Jump to content

Retus vopsea. Cum? Unde?


B-40-YTD
 Share

Postare recomandată

Am vreo 5-6 zgarieturi mai mari sau mai mici atat pe barele de protectie cat si pe caroserie. Stie cineva ce as putea sa fac sa le repar fara sa vopsesc masina cu totul, dar sa iasa si bine? Masina este albastru dinamic si e fabricata prin 2002. As vrea sa fie ceva ieftin, dar de calitate. (sa nu se observe, daca se poate chiar de loc). Va multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • viorel_2374

    5

  • B-40-YTD

    4

  • MOTANUL

    3

  • Alinrac

    3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salutare!

Aceeasi problema am si eu....si cred ca, din pacate, suntem prea multi in aceeasi situatie... ;)

In primul rand vreau sa iti spun ca vopsirea intregii parti numai pentru o zgaraitura nu merita!Asta mai ales daca fanta de avarie respectiva nu a ajuns pana la tabla (chiar si asa in caz de zgaraituri superficiale nu merita sa isi faci probleme intrucat tabla, cel putin la Skoda, este zincata si nu cred sa rugineasca prea repede)

Desi este un pic off-topic, eu am avut de schimbat acum 2 saptamani bara protectie spate pe Casco si am avut "placerea" de a merge la Aviamotors in Pantelimon unde, profitand de situatie ca ma aflam oricum acolo cu treaba, i-am rugat sa imi puna un punct de vopsea pe hayon chiar sub placuta cu nr de inmatriculare: ;) proasta inspiratie, mai bine o lasam asa (se vede mai clar decat se vedea inainte ca lipsea vopseaua pe o suprafata nu mare (de 2 cm patrati sa spunem)). Am numai experiente dezastruoase pe partea de reparatie caroserii si vopsitorie la Aviamotors! Cand voi avea un pic de timp voi cauta un topic in care as putea sa imi spun oful despere cum se lucreaza la baietii mai sus pomeniti sau voi deschide eu unul in acest sens!Se lucreaza cu picioarele, superficial si fara cel mai elementar bun simt!

Revenind, exista solutii speciale pe care le poti cumpara din magazine specializate sau chiar hipermarket-uri (eu am cumparat de pilda din Cora o solutie - se cheama pasta scrach-out din gama TurtleWax) cu ajutorul careia am scos de unul singur 2 zgaraituri (repet, superficiale) si de care ma pot declara multumit!

Mai exista si solutia creionului corector pe care, cred ca stii, il poti comanda de la orice service autorizat din reteaua Skoda specificand codul de culoare al masinii tale. Insa, ceea ce as vrea sa aflu si eu, este cat de eficiente sunt aceste tratamente pe baza de creion corector? Lasa urme vizibile? E cineva care a folosit asa ceva pentru repararea vreunei zgarieturi? O recomandati? (Apropo, unul dintre lucratorii de la acelasi Aviamotors - de la preluare comenzi Caroserie - NU auzise de tratamentul cu creion corector, recomandandu-mi sa intreb pe un alt coleg..probabil mai competent decat el!!!!!)....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe termen lung nu este o solutie (creion corector-scrach-out) / dupa 10-20 spalari re-apar.

Un trainer de la policolor mi-a zis ca se pot corecta zgarieturile si apoi aplica un strat de lac (dar merge doar la anumite tipuri de vopsea etc)

Vopsitul este o solutie pe termen lung ... sau nu

Nu au trecut 2 ani de la ultima vopsire si capota e plina de ciobituri de la pietricele...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Creionul trebuie sa fie de aceeasi culoare. Am aplicat o nuanta putin diferita si a iesit ca dracu. Acum nu stiu cat de tare se potriveste dupa un timp de nuanta originala cu vopseaua reala. In ce sens se vade vopseaua? Nu isi revine dupa Polish? Cat te-a costat pasta si cat de superficiale erau zgarieturile? Se ajunsese la chit?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare!

Asa cum am spus creionul achizitionat e musai sa aiba codul de culoare specificat de producator pentru masina ta. Aceasta ar fi prima conditie pentru un lucru facut cum trebuie!

In caz contrar ai putea totusi incerca cu un polish pe zona respectiva (nu stiu insa cat de eficient ar putea fi).

