Jump to content

jante de 15'' cu latimea J7 pe golf 3 ?

razor-
 Share

Postare recomandată

daca ai anvelope de 195..atunci inaltimea va fi:

- la 195/45...87.7mm

- la 195/50...97.5mm

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• GenuVW

17

• szrobik

11

• sochaux_s

10

• ovidiu89

10

Top Posters In This Topic

Posted Images

daca ai anvelope de 195..atunci inaltimea va fi:

- la 195/45...87.7mm

- la 195/50...97.5mm

ms mult.

Link către comentariu

salut, si eu folosesc 195/50/15 si totul e in regula.

Link către comentariu

asa ma gandeam si eu ca e cel mai bine si sa fiu si in rand cu LEGEA

Modificat de GenuVW
Link către comentariu

La mine dupa cum am zis pe fata am 195 si imi pare rau ca nu am luat 205 cum am pe spate ca e putin mai inalt (la 50 este vizibil mai inalt dupa cum a zis si colegu tine inaltimea de latimea cauciucului)si sta ma bine la gropile de la noi. :huh:

Link către comentariu

faza cu gropile am obs si eu, ca inainte de talon 45 am avut de 75 si tare bine mai era ;)

Modificat de GenuVW
Link către comentariu

ok, ms fain everybody

o sa va zic sapt viitoare ce am rezolvat

mai gandeste-te si la alt aspect! CONSUMUL sare ! cu cat cauciucurile sunt mai late cu atat mai mare consumul de carburant

Link către comentariu

aici trebuie sa te contrazic...consumul influenteaza cel mai mult greutatea anvelopei (sau ma rog...si a jantei)...pata de contact nu influenteaza f mult consumul de carburant.

Link către comentariu

aici trebuie sa te contrazic...consumul influenteaza cel mai mult greutatea anvelopei (sau ma rog...si a jantei)...pata de contact nu influenteaza f mult consumul de carburant.

tind sa-i dau dreptate lui florin si din c caz: eu inainte aveam jante tabla cu cauciucuri 175, 75, r13 si le-am schimbat cu unele din aluminiu ( care sunt la fel ca greutate or chiar si mai usoare) 195, 45, r15 si consumul a mai crescut cu cam 1 litru dupa cum am constatat eu, asta la mers urban.

Link către comentariu

tind sa-i dau dreptate lui florin si din c caz: eu inainte aveam jante tabla cu cauciucuri 175, 75, r13 si le-am schimbat cu unele din aluminiu ( care sunt la fel ca greutate or chiar si mai usoare) 195, 45, r15 si consumul a mai crescut cu cam 1 litru dupa cum am constatat eu, asta la mers urban.

masoara cate kg are janta de tabla si janta de "aluminiu" (ceva aliaj), si dupa asta masoara cate kg. are 175/70r13 si cate kg are 195/45r15...care bineinteles conteaza si de firma.

Pata de contact influenteaza f putin consumul de carburant.

Daca vreti jante usoare luati-va Graku, Bbs e50, sau cel putin un bbs rm/rs sau ceva Oz. De ex. 1 janta orig. Vw estoril pe 15 are in jur de 10kg, iar un rm are cu 1.5-2kg mai putin (la 1janta)

Bafta.

Si scuze pt off-topic.

Modificat de szrobik
Link către comentariu

am jante alessio sport si iti zic ca sunt destul de usoare. posibi sa ai dreptate.

