Jump to content

golf3:1.6i sau 1.9d?

Davor
 Share

Postare recomandată

In cateva saptamani ma voi "imbogatii"cu 5000 de euro (nu ca ar interesa pe cineva) ,drept urmare sunt hotarat sa-mi achizitionez un golfIII.

Dar am o mica dilema,care asteapta sfaturile voastre,eu as vrea un 1.9d dar sunt cam rarute aici in TM si pe deasupra si destul de scumpe,nu aceelasi lucru cu 1.6i care sunt destule si la un pret rezonabil.

Acum intrebarea:merita un 1.6i sau sa-mi dau si pielea de pe mine si sa caut un diesel.

Poate-i cam tampita intrebarea dar eu chiar nu stiu ca sa fac.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Depinde cit circuli cu masina. Daca intentionezi sa faci mai mult de 2o ooo km pe an eu te-as sfatui sa-ti iei un diesel, iar daca faci mai putin este foarte bun si 1,6i.

Link către comentariu

eu zic sa vezi masinile si sa citesti pe forum p-aci cum se alege una buna.

eu zic sa-ti iei una buna... altfel bagi ceva bani in ea...

si inca ceva.. pastreaza niste bani sa bagi in ea imediat ce o iei (cam 500 euro)...

Link către comentariu

Ok deci 5000-500=4500E,nasol ca sa zic asa.

Oricum cred ca o sa ma orientez catre un tractoras,am vazut consumurile la benzinare si 11sau 12 L no way,

oare gasesc ceva ok la banii astia? ;)

Link către comentariu

Nu cred sa gasesti diesel asa ieftin si sa si fie bun,cu toate ca am mai vazut si diesel pe la pretul asta(nu tdi)dar aratau cam rau.La diesel ii super consumul si cuplul mare dar vezi ca ii destul de galagiosjava script:add_smilie(";)","smid_7").La banii pe care ii ai iti recomand benzina sa mai fa rost de 1000 si iti iei un tdi.Bafta!

Link către comentariu

1.8 injectie monopunct ? Consum acceptabil ( 9-12 ) oras , 6-8 in afara , motor usor de intretinut si puternic . Gandeste-te si la varianta asta.

Link către comentariu

daca tot accepti consum de 1,8 mai bine iti iei un GTI... consuma cam la fel si ai performante mai bune..

si eu am vazut un diesel cand voiam sa-mi iau masina si era vai de mama lui... apa murdara de ulei.. etc.

Modificat de dbmaster
Link către comentariu

Daca esti obisnuit pe benzina, atunci ia-ti benzina. Dieselul e mai pretentios, nu poti "baga" piciorul in ea asa cum faci cu aia pe benzina. Citeste despre turbina, eu nu stiu prea multe.

Link către comentariu

Tu nici nu ne-ai spus ce vrei de la masina pe care urmeaza sa o achizitionezi. Eu zic sa stai putin sa te gandesti ce vrei: sa fugi, sa consume putin, sa fie silentioasa, ieftin de intretinut, fiabila....etc. Toate datele astea sint variabile pentru ca mai e un aspect - starea in care este masina pe care o sa o iei. Poa sa fie GTI sa nu fuga TDI sa consume mult dar kestiile astea raman de discutat dupa ce iti iei masina. Ai grija!

Bafta!

Link către comentariu

De ce nu incerci un 1,4 i , ABD? Eu am unul din 1993 si sunt f.f.f.f.f.f. multumit de el. Ajunge in jur de 4.500-4.800. Consum : 5,2 - afara, 6, 5 - 7 l urban :blink:

Link către comentariu

Ok,varianta cu 1.8 nu prea imi surande (9-12???) scuze dar chiar vreau sa ma dau cu ea si nu mi-as permite asemenea consumuri,iar cea de 1.4,parintii mei au logan si chiar mi se pare un motor prea mic.Ideea ii ca o sa mai astept un pic sa vad ce se intampla cu masinile aduse de dincolo nu prea as vrea sa pierd 2000-3000 de euro asa aiurea.Si numai bine poate mai strang niste banuti.Sau nu credeti ca o sa se schimbe nimic la regimul importurilor de masini second-hand?

Link către comentariu

Cred ca masinile second importate o sa se scumpeasca daca intram in ue.Nu o sa mai primesti tva inapoi si o sa platesti accize la noi,destul de mari.

Link către comentariu

Asa este Danny.Am auzit din surse sigure ca autoturismele SH aduse de dincolo dupa 1.01.2007 se vor scumpii cu cca. 20 %.Aici ma refer la : non-euro , euro1 , euro2.

Cosmin.P

Link către comentariu

Ok,varianta cu 1.8 nu prea imi surande (9-12???) scuze dar chiar vreau sa ma dau cu ea si nu mi-as permite asemenea consumuri,iar cea de 1.4,parintii mei au logan si chiar mi se pare un motor prea mic.Ideea ii ca o sa mai astept un pic sa vad ce se intampla cu masinile aduse de dincolo nu prea as vrea sa pierd 2000-3000 de euro asa aiurea.Si numai bine poate mai strang niste banuti.Sau nu credeti ca o sa se schimbe nimic la regimul importurilor de masini second-hand?

depinde cat mergi cu ea... parca ziceai ca mergi putin.. atunci iti permiti orice... si VR6... diferentele de consum fiind cam din 2 in 2 L la fiecare motor (in sus bineinteles)... si s-ar putea sa afli ca dai cu 700 - 1 mil. pe luna mai mult si conduci un bolid...

daca mergi mult, e altceva.. acolo trebuie sa iei in calcul nu numai consumul, dar si intretinerea masinii pt. ca o masina cu care te deplasezi in fiecare zi peste 60 km necesita atentie si ingrijire mult mai intensa... deci: consum mic, dar costuri de intretinere mari (uleiuri schimbate mai des, placutze, filtre, spalat masina, cauciucuri, discuri de frana, defectiuni la trenul de rulare, amortizoare+arcuri, zgarieturi, accidente, amenzi si lista poate continua...)

eu cred ca trebuie sa evaluezi cat vei merge cu ea pe luna si si cati bani esti dispus sa dai si sa nu uiti de intretinere :(

nu mai compara 1,4 de logan cu nici o alta masina... nu e vorba doar de motor ci de toata masina... nu e mic 1,4 l.. conteaza ce scoti si pe unde din capacitatea asta...

inca ceva... tu chiar mai crezi in mos craciun!? de unde atata ieftinire!? vezi sa n-ai vreo supriza cu niste taxe nasoale... mie mi-e foarte frica de vreo lege desteapta (pot sa dau exemplu aici de baza de date CEDAM... si modul de aplicare) care o sa ne loveasca direct pe toti cu masini mai vechi de 10 ani.. totusi sper sa nu se intample asa ceva...

Modificat de dbmaster
Link către comentariu

Ok deci 5000-500=4500E,nasol ca sa zic asa.

Oricum cred ca o sa ma orientez catre un tractoras,am vazut consumurile la benzinare si 11sau 12 L no way,

oare gasesc ceva ok la banii astia? :(

Ti-l vand eu pe al meu cu 4300 de euro: 1,9d, jante al 15", suspensie sport, volan momo....Da un pm sau pe mess daca te intereseaza. Sunt din Timisoara!

Modificat de ZCH
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!