Jump to content

Retus vopsea. Cum? Unde?

B-40-YTD
 Share

Postare recomandată

Te duci frumos la un service dotat cu vopsitorie auto si-i rogi pe baietii sa faca vopseaua pe computer conform codului culorii pe care il ai pe un stiker lipit in portbagaj unde-i roata de rezerva pe acolo, si il rogi pe un meserias sa te rezolve dupa program. Asta am facut eu la una dintre fostele Fabii........mai ieftin. Mai scump intri pe poarta serviceului si spui ce te doare sa vezi cum se ocupa populatia de tine imediat...pe bani multi. Am incercat si asa. Numai cu vopsea facuta pe calculator cred ca vei reusi ( se pun mai multe vopsele in centrifuga conform codului culorii la diferite gramaje stiute de programul unui computer ce recunoaste codul respectiv.apoi le mixeaza si voila vopseaua). Succes!

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• viorel_2374

5

• B-40-YTD

4

• MOTANUL

3

• Alinrac

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

din pacate in ultimii ani vopselele pt auto sunt pe baza de apa (ca sa fie eco...), nu ca pe vremuri - in concluzie se spala daca nu au protectia lacului supraiacent

deci retusul cu vopsea nu e o solutie

cei care mai au inca cantitati mici de pe vremuri sunt norocosi :wub:

Link către comentariu

• 3 weeks later...
http://www.bitnet.ro/vw/colorcodes/-....la sectiunea Paint codes. Iata o adresa care ajuta pe aceia care nu mai au stikerul cu codul culorii de vopsea. Introduci datele masini si obti codul de la culoarea masinii tale. Deci chiar retusurile se pot face cu vopsea procurata de la service-uri cu vopsitorie auto care s-ar putea sa o aiba pe stoc sau sa o prepare cu diluant nu pe baza de apa (din aceea mai ieftina ca nu toata lumea s-a europenizat). Pentru 100-200 gr. se poate rezolva , si vorbesc din ceea ce am experimentat nu o data la cele cateva masini avute. Succes! Off topic=Apropo de linkul postat mai sus va ajuta si cu alte date despre masina voastra cautati cu incredere pe acest site! Modificat de Alinrac
Link către comentariu

• 3 months later...

As vrea si eu denumirea pentru codul de vopsea 9570. Am tot cautat dar nu am gasit nimic. Cred ca e in paleta de culori de la Skoda ca am vazut mai multe. E un verde inchis.

Link către comentariu

• 5 months later...

M-ar interesa si pe mine culoare pentru codul 5550. Am tot cautat dar fara rezultat..Multumesc!

Link către comentariu

• 1 month later...
  • 1 month later...

Salut ! am o skoda fabia 1.9sdi in carte este trecuit gri metalizat , as vrea sa stiu si eu unde este trecut codul de la vopsea ?Va multumesc!

Link către comentariu

Ai un autocolant lipit in portbagaj, sub mocheta sau, daca mai ai carnetul de service, pe prima pagina a acestuia (este tot un autocolant).

Link către comentariu

Ai un autocolant lipit in portbagaj, sub mocheta sau, daca mai ai carnetul de service, pe prima pagina a acestuia (este tot un autocolant).

MERCI MULT ! Am sa caut maine sa vad unde in portbagaj iar carte service nu am.

Salut! ptr MarlboroMan am dat click pe consumul afisat de tine si am vazut un tabel cu consumul pe o perioada de timp.Cum ai reusit sa sa faci asa ceva , as fi interesat sa incerc si eu

.Merci

Link către comentariu

Ridici mocheta din portbagaj ca si cum ai vrea sa ajungi la roata de rezerva, si in partea stanga vai gasi acel autocolant.

Link către comentariu

Ridici mocheta din portbagaj ca si cum ai vrea sa ajungi la roata de rezerva, si in partea stanga vai gasi acel autocolant.

SALUT ! AM GASIT CEVA SUB CAPOTA UNDEVA IN FATA DEASUPRA RADIATORULUI , ESTE TRECUT SI CODUL DE FREON SI MAI ESTE CEVA DE GENUL ,,SK24" ASTA O FI OARE?

Link către comentariu

Nu Viorele in niciun caz SK24 ala nu este codul de culoare vopsea. In portbagaj trebuie sa cauti, sub mocheta in stanga gasesti acel autocolant cu multe coduri pe el. Fa-i o poza si pune-l aici si iti voi spune exact care este codul de culoare.

Link către comentariu

SALUT BLITZ ! Am gasit stikerul dar este sters ce am putut intelege este ceva de genul 20-3-6951 ce am putut sa citesc

Merci mult

Link către comentariu

Cu placere. Daca nu e ok ce-ai gasit atunci fa o poza la masina si posteaz-o aici si iti voi spune codul de culoare originala. Cheers!

Link către comentariu

Salut!

Am si eu o problema legata de vopsea, La spalatorie din cauza jet-ului a sarit vopseaua de pe bara din fata pe o portiune de aprox 5-7 cm patrati. Am foat la Lizeanu in Bucuresti si mi-a facut vopsea conform codului din portbagaj de la roata de rezerva si surpriza, nu se potriveste. Nu e vorba in nici un caz de imbatranire a vopselei sau chestii din astea. Unde ma sfatuiti sa merg sa "ghiceasca" nuanta care e pe masina? Multumesc

Link către comentariu

• 4 months later...

Nu este problema doar de cod... sunt mai multe nuante care pana la urma trebuie potrivite din ochi!

Link către comentariu

• 2 months later...

salutare ! unde gasesc si eu un marker cu varf subtire la culoarea masinii ? exact ! argintiu skoda octavia ! merci anticipat !~

Link către comentariu

• 1 year later...

si eu am o problema..mi s-a decojit vopseaua pe muchia unei usi, vreau sa imi comand de la reprezentanta kitul pt retusuri, dar cu ce sa curat zona de rugina, apoi mai trebuie grund ceva, sau dau direct vopseaua si dupa lacul?

