? ;)

Link către comentariu

Iti pot da un raspuns dar maine pentru ca trebuie sa ma uit intr-o carte pe care mi au dato la jante si acolo sunt trecute dimensiunile maxime ce pot fi puse pe masina.Voi reveni cu un raspuns la intrebarea ta de indata ce voi afla aceste date sau poate te lamureste alt coleg pana atunci!Bafta!

Link către comentariu

SmoKeyBv - raspuns corect cu et-ul - nota 10 - la et 50 o sa iti atinga in amortizoare, normal la o janta de 7j-7.5j trebuie un et 35-37.

AdryanDim - incorect cu et-ul - nota 4 - stai jos - nu mai da sfaturi daca nu esti sigur 100% ca sunt bune.

et-ul este distanta deplasarii miezului jantei (spre interior sau spre exterior) - et 35 inseamna ca miezul jantei este cu 35 de mm mai in interior. pun mai jos un link sa intelegeti care-i treaba.

http://www.1010tires.com/WheelOffsetCalculator.asp

brgds,

edi

Link către comentariu

multumesc rac3mast3r pentru raspuns si pentru nota. Sunt putin cam dezamagit, erau niste jante care imi placeau.. asta este cautam in continuare si inca odata multumesc.

Modificat de taz21
Numai da quote la mesajul anterior
Link către comentariu

Acelasi lucru l-am spus si eu in legatura cu ET-ul doar ca in loc de "miez"am facut referire la "buza"!Am pus si 2 poze ca exemplu clar,dar asa este lumea...mai carcotasa!

Link către comentariu

am avut jante 195x50x15" cu j9, et 25 si imi atingeau in aripa pe exterior mai ales spatele, acum 205x45x16 j9 et 35 si nu imi atinge deloc.

Link către comentariu

daca te rog frumos sa postezi ceva poze din mai multe unghiuri vreau si eu sa pun 205 pe fata si 215 pe spate ,ar fi ok?

Modificat de v@sy
Link către comentariu

multumesc rac3mast3r pentru raspuns si pentru nota. Sunt putin cam dezamagit, erau niste jante care imi placeau.. asta este cautam in continuare si inca odata multumesc.

Daca e ET prea mare poti pune jantele cu distantier, calculezi in asa fel incat sa stea acolo unde trebuie...

Pe 15 cu 7-7,5J merg si 205/45/15, care e cam acelasi lugru cu 195/50 (difera latimea desigur).

Parerea mea e ca J-ul conteaza mai putin, atat timp cat ai grija ca ET-ul sa iti permita montarea rotii (sunt poze cu 195/45 montate pe 9,5J, asa ca... http://www.tyrestretch.com/9.5_195_45_R15/ )

Daca aveti ceva nelamuriri si nu aveti cui cere sfaturi (sau nu aveti incredere in sfaturile primite) folositi cu incredere configuratoarele firmelor mai de prestigiu, acolo introduceti masina si o sa primiti destule informatii despre dimensiunile jantei.

Daca vreti sa calculati singuri: http://www.rims-n-tires.com/rt_specs.jsp?i...xt1=&text2=

Si inca ceva, J se masoara in inch, ET-ul in mm, puteti calcula si singuri daca e ET prea mare ce distantier e nevoie...

Link către comentariu

cu 195/45 sau 195/50 pe 9j ...nu va recomand sa aveti asa ceva pe 1 masina de zi cu zi, sau sa intrati tare in curbe....

cu 195/45 sau 195/50 pe 9j ...nu va recomand sa aveti asa ceva pe 1 masina de zi cu zi, sau sa intrati tare in curbe....

Link către comentariu

Ca nu sunt practice, sau comode, sau 100% sigure e partea a doua, dar mie unu mi se par a draq de criminal cu arata...

Link către comentariu

Eu am gasit niste jante 215/40 r16! ar merge pe un golf 3(1.6 101cp)....ca am auzit ca cica daca pui de alta dimensiune iti se strica directia! sa stiu le iau sau nu :icon_thumright:

Modificat de v@sy
Foloseste cuvine potrivite pentru un forum public
Link către comentariu

Fenomenul pe care il prezinti mai sus legat de directie.....nu am mai auzit......posibil sa nasca o minidirectie.

Intradevar e posibil sa apara o uzura mai accentuata a componentelor de la directie deoarece forta de frecare este mai mare cauciucurile fiind mai mari.

Link către comentariu

Eu am gasit niste jante 215/40 r16! ar merge pe un golf 3(1.6 101cp)....ca am auzit ca cica daca pui de alta dimensiune iti strica directia! sa stiu le iau sau nu :)

parerea mea ca daca sunt foarte usoare rotile nu cred ca ar avea treaba sa iti afecteze directia (ex golf3 a plecat cu jante pe 13 si s-a ajuns la 15 poate si chiar 16 ,aici ma refer date de constructor ca asa poti sa pui si de 22 dar cine stie),deci cred ca poti monta pe 16

Modificat de v@sy
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Revin cu o intrebare...are ceva daca pun jante pe 16 cu Et 25 si 7,5j,ar fi ok ca pe 35 nu am gasit modelul care il vreau? :icon_thumright:

Link către comentariu

ai motorul mare, daca vrei sa le pui pe masina din semnatura, deci nu cred ca ar fi vreo problema, masina le-ar duce. Posibil sa iti mearga putin mai greu volanul,se vor duce si discurile mai repede,planetarele, tot ansamblul v-a avea o durata de viata mai mica. . Acum la capitolul suspensii nu stiu , depinde de care ai, k e posibil uneori cu greutate sa iti mai dea putin in aripa,pe spate. la partea din fata, la viraje se poate sa iti frece cauciucul pe interior, dar totul depinde de suspensiile tale. ce iti spun acum i s-a intamplat unui prieten pe golful lui.

Modificat de michael s
Link către comentariu

Suspensiile sunt sport pe ea si este destul de rigida masina...din semnatura.

Link către comentariu

Imi puteti spune si mie ce semnificatie are la janta KT4 7,5 x 16 5/100 + 5/112 35

Link către comentariu

Se pare ca reprezinta gaura centrala din cate am aflat..dar nu stiu cat este la golf diametrul.Cine stie rog sa posteze ca am nevoie urgent de dimensiune.Mrs frumos.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!