Jump to content

SHORT SHIFT

BICOLORUL
 Share

Postare recomandată

Salut,

cand o sa fie mai caldut ma apuc si eu de modificari!Tu esti multumit de lucrare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ceky

14

• virgilutz

14

• vap_66

9

• Marian

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

da... este exact ce trebuie... si mai ales.. freee....

Link către comentariu

Din pacate cel OEM in cazul meu nu merge pe TDI 6 trepte. La benzina 5 trepte merge plug and play :(.

Link către comentariu

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Poate sa-mi explice si mie cineva mai exact cum se face modificarea pas cu pas? Ma intereseaza pt un Golf 5 1.9 TDI in 6 trepte. Multumesc

Link către comentariu

Practic, se scot parghiile alea la care ajunge cablul de la schimbator, si se face o alta prindere, mai spre ax, nu?

Link către comentariu

• 1 month later...

Pentru fabia 1 1.9 SDI se face? Am citit aici pe forum ca se scurteaza cursa dar se schimba putin mai greu adica trebuie mai multe forta. Cum e?

Multumesc.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Nimeni nu mai scrie nimic. As fi si eu interesat daca pentru fabia 1.9 SDI 5+R se poate face un short sifter?

Link către comentariu

• 3 months later...

pentru golf 5 2.0tdi cine poate face?prin jur pe la cluj?contra cost bineinteles...stima

Link către comentariu

• 2 months later...

La o skoda octavia I, 1.9tdi, 110hp ce short shift imi recomandati?

Link către comentariu

• 2 years later...
  • 2 years later...

DIYul te învaţă să faci pentru mai puţini bani cam ceea ce face Forge. Adică ei fac o copie a timoneriei de fabrică, şi îi adaugă o gaură ovală care permite ajustarea. Punctul roşu dat de tipul de pe VWVortex pică tot pe unde e poziţia maximă spre interior la Forge Short Shifter.

În plus, el a tăiat contragreutatea de la capătul piesei. Aia e pusă acolo cu un motiv. Îţi dai seama de el mai greu când cutia e nouă, din pricina asta alte timonerii aftermarket (Dieselgeek, spre exemplu) se vând fără contragreutate şi lumea nu se plânge. Dar când cutia a îmbătrânit, după 100 000 km, sincroanele s-au mai uzat, iar furca pentru vitezele 1-2 s-a mai slăbit (la cutia 02M, furca e asamblată cu un nit, care poate prinde un pic de joc după ani şi ani de utilizare). Şi astfel începe să dea senzaţia de "agăţare", în special când motorul şi cutia sunt reci, cum făcea Dacia pe vremuri. Pentru a compensa această senzaţie de "agăţare" a fost pusă acolo contragreutatea, care permite o schimbare de viteză foarte lină. Şi e bine s-o laşi acolo, sau, eventual, să îi mai adaugi greutate, cu cât mai multă, cu atât mai bine. Plumbii de vulcanizare cu autoadeziv pe spate se pretează foarte bine la asta, se pot pune cam 100 g, dar şi mai bine ar fi 120-150.

An_Adjustable_Quick_Shifter_for_VAG_6_Speed_Models_80309.jpeg

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut pentru un golf 5 2.0 tdi 6 trepte de unde pot cumpara piesa si unde o pot monta?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!