Jump to content

Sfat urgent!

adrry
 Share

Postare recomandată

V-as ruga sa-mi spuneti daca merita sa iau o Skoda Octavia, 1.9 diesel, an fabricatie 2000, aer conditionat, rulaj 143.000 km. (necesita inlocuirea casetei de servo-directie (pierderi de ulei) si are kitul de ambreiaj uzat).

Pret 4000E fix.

merita, cam cat m-ar duce caseta si ambreiajul??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

In sine, toata treaba este chiar o afacere, dar ai mare grija sa nu fie lovita, ma refer sa te uiti bine pe sub masina, mai ales la partile vitale, sunt anumite chestii care pot fi ascunse foarte bine, mai ales la ochi.

Piesele pot sa ajunga undeva la 1.000E, mai mult sau mai putin, depinde de unde cumperi si unde schimbi.

Oricum iesi mult sub pretul pietei si ai si componente noi pe masina, care sunt foarte importante.

Succes si ATENTIE.

Link către comentariu

Cu tot cu manopera sa zicem 1500 euro dar tot e sub pretul pietei. Daca nu are alte probleme (accidente - caroserie stramba ; bube pe la motor, transmisie) eu zic ca face banii.

Chiar ma mir de ce o da in banii astia...

Link către comentariu

Costul unui kit ambreiaj reconditionat de fabrica, la schimb cu cel uzat de pe masina, este ~ 1100 RON, manopera separat. Kitul nou costa aproape dublu.

Costul unei casete de directie noi este 2600 RON, una reconditionata de fabrica 1800 RON iar un kit de garnituri pe caseta defecta este 600 RON, fara TVA.

Daca faci un calcul, vezi ce posibilitati sunt si ce decizie sa iei... eu iti zic un singur lucru: verifica masina pe rampa si cu VAS-ul, plus investigarea BD a dealerului care a servisat-o. Bafta!

Link către comentariu

in ceea ce priveste setul de ambreiaj este f. posibil sa fie necesara si inlocuirea volantei, caz in care piesele

vor costa in cel mai fericit caz in jur de 1300e.Este bine sa faci si o verificare completa a autoturismului-inclusiv o testare vas-si daca poti sa afli in ce service a fost facuta intretinerea automobilului, pentru a afla istoricul.Daca totul este ok...pretul merita.

Link către comentariu

Elad, ai fost ca un ecou... :)

Precizare: volant nu se schimba decat daca cineva merge cu ambreiajul pana iese fum...adica dupa ce constata ca patineaza discul, continua sa mearga pana ce cad si rulmentul si placa, apoi normal ca volant este supusa unui regim termic f ridicat si poate fi afectata. Insa nu cred sa fie cazul masinii de fata, daca inca poate fi testata in miscare...

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

ceva informatii noi... masina este pe firma, nu a avut incidente majore (a fost schimbat parbrizul, aripa dreapta fata). alte probleme nu au fost anuntate de catre dep. administrativ si nici nu cred ca ar avea..

daca aveam bani, o luam eu, asa o intereseaza pe o prietena ..

Link către comentariu

:offtopic:

elad, sa-ti traiasca angajatii... am fost in week cu o fatura la tine la service sa-si monteze un cass.. era un baiat..(alin? :blink: ) super de treaba .. bine, nu a fost nici treaba complicata, insa baiatu' a fost super!

Link către comentariu

Elad, ai fost ca un ecou... :offtopic:

Precizare: volant nu se schimba decat daca cineva merge cu ambreiajul pana iese fum...adica dupa ce constata ca patineaza discul, continua sa mearga pana ce cad si rulmentul si placa, apoi normal ca volant este supusa unui regim termic f ridicat si poate fi afectata. Insa nu cred sa fie cazul masinii de fata, daca inca poate fi testata in miscare...

observ ca ai masina pe benzina...in cazul celor diesel volant are o constructie speciala (este solicitata tot timpul pentru preluarea socurilor)...si daca ai stii la cite masini a fost necesara inlocuirea acesteia dupa demontarea ambreiajului..te-ai speria(inclusiv la masina mea). :blink:

Link către comentariu

La banii astia merita sigur, am crezut ca nu cunoasteti cumparatorul, dar asa...merita.

Oricum, vorbiti pentru piese si vedeti cat costa, asa o sa stiti cat o sa faca afacerea finala (luati in calcul preturile pe limita de maxim, adica si volant, care este de departe cea mai scumpa). Asa o sa stiti din start la ce suma puteti ajunge si trbuie luat in calcul si kit-ul de distributie. (cam greu sa fie dusa si volant, dar fiind de firma, se poate orice).

Link către comentariu

Eu nu prea as lua-o. Are 6 ani, ~150.000 km, a fost ciocanita (inteleg ca s-a schimbat aripa si parbrizul). Daca s-a schimbat parbrizul din cauza ciocanelii din aripa e si mai nasol (stalpi deplasati etc). Schimbat caseta directie + ambreiaj + volant - deja e prea complicat. O aduci in 5.500 - 6.000 (asta daca nu ai o multime de prieteni/relatii prin service-uri).

Observ ca noi tindem sa ne supraevaluam Octaviile. Sunt masini bune, dar sa dai pe o rabla banii de avans pentru una noua ... stiu si eu. De ce nu dai avans 4.000 si iei una noua in leasing.

4000 nu par mult dar gandeste-te cat muncesti la ea si tot o sa troncane.

Link către comentariu

azi am fost cu un prieten ca nu mergea ambreiajul la skoda octavia 1 si era defct de fabricatie anuntat de 15 mii si azi 37 de mii dat jos si lipsesc bucati din ferodo schimbat ambreiaj cu piesa la schimb un mil de lei vechi

kitul cu totul este 7 mil fara piesa la schimb asa este pe factura

anul trecut cand a facut prima constatare au zis ca este 1000 de euro kitul acum doar 7 mil eu nu stiu de unde e pretul asta asa mic, dar e factura si e legal nu e luat de pe alta sau mai stiu eu ce

Modificat de gabriel
Link către comentariu

ATENTIE, diferentele mari de pret sunt justificate de provenienta pieselor de schimb, daca sunt originale sau nu. Pt Octavia 1 sau Tour exista posibilitatea sa cumperi si piese neoriginale, mai ieftine. Pt Octavia 2, nu.

Link către comentariu

ceva informatii noi... masina este pe firma, nu a avut incidente majore (a fost schimbat parbrizul, aripa dreapta fata). alte probleme nu au fost anuntate de catre dep. administrativ si nici nu cred ca ar avea..

daca aveam bani, o luam eu, asa o intereseaza pe o prietena ..

cel mai bine treci cu masinuta-daca poti-pe la noi si iti spun daca merita sau nu-precum si preturi la piese(bineinteles, alegi furnizorul care iti convine) :offtopic:

Link către comentariu

cel mai bine treci cu masinuta-daca poti-pe la noi si iti spun daca merita sau nu-precum si preturi la piese(bineinteles, alegi furnizorul care iti convine) ;)

e in bucuresti! :(

parbrizul nu are nicio legatura cu aripa.. sigur nu stiu ce s-a intaplat cu el, dar sigur a cazut ceva pe el!

Link către comentariu

disc ambreiaj + placa +rulment ~ 700 ron

volant ~ 1400 ron.

Volksman.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!