Modificat de v@sy
Link către comentariu

• 2 months later...

sal....vreau sa imi achizitionez niste jante si as vrea la golful din semnatura sa iau pe 16 fata 7.5j si spate 9j dar problema este ca nu stiu ce sa fac deoarece din ce am citit pe forum nu prea sa incumetat nimeni sa puna si nu stiu cat de bine ar fi pentru masina...daca totusi are cineva il rog sa imi spuna si mie daca merita sau nu...mrs frumos. :)

post-29024-1263040563_thumb.jpg

Link către comentariu

Eu am jante pe 16 7.5J si pe fata si pe spate si zic ca merita din toate punctele de vedere,sa nu mai vorbim de aspect...In legatura cu performantele iti pot spune ca se simt putin mai greoaie fata de cele stock,dar si masina are o stabilitate mai mare si tinuta de drum e alta.Diferenta de kilometraj este de doar 1-2 km/h,adica in bord ai 100 si real 98-99.Bafta! :)

Link către comentariu

mrs frumos...dar cu 9j pe spate crezi ca ar fi ok...si tu ce cauciucuri ai pus pe ea.

Link către comentariu

sal....vreau sa imi achizitionez niste jante si as vrea la golful din semnatura sa iau pe 16 fata 7.5j si spate 9j dar problema este ca nu stiu ce sa fac deoarece din ce am citit pe forum nu prea sa incumetat nimeni sa puna si nu stiu cat de bine ar fi pentru masina...daca totusi are cineva il rog sa imi spuna si mie daca merita sau nu...mrs frumos. :10[1]:

superbe jantele,ar da super pe golful meu negru,cat te ajung?

Link către comentariu

DumitruConstantin

si eu la masina din semnatura am jante originale volkswagen 195/50/15 parca e un pic greoaie masina sau cel putin asa simt eu in schimb tinuta la drum e inpecabila eu as recomanda asa ceva nu se compara cu cele pe 13, asa aveam la dacie

Link către comentariu

Eu zic sa va puneti jante si cauciucuri de dimensiunile scrise in cartea masinii. Sunt 2 avantaje:

1. Respecta caracteristicile tehnico-functionale ale producatorului masinii

2. Nu riscati sa va ciondaniti in trafic cu Politia Rutiera pe seama dimensiunilor anvelopelor. Abia asteapta asemenea momente pentru a mai ridica ceva certificate de inmatriculare.

Link către comentariu

Intradevar,politia abia asteapta sa se ia de noi dar ma gandesc ca merg omologate la rar din cate am inteles si nu mai ai probleme pe urma..si ar mai fi varianta cu schimbarea talonului nou, in care am inteles ca nu mai sunt trecute dimensiunile la janta..pret de achizitie180e 7.5j si 195e 9j

Link către comentariu

215/40r16 se poate omologa...si pe 9j arata f. bine 215/40...pe g2 am 205/45r pe 9j pe 15", dar e fix la limita

Modificat de szrobik
Link către comentariu

deci sa inteleg ca pe 9j merg cauciucuri de 215/40-16 si nu ar fi probleme...si atunci pe 7.5j ce cauciucuri sa pun aceeasi dimensiune sau un pic mai mici?

Link către comentariu

poti pune 195/45..., iar pe 9j merge 215/40

Link către comentariu

:icon_thumright: ..mrs frumos de ajutor( all).....off topic@ce marca de cauciucuri recomanzi?

Link către comentariu

Tomoiaga Marius

apropo sunt curios si eu de un lucru legat de consum....am auzit ca automat si consumul va fi mai mare, eu am jantele originale si sunt curios cam care e diferenta de consum daca exista.

Link către comentariu

depinde...cat bani vrei sa dai pe anvelope. Eu am Toyo proxes t1-r...ca nu am gasit altceva si am vrut ca toate 4 sa fie la fel (195/45r15 si 205/45r15)

daca vrei 195/45r16 si 215/40r16 si vrei sa fie toate 4 la fel (ma refer la profil)...Goodyear eagle f1 (am asa ceva pt g3, si eu sunt multumit), Dunlop sp sport9000 sau Toyo proxes t1-r sau t1-s.

Anvelope in dimensiunea asta mai face...daca nu gresesc Falken, Kumho...care sunt putin mai ieftine

si banuiesc ca mai sunt 1 gramada...mult mai ieftine (care de obicei sunt de proasta calitate)

Modificat de szrobik
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!