Link către comentariu

Salutari! Am o Fabia din 2001, in acest an l-am preluat de la cumnatu. Vreau sa spun ca pe capota, si aripa dreapta fata exista cate o pata de rugina, iar pe capota si niste defecte ale vopselei, mai serioase si mi se par interesate, parca ar pica bucati de gips sau nush ce. Mi se pare interesant ca in alte parti ale masinii nici o rugina nimic nu exista. Oare a fost schimbata capota si aripa respectiva de au probleme cu vopseaua? Ca altundeva ma gandesc ca ii originalul si de aia nu are probleme. Cum as putea rezolva oare problema? La o vospitorie sa-mi vopseasca toata capota? Mai exista si alte ciopituri pe capota, repet, de exemplu pe bara din fata nici una. Msi de sfaturi!

Link către comentariu

As vrea sa inteleaga toti, taticul meu a iesit la pensie din meseria de tinichigiu si spunea mereu ca daca vrei ceva calumea mergi la tinichigiu si vopsitor nu te apuci tu sa faci prostii care costa bani si tot la ei ajungi la urma cu coada intre picioare. Deci du-te frumos la un vopsitor bun, costa putin dar pentru ce ai tu la masina o rezolvare frumoasa este doooooar asta.

Link către comentariu

• 6 months later...

Hey, cunosc eu un laborator in targul AUTOVIT, sunt 2 pusti acolo care va pot ajuta cu orice informatie si materiale ieftine de calitate : creioane de retus pe cod de culoare orice masina facute pe loc ( nu FIXITPRO sau prostii de genul), spray uri la culoare, vopsele pt vopsire integrala a masinii. Sunt GENIALI, mi am

facut un spray si m au invatat sa l folosesc

astfel incat sa nu se vada diferenta de culoare.

Astia sunt : http://laboratorvopsele.ro/

Modificat de Lixandrel
Link către comentariu

• 1 year later...
andras.ilyes87

salut,

as dori sa va intreb daca stie cineva cumva codul de culoare la Fabia din 2001 albastru nemetalizat, eu cred ca ii Albastru Dynamic denumirea, problema e ca pe acea hartie mica in portbagaj langa roata de rezerva deja nu se vede aproape nimic deci nu pot de acolo sa citesc codul. Cu reprezentanta am vorbit, acolo mi-au zis ca se identifica codul in momentul in care intra masina in sevice pentru reparatii. Mult ajutor avand in vedere ca nu ii vorba de reparatii mari doar niste retusuri locale mai mici si bineinteles nu la reprezentanta vrea sa ma duc cu ea sa ma coste cateva sute de lei. daca aveti un Cod merci mult!

Link către comentariu

• 2 weeks later...
FlorentinPavel

Am experienta de peste 20 de ani in incercari de a retusa zgarieturi auto, unele mi-au reusit, altele nu.

Am dezechipat si revopsit masini integral, am dezechipat si revopsit repere separate, uneori nuantele au iesit, alteori nu.

Pastele abrazive sunt pentru zgarieturi superficiale, in stratul de lac sau la suprafata vopselei.

Zgarieturile adanci (care se simt prin pipaire cu dunga unghiei) nu pot fi eliminate integral prin polisare, ceruire, creion retus etc.

In cazul zgarieturilor adanci se revopseste partial si pierdut reperul afectat, dupa uniformizarea - matuirea zonei zgarieturii (nu a intregului reper) cu hartie abraziva foarte fina.

Vopseaua pentru astfel de retusuri este speciala, in sensul ca diluantul utilizat (diluant de retus sau diluant de pierdere) este unul aparte, foarte agresiv, el permite asezarea vopselei noi peste vopseaua veche fara ca aceasta sa fie matuita (se acopera cu vopsea zona matuita, dar se aplica vopsea si la extremitatile nematuite ale zonei afectate, astfel incat reperul sa fie revopsit partial, pierdut (fara muchie dreapta).

Dupa revopsirea partiala se asteapta putin si se aplica lac pe o portiune putin mai extinsa, unii relacuiesc integral tot reperul afectat. Lacul de retus este preparat tot indiluant de pierdere (diluant mai agresiv, mai puternic, care permite vopselei sa prizeze pe suprafata nematuita de la marginile zonei zgariate)

Ulterior se lasa la uscat in cuptor si dupa o vreme se lustruieste (poliseaza), ceruieste. Lustruirea finala trebuie sa nu lase asperitati la imbinarile pierdute ale stratului vechi de lac cu cel nou aplicat peste el.

Pistolul de vopsit pentru retusuri partiale si pierdute nu este niciel unul normal, este mai mic si are duze foarte mici, unele pistoale au manometru pentru reglarea presiunii in functie de tipul vopselei.

In rest puteti revopsi tot reperul afectat sau un lateral intreg ori toata masina.

Colantati-va masinile cu folii transparente, in zonele expuse puteti aplica doua straturi de folie.

Daca aveti o masina plina de zgarieturi o puteti colanta la culoare in loc s-o revopsiti, exista si colant cameleonic.

Link către comentariu

• 1 year later...
Bogdan Marius T

buna seara D-nul Pavel,

am retusat coltul de bara si coltul de aripa cu spray (grund, vopsea, lac), zona s-a gazat iar lacul nu are acelasi luciu ca cel de pe masina

in cazul acesta daca ii fac un polis reusesc sa ameliorez ceva? daca da, ce trebuie sa folosesc?

multumesc mult pt raspuns.

Modificat de Bogdan Marius T
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!