Pasta de care spuneam eu m-a costat in jur de 25 RON si mie pana acum pot spune ca mi-a folosit...E insa clar ca, daca zgarietura este proeminenta (se simte in mod evident cand dai cu degetul peste) sau se vede deja chitul nu mai poti spera intr-o refacere 100%. Cel putin, in cazul meu, acolo unde se vedea chitul a rezultat, dupa tratamentul aplicat (frecat la greu cu o carpa moale si curata pe zona respectiva) o zgarietura mult mai "decenta" :(

Nici nu imi vine sa cred ca am ajuns sa ma impac deja cu unele zgarieturi....fac parte din viata :(

Modificat de mariusake
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

http://www.apexcone.com/JimPowellHomepage/.../PaintChip.html

Eu unul nu as incerca :(

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=11868&hl=wax

E bine sa fie facut (chiar si retusul de cineva care face asta toata ziua si are echipamente profesionale).

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok. Ai dreptate. Specialisti... Dar unde sa ma duc?

Si inca ceva. Daca m-as duce la un vopsitor cu vopsea facuta pe calculator credeti ca ar fi ok? Am aflat ca cu 280.000 iei o cutie de vopsea "la culoarea masinii" facuta de aia de la magazinul Ferdinant (Gorjului). Tot ar trebuie vopsita nu stiu ce suprafata? Ca la cum sunt de raspandite zgarieturile se ajunge la vopsirea intregii masini. :rolleyes: Ce parere aveti?

Mersi pt info. Am zgarieturi pana la chit. Intre timp au mai aparut 2 ca am masina sub un mar si au facut copii scara din ea. Mai bine le-as da bani de mere ca as iesi mai ieftin. Dar nu-i vad decat intamplator, cand sunt deja pe masina. :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa a patit si tatal meu: solutia la el a fost sa taie copacul - craca de deasupra masinii (corcodus in cazul lui);

Si atelierele mari din bucuresti lucreaza cu vopsea facuta din culori pe calculator cum spui tu (dealer autorizat VAG); Doar daca e intr-un loc putin vizibil (pe prag de exemplu merge sa vopsesti partial - daca este pe capota in mod sigur va trebui sa vopsesti tot reperul. La usa mai merge sa vopsesti jumatate daca ai bandou pe mijloc.

Daca vrei sa nu ai nici cea mai mica diferenta de nuanta vopsesti toata masina... Dupa alti ~ 2-3 ani o iei de la capat ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

M-ar interesa si pe mine un pret estimativ pentru vopsirea intregii masini. Aveti idee?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De vopsit "la cineva" (nu service) e vreo 5 mil. manopera + cat mai dai pe vopsea si alte materiale (aprox. 9-10 mil).

Ma intereseaza ca diferenta de nuanta sa fie aproape insesizabila, nu neaparat inexistenta. Mai exact sa se vada daca te uiti cu atentie si atat. Credeti ca iese daca vosesti numai zonal si dai polish dupa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

...pentru zgarieturi mai putin nasoale, va recomand un tub spray comandat cu codul culorii inscris sigur undeva (de ex la fabia comby este in portbagaj, sub covorasul de portbagaj, pe un sticker - albastru dinamic - 4950). se poate da ca atare sau se poate strecura in fisuri cu o pensula mica-mica de tot apoi la polish se ia adaosul dupa polimerizare. Vopselele de la Skoda nu prea imbatranesc asa ca nu apar diferente de nuanta peste cea veche ci doar de luciu, de aici ideea cu polish-ul care vine cu un numitor comun peste amandoua vopselele. Polish=meserie, profi, nu acasa.

Un asemenea laborator este pe colt la Fainari, zona Lizeanu (in Bucuresti).

Modificat de megablast
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Pana vopsesc bara fata ma intereseaza o carpeala sa dea bine la ITP. Pe o portiune din partea superioara, deasupra numarului, fix sub grila capotei si de dimensiune aprox 20-30 x 5cm s-a dus vopseaua. As vrea sa-i dau cu un spray/creion.marker/whatever sa nu se mai vada culoarea neagra de sub stratul de vopsea. Ceva sugestii?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am avut ceva zgarieturi/ciobituri, m-am dus la un magazin de vopsele auto si am comandat 100ml vopsea pe nuantza masinii mele (verde fantasy). A costat 20RON, si am folosit poate 20 ml, am retusat cu o pensula ff fina, de aia mica de pictura, se poate gasi pe la buticuri/librarii. Important e sa degresezi bine suprafata si eventual sa matui putin cu un smirglu f. fin, la suprafete mai maricele. creioanele sunt prea scumpe si nu merita, fac acelasi lucru, spray nu cred ca gasesti exact nuantza

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Personal am avut masina zgariata de N ori in parcare. Tot de acelasi numar de ori m-am prezentat cu masina la Casco si pe urma la dealer in Brasov. Rezultate: lac scurs. nori in vopsea, doua nuante de culoare. Total nemultumit! Culoarea masinii este gri 9102.

