Jump to content

Tuning Fabia

Vially
 Share

Postare recomandată

Dupa cum spunea si andrei..asta e parerea mea,ca pana la urma asta e si scopul forumului.Iar daca si fabia mea e "amarata" ....mai uite-te la motorizarile si pachetele preponderente pe forumul dedicat fabiei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 601
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bebeko

143

• saboteur

47

• Andrey_sxg

44

• b77eru

42

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sa intelegem ca tu ai cea mai tare Fabie (dotata si puternica) iar restul "ciocu' mic si privirea inainte", au doar HTP si inca nu au drept sa puna o pleoapa, un LED pe ele? O sa te taxeze un moderator pt "nationalism si rasism automobilistic". Pacat. Aici ne place sa credem ca suntem amici (chiar si numai virtual) si ne respectam unii pe altii. Si sa stii ca Fabia ta pe strada arata la fel ca un HTP. Si cum nimeni nu se mai uita dupa Fabii, nimeni nu o sa observe ca a ta e mai dotata/puternica :)

Mai bine terminati cu prostiile si reveniti la tuning, ca e mai interesant :)

Link către comentariu

STOP :) ! Adica STOP OFF-TOPIC !

Avem o arie de tuning pentru Fabia si e pentru TOATE Fabiile! Nu scrie nicaieri ca tuning se face doar la motor sau ca tuningul se "aplica" doar peste o anumita putere.

Hai sa ramanem prieteni in continuare cum spune rvacaru! :)

PS: Moderatorii au HTP asa ca atentie la ce spuneti in continuare ! :D

Link către comentariu

OFF TOPIC : Drapar , nu e frumos sa-mi stergi post-ul, chiar daca era OT :D . Dar macar era o concluzie .... :D

Probabil ca vei sterge si acest post ....

Dupa avertizarea de a inceta acest inutil conflict iscat, am sters toate posturile care ar fi dus mai departe "razboiul verbal" :D (desi pe acesta il las pentru ca ma vizeaza)

Sper ca am fost inteles corect si nu va fi nevoie de altfel de avertizari.

Modificat de DRAPAR
Link către comentariu

OFF TOPIC : Drapar , nu e frumos sa-mi stergi post-ul, chiar daca era OT :)) . Dar macar era o concluzie .... ;)

Probabil ca vei sterge si acest post ....

Dupa avertizarea de a inceta acest inutil conflict iscat, am sters toate posturile care ar fi dus mai departe "razboiul verbal" :( (desi pe acesta il las pentru ca ma vizeaza)

Sper ca am fost inteles corect si nu va fi nevoie de altfel de avertizari.

Eu te-am inteles foarte bine, nu am nimic de obiectat, doar ca ... e bine sa fii GOD ;)

Link către comentariu

Acestea fiind zise, chip-tuningul la HTP nu aduce neaparat performante ci mai degraba reactia mai buna a pedalei de acceleratie si un consum mai scazut.

Pe de alta parte Fabia arata chiar bine tunata optic. Un set de pleoape niste stopuri faine si un eleron, jante daca ai bani si masina isi schimba total personalitatea.

Parere personala: Ca sa simti un chip-tuning la motor ar trebui sa ai motor mai mare de 1,8 si sa ai turbina.

Link către comentariu

Pana la urma se poate un chiptuning si la HTP 12V, fara a avea grija ca se solicita prea mult motorasul. De unde am tras concluzia ? Noua Fabia are tot acelasi motor , dar 70 CP :( Deci, mai este loc si de mai mult ...

Link către comentariu

am vorbit mai alaltaieri cu patronul unei firme de chiptuning (PM daca va tenteaza) si mia zis ca se poate face chiptuning la Fabia fara probleme, singurul lucru de care depinde este ECU. ma asigurat ca de castigat se catiga 10% din putere, in cazul nostru 6-7 ponei in plus. deci de putut se poate, mai ramane doar vointa.

Link către comentariu

Andrey , stiam de mult ca se poate face un chiptuning la motorul de 1.2l , 12V, HTP. Problema era daca merita ~250 euro dati pentru un castig de 10 % la CP si aproximativ 14 % la Nm. Si pe mine cei de la firma de tuning m-au asigurat ca merita "investitia" ;) Din pacate nu au avut o masina modificata pt un drive-test. Poate prin Bucuresti o sa ai mai mult noroc ... ;)

P.S. Cei mai "tari" sunt cei de aici - rezultat final 75 CP si 128 Nm :(

http://www.lvb.ro/

Modificat de bebeko
Link către comentariu

OT: eee, am zis si eu pentru cei care nu stiu; majoritatea intra pe net, cauta o firma de chiptuning si raman surprinsi cand vad ca Skoda Fabia nu se afla pe lista masinilor ce pot fi chipuite. alt lucru care am vrut sa-l scot in evidenta a fost ca majoritatea isi fac probleme ca "motorasul se va solicita prea mult", ceea ce e FALS.

daca merita sau nu asta depinde de fiecare, cat si ce doreste de la o masina ca asta.

