Jump to content

Bancheta spate - demontare, montare

sorinc
 Share

Postare recomandată

Gata am rezolvat ! La inceput am incercat mai usurelu`si n`a vrut...dar apoi am umblat pe la sistemul de prindere cu cheia si am reusit sa o deblochez fara sa o asez in pozitia ei,apoi cand am ridicat spatarul l`am trantit o idee mai tare decat de obicei si a coborat semnul ala rosu.Cred ca topicul ar putea fi inchis.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 5 months later...

salutare am u passat b5 2001 si vreau sa stiu si eu daca pot scoate sezutul de la bancheta.Sau macar sa o rabatez ca am nevoie de spatiu.Plec in concediu.Pliz dati-mi un sfat ca maine dimineata o intind.Merci anticipat. ;)

Link către comentariu

Nu stiu exact cum e la Passat, dar te-ai uitat daca nu are vreo clema de care sa tragi? Sau pur si simplu sa tragi de bancheta, din spate in spre fata.

Link către comentariu

Am incercat sa trag de ea da nu vrea.Am incercat sa ridic de ea din spate si tot nu vrea.Am incercat sa ridic de ea din fata si am reusit.Da nu vrea sa iasa.Credeam ca e ca la golf putin tras si dupa aia ridicat.Da nu vrea asa.NU stiu cum o fi.Poate stie totusi cineva.

Link către comentariu

Pai poate bancheta ta nu este rabatabila. Din cate stiu eu, dar poate gresesc, nu toate sedan-urile au banchetele rabatabile. Cu golf-ul este altceva, pentru ca este hatchback si astea au sigur banchetele rabatabile.

Link către comentariu

eu am passat ca al tau si sezutul nu se rabateaza doar spatarele vin peste sezuturi la nivel cu porbagajul deci....cred ca este suficient loc

Link către comentariu

Inteles si notat.Multumesc baieti.Sper sa ma descurc cu ele asa.Totusi credeam ca daca se lasa spatarele atunci ar fi tebuit sa se desfaca si bancheta.La fel ca la Golf.Ma gandesc totusi daca vrei sa schimbi mocheta sau ai treaba in masina sa repari ceva.Ce se intampla cu bancheta? e montata acolo ptr totdeauna ?

@ bog_49.....passatul tau este cumva model amercan ? ca alea cu semnalizatoare pe bari am vazut numa in america.

Modificat de Iurox
Link către comentariu

Bagi mana sub bancheta in zona curburii(unde formeaza unghiul de 90' dintre lateral si partea anterioara) si pur si simplu ridici.Bancheta este prevazuta cu cleme sub forma literei "U" si intra in niste canale/degajari speciale.

Am fost nevoit sa scot bancheta spate pentru a putea scoate tapiseria usii spate care se blocase.

Succes

Link către comentariu

Multumesc, ma duc sa incerc chiar acu

Link către comentariu

Mda, tocmai am incercat.NU merge.se blocheaza in ceva si nu vrea.Partea din fata se ridica putin dar restu nu vrea.Asa ca o sa rabatez doar spatarele.

Link către comentariu

Salut.. Nu se poate sa nu fie rabatabile la Highline... Vezi ca e acolo un maner de care tragi langa tetierele din spate.

Link către comentariu

Salut da, asta stiu .Inca o data.... spatarele se rabateaza, pe mine ma interesa sa pot scoate bancheta afara. Asta am incercat si nu vrea.Deci bancheta si nu spatarele.

Link către comentariu

imposibil.tre sa mearga.nu are cum.

Link către comentariu

ridica bancheta din partea din fata si apoi cu ea ridicata putin impingi cu forta din fata in spate la ambele capete (pt ca in spate are niste cleme).

Link către comentariu

ok, e 12 noaptea da ma duc sa vad daca merge asa.

Yup :icon_cool: asa este.Multumesc mult Florine super.A iesit foarte usor, nici macar nu a trebuit sa fortez . Super tare.Multumesc mult de reply baieti.

Florine sa imi spui te rog cand poti tu, care sunt pasii sa o pun la loc.Mi se par cam ciudate clemele alea.Orcum banuiesc ca e la fel cum am scos-o numai ca e in fel opozit.sper sa ma descurc.

Modificat de Iurox
Link către comentariu

Gata, e 6 am ultimele incarcari si suntem gata de drum.Va las cu bine dragi colegi.Va doresc o luna plina de realizari si bucurii.Ne auzim in Iulie. :) .Aveti grija de voi si Dumnezeu sa va pazeasca pe oriunde mergeti.

Link către comentariu

ma bucur ca ai reusit sa scoti bancheta ...de pus la loc e simplu..pui la loc intai partea din spate(tot asa impingand inspre portbagaj ca sa intre clemele...in ambele parti),iar in partea din fata apesi de sus in jos.

bafta drum bun si distractie placuta! :)

Link către comentariu

• 6 months later...

Nu mai deschid alt topic asa ca ... la mine nu se mai blocheaza spatarul banchetei. Am incercat si mai brutal dar ... la o franare mai sanatoasa ... am panorama spre portbagaj !!! :lol:

Link către comentariu

In primul rand verifica daca se misca clapeta. Daca se misca, trebuie lasata libera si trantit spatarul mai tare (si mie mi-a fost frica sa il trantesc prima data). Atentie la centura sau altceva care ar putea fi acolo sa impiedice inchiderea.

Link către comentariu

• 1 year later...

:icon_cool: postez aici ca nu am gasit alceva, are cineva idee cum se demonteaza cele 2 pernute din lateralele banchetei spate(spatarul are dou prelungiri).

Link către comentariu

Da. Demontezi "cuiul" ala ce tine bancheta inchisa. Apoi o poti scoate afara. Se mai tine in niste cleme parca, destul de greu de bagat la loc.

img0049oh0.th.jpg

Link către comentariu

si inca o intrebare, exista diferenta de marime intre tetierele spate de la berlina cu cele de la brek sau sunt identice.

Link către comentariu

• 1 year later...

Cum nu am gasit topic pt Skoda O1 (5 portiere) si cum nu am inca voie sa deschid topic nou, incerc aici.

Am pus o tapiterie noua pe masina, si am uitat sa pun tetiera. Cind am incercat a 2 a oara sa dau bancheta mare jos am ramas cu plasticul de la deblocare in mina...:)(

M-am uitat prin portbagaj daca am acces la "ciocul" de blocare al banchetei dar e "inghesuiala" mare.

Are cineva idee cum se deblocheaza "manual" bancheta? Metoda nondestructiva, fara ciocane, dalti si alte chestii din aceeasi categorie :)

Va multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri.

Link către comentariu

• 1 month later...
  • Administrator

Am reusit sa demontez sezutul banchetei spate. Cu ceva emotii sa nu rup ceva am tras din laterale, stanga si dreapta pana s-a declipsat de pe siguranta, apoi am tras din fata banchetei, in dreptul fiecarui loc, unde la fel este clipsat in cate o siguranta pentru fiecare loc.

Aveti mai jos si doua poze in care am incercuit exact ce se afla sub bancheta, si care sunt prinderile efective:

bancheta1.th.jpg bancheta2.th.jpg

Am facut doar in partea stanga, dar cred ca-i clar ca este acelasi lucru si in dreapta. :blink:

Modificat de R_a_z_v_a_n
;)
Link către comentariu

Trage fara frica. E identic si pe partea cealalta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!