Jump to content

Cum se demonteaza antena?..

Nautilus
 Share

Postare recomandată

O problema minora dar enervanta: antenele de la multe masini VAG sunt antifurt - nu se pot desuruba in mod clasic, doar se slabesc din surub si se culca pe caroserie. Eu unul as vrea sa scap de antena Leonului meu si s-o inlocuiesc cu una metalica mai scurta, care n-ar mai agatza toate crengile si periile de spalatorie - cum ar trebui s-o desfac fara sa rup ceva? (daca nu gasesc o metoda pana maine, ma duc la service :lol: )

Multumesc

~Nautilus

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

se desuruba cu usurinta, cel putin la golf am desurubat-o. incearca si sigur ai sa reusesti, daca este pe acelasi sistem ca si la Golf IV.

Link către comentariu

nu se desurubeaza

asa cum a zis nautilus, nu se desurubeaza de tot, ci doar cat s-o culci pe spate.

Link către comentariu

atunci scuze pt dezinformare, la golf se poate scoate complect.

Link către comentariu

O problema minora dar enervanta: antenele de la multe masini VAG sunt antifurt - nu se pot desuruba in mod clasic, doar se slabesc din surub si se culca pe caroserie. Eu unul as vrea sa scap de antena Leonului meu si s-o inlocuiesc cu una metalica mai scurta, care n-ar mai agatza toate crengile si periile de spalatorie - cum ar trebui s-o desfac fara sa rup ceva? (daca nu gasesc o metoda pana maine, ma duc la service ;) )

Multumesc

~Nautilus

Antena are o siguranta care nu permite desfacerea completa. Hotii stiu insa cum sa le fure si in acest caz :D

Link către comentariu

Rog eventualii hoti de pe forum sa ne spuna cum fac :P

~Nautilus

Link către comentariu

Am gasit metoda. Se lasa cu ceva unghii rupte :))

~Nautilus

Link către comentariu

• 2 weeks later...

hotule, zi-ne si noua cum, ca si la octi 1 e acelasi rahat.....

Link către comentariu

Antena de Octavia I/Leon/Polo/etc e fixata printr-un surub, care are la partea de jos (la varful surubului, dupa filet) o "ciupercutza". Surubul intra fortzat intr-un manson de plastic cu un tub filetat in mijloc; cat timp nu e insurubata in filet, antena se poate misca liber si culca pe caroserie, dar "ciupercutza" o tine sa nu iasa afara din manson. Pentru a o scoate, se tine zdravan suportul cu o mana, se apuca de baza antenei desurubate cu cealalta, si se trage putin cate putin pana cand iese, sau pana cand ramai fara unghii :) sau se poate baga varful unei surubelnite late intre antena si suport si face parghie. Toate astea cu multa grija sa nu tragi prea tare si sa indoi tabla in jurul suportului.

~Nautilus

PS paziti-va antenele :D

Link către comentariu

@Nautilus: Tocmai ai facut publica metoda de furat antene VAG... :)

Link către comentariu

• 2 years later...
Antena de Octavia I/Leon/Polo/etc e fixata printr-un surub, care are la partea de jos (la varful surubului, dupa filet) o "ciupercutza". Surubul intra fortzat intr-un manson de plastic cu un tub filetat in mijloc; cat timp nu e insurubata in filet, antena se poate misca liber si culca pe caroserie, dar "ciupercutza" o tine sa nu iasa afara din manson. Pentru a o scoate, se tine zdravan suportul cu o mana, se apuca de baza antenei desurubate cu cealalta, si se trage putin cate putin pana cand iese, sau pana cand ramai fara unghii :P sau se poate baga varful unei surubelnite late intre antena si suport si face parghie. Toate astea cu multa grija sa nu tragi prea tare si sa indoi tabla in jurul suportului.

~Nautilus

PS paziti-va antenele :D

Am citit pe un site german ca demontarea se face in felul urmator:

1. se desurubeaza pana la capat, cand atarna doar de siguranta

2. se trage de ea dar nu foarte tare

3. se impinge inauntru pana in capat cand se aude un clic mic

4. se scoate antena afara

O sa incerc azi sa vad daca reusesc, dar spune-mi te rog daca se poate monta usor la loc.

Vigablu

Link către comentariu

Fain topic :D ....mi-am cumparat impreuna cu un prieten de-al meu doua antene identice.....am ajuns la masini: el Golf 4, eu Leon....el a desfiletat-o cu usurinta pe a lui, la a mea a fost chin...am desfiletat-o la maxin de m-am plictisit, am tras un pic de ea....si a iesit....nu stiu care ar fi secretul.....prima oara am zis ca nu o sa iasa.....dar..... :P

Link către comentariu

• 4 weeks later...

intr-o dimineata am gasit antena culcata pe plafon, a incercat cineva sa o subtilizeze si nu a reusit, sper sa nu citeasca acest topic si sa mai incerce odata ... :( eu gasesc ca e bun sistemul antifurt. oricum am pierdut ~5 minute si nu am reusit sa demontez antena ,o sa mai incerc cand se mai incalzeste afara

Link către comentariu

• 4 months later...

probabil ca eu am avut "noroc" cu unul care a citit topicul.

mai rau este ca am intrebat in cateva magazine de piese si nu am gasit alta antena. in concluzie acum depind de plafonul de nori.

Link către comentariu

• 2 years later...

Am si eu o problema cu antena! Am un golf 4 si mi sa deteriorat garnitura din jurul suportului si chiar si antena a inceput pe la baza sa se rupa din cauciucul ala. As vrea sa schimb antena cu tot cu suport si sa pun una scurta ca la golf 5 gen aripioara de rechin! Intrebarea este: cum se demonteaza suportul. Sper sa mai citeasca cineva topicul asta...

Link către comentariu

Are o piulita de 24 pe dedesupt.

Link către comentariu

Multumesc pentru pilot sunt multumit! Asta inseamna demontarea plafonului sa inteleg :|?

Link către comentariu

Nu tot. Numai in spate, cat sa poti baga mana si cheia, sa ii poti desface piulita.

Link către comentariu

Multumesc, acum pot sa comand si antena :)

Link către comentariu

Edmond Dantes

la mine au tras de ea si au scos-o fortat deoarece am gasit o bucate din ea pe plafon. oricum una originala e cam 5 euro, nu stiu cine se risca sa fure pt atata lucru

Link către comentariu

• 11 months later...
undertacher2001

Stiu ca este vechi topicul,insa am o problema.La scanare cu VAG a iesit contact imperfect la antena radio,ceea

ce se observa si la semnal.De scos antena am inteles cum,insa nu pot scoate plasticul care tine plafonul,cel de sub balamalele haionului.Stiu ca poate este banal insa am incercat in fel si chip si nu as vrea sa rup cine stie ce cleme.Multumesc.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!