Jump to content

am masina faina ...dar.....

Incepatoru
 Share

Postare recomandată

salutare forumisti!

de 5 zile am :Driver: masina ! un golf 2 din 89 , 1.9l 90 caluti, rosu! :cheers:

chestia e ca toata lumea imi sugereaza sa schimb curele , sa verific frane , etc...etc... dar masina mere bine si nu stiu nici un mecanic , daramite un mecanic bun si de incredere ,in bucuresti :blink: sa se uite putin la ea ...asa ca am zis si eu sa va intreb pe voi astia mai trecuti prin astea .

deci : HELP!

astept sfaturi ! multam.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vorbeste cu 'taticii' Golfului de pe forum : Golfistul, Bizonul,Eugen_ZIm etc.(daca nu v-am precizat sper sa aruncati cu pietre :cheers:).

Ei te pot ajuta cu o verificare mai amanuntita.

Modificat de ManiacuV6
Link către comentariu

vorbeste cu 'taticii' Golfului de pe forum : Golfistul, Bizonul,Eugen_ZIm etc.(daca nu v-am precizat sper sa aruncati cu pietre :cheers:).

Ei te pot ajuta cu o verificare mai amanuntita.

asta o sa fac !

per sa fie ingaduitori cu in incepator perplex :Driver:

Link către comentariu

salutare forumisti!

de 5 zile am :) masina ! un golf 2 din 89 , 1.9l 90 caluti, rosu! :Driver:

chestia e ca toata lumea imi sugereaza sa schimb curele , sa verific frane , etc...etc... dar masina mere bine si nu stiu nici un mecanic , daramite un mecanic bun si de incredere ,in bucuresti :) sa se uite putin la ea ...asa ca am zis si eu sa va intreb pe voi astia mai trecuti prin astea .

deci : HELP!

astept sfaturi ! multam.

pai asa cum ai zis chiar tu, toata lumea iti sugereaza sa schimbi curele, sa verifici frane, etc...logic si normal ar fi sa cauti sa-ti fie bine, cautand sa-ti rezolvi aceste probleme sau macar sa verifici starea lor si sa aduci un + de siguranta masinii.

intrebare : cunosti masina atat de bine incat mergi pe mana fostului proprietar in privinta sigurantei la volan?revin si repet aici este vorba de o masina din '89 cu ceva vechime si lasand la o parte anul ne gandim serios la piesele care (poate) nu au fost schimbate niciodata si s-a mers pe premiza "lasa ca merge si asa"..daca ai timp si chef iti sugerez sa te uiti aici

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=2151

si sa tragi o concluzie despre modul in care se pune problema pieselor de schimb.parerea mea este sa-ti faci o programare undeva la un service si sa-i pui pe baieti sa "traga" :) putin de masina pentru a stii mai precis cum stai..si app, nu te speria in privinta mecanicilor.ai dreptate sunt multi care nu au treaba cu asa ceva insa si baieti care mananca pe paine meseria asta iar masina nu este chiar atat de greu de intretinut pentru a-ti face probleme cu bugetul..piese se gasesc si foarte ieftine iar daca ai vointa exista un service mobil aici pe forum care te poate ajuta ...pentru inceput schimba distributia ;)

bafta si mai vb ca ma grabesc la munca :)

Link către comentariu

in primul rand, bine ai venit pe forum, in al doilea rand schimbatul curelei de distributzie si a franelor (in cazul in care sunt cam uzate) este prioritar cand iti cumperi masina sh, apoi schimb ulei si restul de maruntzisuri :(

Modificat de iZOTOPE
Link către comentariu

salutare forum !

multam de promptitudinea raspunsurilor , cred ca o sa ma simt bine pe aici !

treaba sta cam asa :

m-am conversat cu fostul propietar si tipu zice ca a schimbat distributia in ian . 2005 si nu a folosit masina zi de zi decat pana in toamna, de cand are un golf variant, pe asta a mea a plimbat-o tasu pana la piata inapoi- cureaua cica are viata de 60 mii km asa ca tipu zice ca nu are rost sa o schimb prea curand

franele sunt tepene-discuri fata si spate ok , maine ma duc la cineva sa se uite putin la bucsaraie si la frana da mana care nu prea tine ...