Am noroc cu un prieten bun care este vopsitor si ultimele retusuri le-am facut la el. De aici inainte prefer sa-i dau lui bani decat sa merg la Casco. Sper sa nu mai fie cazul! Bara fata (chit+ vopsea), portiera sofer (indreptat+vopsit), portiera spate dreapta (revopsit) 250 RON!! Sunt foarte multumit de cum arata. Masina a fost gata in 2 zile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

as vrea sa-mi vopsesc oglinzile?!

ce-ma sfatuiti? as avea doua variante ,dar nu stiu care este mai "ieftina'!

1.sa acopar oglinzile cu ornament tip scoica(carbon) de la Milotec (am si stalpii de la usi si manerele de usi din carbon)

2.sa le vopsesc,dar daca este posibil fara sa-le dau jos de pe masina......si in acest caz cum le izolez?

Multumesc,

Cani

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 11 months later...

Cand am iesit azi de la birou surpriza...coltul stanga de la bara fata mi-a fost frecat de un "sofer bun". Problema e ca am cateva puncte in care vopseaua s-a dus de tot si se vede plasticul negru (presupun) de sub stratul de vopsea. Ceva asemanator cu poza de mai sus. Pot sa remediez eu cumva asta? NU vreau sa vopsesc toata bara si sa vopsesc doar portiunea aia mi-e frica de diferente de nuanta.

Sfaturi? Probleme asemanatoare?

Mersi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exista kit retus vopsea la reprezentanta sau daca nu exista se aduce la comanda. Kitul contine vopsea originala si lac, deci are doua flacoane a cate 18 ml fiecare. Pretul e undeva la 300-400 mii. Cureti zona, izolezi zona cu hartie, aplici vopsea cu o pensula subtire si in strat foarte subtire, lasi sa se usuce, dai un polish fin in acea zona, cureti iar, dai cu pesula un strat de lac, lasi sa se usuce dupa care dai iar cu polish sa aduci la acelasi nivel cu restul vopselei, dupa care dai cu ceara si gata. Dar ar mai fi o problema si anume ca vopseaua pentru suprafetele din plastic e altfel decat cea pentru suprafetele metalice, adica vopseaua este elastica, si s-ar putea ca la o deformare ulterioara a zonei respective sa sara iar vopseaua.

Exista un topic la "discutii generale-intretinere auto" despre astfel de probleme unde vei gasi mai multe sfaturi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi de sfat. Am sa trec pe la o reprezentanta Skoda sa vad ce solutie propun ei. Poti sa-mi dai linkul de la topicul "Discutii generale intretinere auto"? Nu reusesc sa-l gasesc.

Alte experiente asemanatoare?

Mersi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 months later...

Salut. Am si eu o intrebare, topic nou nu am reusit sa deschid pentru ca nu am destule postari. Am cateva zgarieturi la skoda mea dar nu am gasit culoarea pe site la skoda. Unde as putea sa gasesc codul culorii in masina, este versiunea hatchback.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut ! M`ar interesa si pe mine sa-mi revopsesc masina . E albastra . M`ar interesa sa-i dau un albastru mai deschis , sa fie o culoare diferita fata de albastrul specific fabiilor . O sa am vreo problema cu politia , etc ? In certificat scrie albastru , parca , dar nu vreun cod sau o nuanta anume . Trebuie sa merg sa RAR pt modificari in acte ? Cat m`ar costa toata operatiunea , facuta ca la carte ? Mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti sa o revopsesti in orice nuanta de albastru doresti. Nu trebuie sa te duci nicaieri. Acum in certificate nu se mai trec decat culorile de baza. Am avut o masina de un mov inchis, care se vedea ca e mov doar cand era soare. In certificat au trecut: albastru. La RAR mi-au spus ca pot sa o revopsesc in orice nuanta de albastru doresc fara sa se faca nici o constatare sau modificare in certificat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cei de la RAR au o paleta de culori foarte restransa. Pentru un Gri Capucino au trecut maro in talon.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu o problema cu vopseaua :

Cand am venit acasa intr-o zi si am vrut sa bag masina un curte ... batea vantu tare miscand poarta, mi-a lovit usa spate-dreapta.

Are umpic adancitura pe muchie si e luata vopseaua pana la un strat gri ( grund cred ca e , nu le stiu exact )

Cum as putea sa retushez asta?

Vopseaua : Negru Magic cu efect de perla

Dar am cautat si nu am gasit mai nimic.

Va rog dati-mi si mie un link ceva .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!