Link către comentariu

Andrey, daca te hotarasti sa-ti faci un chiptuning, sa ne dai de stire ;)

Link către comentariu

cu siguranta, doar trebuie sa ma laud, nu? :)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Are cineva asa ceva la Fabiuta ? Si daca da, se potriveste perfect cu capota fata ca si cea originala ?

Link către comentariu

e cea din otel galvanizat, am exact modelul asta si se potriveste perfect dar am si model mai vechi. din specificatii pare ca merge pe hatchback-urile pana in 2004. pentru un look unitar as vrea si grila dintre proiectoare, cod 307/04.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Gata Fabiuta a primit o noua fata :)

Link către comentariu

eeeh, schimba mult look-ul. Felicitari! :)

sunt in plan si pleoape?

Link către comentariu

pai nu vezi ca are si pleoape. Arata bine, zi-ne despre grila de jos .. ?

Link către comentariu

Urmeaza , cu toate ca imi place si asa :)

Link către comentariu

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Salut tuturor,

Am citit cateva post-uri mai in urma, odata la mana nu inteleg atitudinea lui Vlad.... daca avem motor de 1.9 pe Fabii nu inseamna decat performante dinamice mai bune si atat..... in rest arata la fel, asa ca nu inteleg de ce daca ai motor de 1.2 nu se cade sa-ti faci masina mai frumoasa, dimpotriva sunt total PRO pentru modificarile exterioare de bun gust , care dau o nota de individualism unei masini, si ma abtin in ceea ce priveste modificarile aduse motorului. Intr-adevar motorul ATD are performante mai bune , dar pentru tara noastra eu zic ca este prea potrivit HTP-ul, un motor simplu, fiabil si destul de flexibil; unde se poate merge cu 170 intins, in afara de cele 2 "mari" autostrazi??Mai ales ca am ramas uimit de un 1.9 SDI care se tinea f. bine la 140-150 si are cam aceeasi putere , fiind putin mai greu.

Bafta

P.S. Ce parere aveti despre chiptuning?

Link către comentariu

Un motor mai puternic nu inseamna neaparat ca mergi numai cu o viteza maxima mai mare decat cu un motor mai slab. Conteaza totusi si accelerarea, mai ales la depasiri. Motorasul HTP de 64 CP este destul de vivace contrar asteptarilor si mai ales contrar parerilor celor care sunt impotriva lui. Dar, ... l-as schimba oricand bucuros pentru ceva mai puternic :icon_thumright:

Apropo de chiptuning, eu sunt total pro, dar ... imi este putin teama sa apelez la el chiar daca sunt din ce in ce mai tentat ( la HTP ).

Modificat de bebeko
Link către comentariu

in legatura cu tuning-ul va pot da eu o sugestie. Mergeti la fosta fabrica de incaltaminte Antilopa la Cora Pantelimon si in incinta acelei cladiri veti gasi o firma de tuning pentru design exterior,interior,sisteme navigatie etc.pentru mai multe detalii nu ezita sa ma intrebi

Link către comentariu

Am o idee am inteles ceva de genul...Boost valve care se ataseaza turbinei cumva parca si prelungeste viata ei cu mult peste limita,dupa aceea la schimbarea vitezelor se aude un fisit lin si puternic ca la tir :) sau nu ma exprim eu corect...

si mai am o ciudatenie tinind cont ca am masina de 1 sapatamina si nu prea o cunosc...in carte e data 0-100 km/h in 11,5 sec si eu am scos 9,5 cu asr decuplat si cu el cuplat 9,9 ...ce-o fi asta? B)

Modificat de Alex_shaolin
Link către comentariu

Alex, ce zici tu e blow off valve si este pentru motoarele pe benzina.Din cate stiu eu

Link către comentariu

"si mai am o ciudatenie tinind cont ca am masina de 1 sapatamina si nu prea o cunosc...in carte e data 0-100 km/h in 11,5 sec si eu am scos 9,5 cu asr decuplat si cu el cuplat 9,9 ...ce-o fi asta?"

in carte si viteza maxima e 160 km/h si in realitate ajunge si la 190/h :) deci...

Treaba cu Boost Valve, mai exact Power Boost Valve e o prostie care nu face altceva decat sa iti schimbe presiunea la benzina deci nici vorba de "fasait lin" la shimbarea vitezelor. Si apropo, mai face ceva: iti mareste consumul de benzina. Daca vrei sa umbli la ceva, parerea mea, ramai la resoftare.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!