chestia mai naspa e de dimineata ca mi sa rupt "efectiv" maneta de la stergatoare ( era rupta si lipita cu ceva adeziv...) aveti idee unde pot gasi asa ceva , si daca da cam pe unde ?

chiar sunt incepator ! asta e prima mea masina , si inca mai am mamaligi prin geamuri :( pana in august , asa ca nu sunt foarte priceput ....si orice sfat sau indicatie va fi apreciata !

spor ! si sa fiti cuminti ! dar in limite normale!

Link către comentariu

cureaua cica are viata de 60 mii km asa ca tipu zice ca nu are rost sa o schimb prea curand

aici gresesti putin dar daca tu vrei sa mergi pe mana lui atunci...eu de ex cand am luat masina la fel fusese schimbata cureaua si la fel mi se garantase inca N km.si la fel ca tine am intrebat in stanga si in dreapta iar sfatul celor avizati a fost prompt : schimb de curea distributie.. :) (printre altele..)

cat despre acea maneta de la stergatoare gasesti la orice SH dar pana acolo incearca la MOKA, poate ai noroc sa aibe vreun baiat iar daca intr-adevar te grabesti vorbeste cu GOLFISTUL, te rezolva sigur ;)

cat despre frana de mana uite aici o mica discutie la subiect..

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=13041&hl=

bafta

Modificat de Bizonul
Link către comentariu

Adevarul e ca e cam riscant sa mergi pe mana proprietarului, ca el oricat de multe nereguli ar fi, nu ti-ar recunoaste.Pt siguranta ta e bine sa schimbi macar distributia si uleiu ( nu cred ca te costa prea mult)

Modificat de eugen_zim
Link către comentariu

cam 400 de mii este o curea de distributzie pentru un 1.8 8 valve :D

uleiul difera de la producator la producator ;)

Link către comentariu

• 4 months later...

Salut si iti doresc sa te bucuri de masinutza fara incidente negative in trafic....asta e cel mai important! In ceea ce priveste mecanica,pregateste-te sufleteste pentru ca nu ai sa scapi nici tu:) e logic si normal ca masinile sa se strice mai ales dupa o anumita varsa!

Ca sa revin la discutzie trebuie sa le dau dreptate celor care te-au sfatuit inaintea mea,distributia este f importanta!Nu sunt mecanic dar sunt genul de tip care imi petrec timpul liber printre prietenii mei mecanici!

Sfatul meu e sa remediezi chestiile serioase si dupa aia sa investesti in muzica si eleroane!

Personal am avut un noroc chior,la fel ca si altzii am amanat distrubutzia pana in al 12-lea ceas! In momentul cand am schimbat-o..surpriza: rola intinzatoare era gripata iar cureaua de distributie culisa pur si simplu pe ea incat pe o parte rola era f lustruita si lucioasa iar pe partea pe care nu ajungea cureaua f.f.oxidata aproape ruginita! Norocul mea ca motorul de VW permite functionarea cu anumite erori in ceea ce priveste alinierea in mm a distributiei spre deosebire de renault care nu ar mai fii functionat in conditziile alea(verificat)! Ca sa inchei ,era suficienta o frana de motor mai puternica si paguba m-ar fi facut sa nu postez acuma ca sa nu-mi aduc aminte:)

Bafta cu masinutza si nu pleca urechea la totzi idiotzii....aici pe forum o sa gasesti tipi care stiu ce vorbesc,iesitzi la o limonada si asa se leaga prietenii!Eu am stat doar 3 luni in Buc si am fost ``infiat`` imediat de baietzi de nota 10 care m-au ajutat dezinteresat cu masina!...deci....cu toata increderea...

salut!

Link către comentariu

distributia se schimba la 60.000 sau 3 ani. si se schimba cu tot tu rola de ghidaj si rola intinzator. asta daca vrei sa faci treaba buna. iar daca tot faci distributia nu strica sa scimbi curelele de la alternator si pompa de apa.

bafta!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!