Jump to content

La cati km a crapat turbina - motoare TDI

MOTANUL
 Share

Postare recomandată

cristianionut

lupu daca ai fi citit acest topic la postul 158 ai fi aflat ca eu am fost in aceeasi situatie cu tine si am rezolvat problema prin trecere de la marca KKK la garett.

Diferenta este ca garett este o firma mai bine cotata, cu fabrica de subproduse si in romania, italia, etc iar piese kituri si alte subansambluri se gasesc mai usor .

Modificat de cristianionut
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• andREI

9

• marius1982.11

8

• Swat Cat

5

• noname_

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

imi cer scuze ca scriu aici dar am si eu o intrebare legata de turbina la un vw bora 1.9 TDI 131 cp din 2003

a cazut turbina si trebuie inlocuita

am gasit un anunt cu o turbina VNT17VA de pe un passat de 130 cp

intrebarea mea este daca se potriveste pe bora mea, codurile de pe turbina difera

as vrea un raspuns cat mai urgent! multumesc

Link către comentariu

scz ca te intreb

dar ce inseamna a cazut?

a crapat paletii?

s-a rupt axul?

ce simptome are?

Link către comentariu

scz ca te intreb

dar ce inseamna a cazut?

a crapat paletii?

s-a rupt axul?

ce simptome are?

s-a rupt axul...s-au strambat paletii putin, e terminata de tot..de la locu de unde s-a stricat si pana la garaj scotea un fum alb mai ceva ca la tractor de zicea lumea pe strada ca a luat foc masina:)) :)

Link către comentariu

s-a rupt axul...s-au strambat paletii putin, e terminata de tot..de la locu de unde s-a stricat si pana la garaj scotea un fum alb mai ceva ca la tractor de zicea lumea pe strada ca a luat foc masina:)) :icon_thumright:

sigur e turbina! vezi cine face ciptuning pe aici si te trimit ei sa-ti rezolvi problema.

Link către comentariu

sigur e turbina! vezi cine face ciptuning pe aici si te trimit ei sa-ti rezolvi problema.

stiu ca e turbina

am dato jos azi si am constat ca axul e rupt si palele indoite :icon_thumright:

dar stau cu masina desfacuta si nu am alta turbina

si noua e cam scumpa pentru buzunarul meu :P

Link către comentariu

te-am intrebat fiindca exista kit de reparatie

anu trecut mi-au reparat-o si mie prin inlocuirea axului, paletilor, ramanand doar vanele

vezi ca si asta e o varianta

toate cele bune

Link către comentariu

te-am intrebat fiindca exista kit de reparatie

anu trecut mi-au reparat-o si mie prin inlocuirea axului, paletilor, ramanand doar vanele

vezi ca si asta e o varianta

toate cele bune

pana la urma am facut comanda la Bucuresti

ajunge maine cel mai probabil si ma apuc sa o montez

multumesc de sfaturi

Modificat de andrey_moa
Link către comentariu

• 3 weeks later...

am Passat 1.9 TDI 131CP fabrica + soft tuning( cica 30-40 cai in plus si cuplu mai mare). Am 315.000 Km reali si turbina nu a fost desfacuta nici o data. Merge bine. Ce credeti ar fi cazul sa o desfac sa o curat? Nu risc nimic?

Link către comentariu

Eu zic sa o lasi in pace .............

Link către comentariu

Eu zic sa o lasi in pace .............

Asa m-am gandit si eu..sa nu cumva sa se strice sau sa se slabeasca cva daca o duc la curatat...pe de alta parte daca as stii ca ar trage mai bine masina si ca i-ar face bine turbinei sa o curat as si curata-o..nu stiu ce sa zic..

Link către comentariu

marius1982.11

Este o virba: "If it ain't broke, don't try to fix it" :icon_thumright:

Faci un log, daca e in parametrii, las-o in pace.

Link către comentariu

bbogdanmircea

cum se afla daca turbina scapa ulei pe la ax?

Link către comentariu

@predu - fa un log pe turbo, interpreteaza-l tu sau cine stie (eu nu am stiut si am pus pe forum si mi-au spus ca am presiune mai mare decat trebuia).

Am curatat-o si si-a revenit fara probleme. Candva o sa pice si a mea..dar cred ca mai baga cateva zeci de mii fara probleme.

Daca totul e ok la a ta (chair si f putin peste limite) las-o in pace. Daca nu baga o curatare...ia-o de la simplu la complex.

Link către comentariu

• 9 months later...

La 356.000 Km a cazut si turbina mea. Masina e un Passat 1.9 TDI din 2000, motor ATJ. S-a auzit un pocnet dupa care a devenit masina de produs ...fum. Mult fum!

Modificat de epex
Link către comentariu

the_punkreas2003

A explodat la 100.000km turbina de pe BKD-ul meu. Am facut upgrade la VNT20, asta sigur nu mai crapa :)

Link către comentariu

La BKDul meu a crapat la 72 000km, dupa 35 000 de Stage 1+.

Link către comentariu

Miie tocmai mi-a crapat turbina la 101.000 km. Fara chiptuning, condus disciplinat. Sper sa alfu maine exact ce s-a stricat. Ceva idei cum pot scapa mai ieftin?

Link către comentariu

Revin cu precizari. Cei de la service spun ca axul turbinei are joc si palele ating galeria. Trebuie musai schimbata sau se poate reconditiona? Cat ar costa reconditionatul?

Link către comentariu

Hubertus, ai PM

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Si mie mi-a crapat turbina la passat.Masina are in jur de 178 mii.Se intampla ca atunci cand vroiam sa fac si eu o depasire sa nu mai traga de loc.Am fost la un mecanic am dat turbo jos dupa masina si surpriza :vaidecapulmeu: ,paletii erau putin zdrentuiti pe margini.Am sunat la o firma din bucuresti, m-am prezentat cu ea in punga ,mi-a dat noua turbina in schimbul a 1000 lei +turbina mea.Am ramas cu sechele in depasire :screwy: acum ca ma astept sa se aprinda becul ala galben.

Link către comentariu

• 1 month later...

La 79.000 Km a inceput sa incarce greu si sa suiere ciudat. Verdictul, joc la ax. Concluzie.. upgrade la ceva mai sanatos. Pe GT1749VA-ul original scria "mare si frumos" MADE IN ROMANIA!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Turbina a crapat la 252.000 km,dar problema s-a rezolvat multumita d-lui Ciprian.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut. Cred ca am ceva probleme cu turbina. Am Bora 2002 cu 360.000 Km. (unic proprietar). Cine este domnul Ciprian sau ce ma sfatuiti sa fac? Cumpar noua, sh, din RO, e-bay ... ??

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!