Jump to content

Contragreutatea de la planetara atinge

Radugti
 Share

Postare recomandată

Salut! Cand virez maxim dreapta se aude de la roata ca un frecat. Prima data am crezut ca e planetara dar nu e bataie de planetara, e ca si cum ar freca ceva. M-am bagat sub masina si am observat ca pe planetara dreapta este o contragreutate rotunda cam de 10cm si lata de vreo 3cm (adica ca o rotita pe planetara). Eu banuiesc ca este ceva pentru echilibru. Problema este ca aceasta contragreutate se plimba libera pe bratul planetarei si cand ajunge in anumite locuri freaca de diverse chestii pentru ca am vazut ca e frecata pe o parte. In manual nu mentioneaza nimic de ea. Stie cineva unde trebuie sa stea aceasta contragreutate, cu ce se prinde sau trebuie sa fie libera pe bratul planetarei???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ar trebui sa fie fixa acea contragreutate. Sincer nu am desfacut nici una pana acum ca sa-ti spun cum se prinde, dar trebuie sa fie fixa.

Link către comentariu

solutie cea mai ieftina si care functioneaza cu brio este.... flex.. o tai si renunti la ea. Nu o sa simti absolut nici o diferenta

Link către comentariu

Cum se prinde nu ar fi o problema ca as gasi o solutie dar nu stiu unde se prinde

Link către comentariu

Sorin Golf 3 cabrio
Cum se prinde nu ar fi o problema ca as gasi o solutie dar nu stiu unde se prinde

Nu o taia de acolo, neamtul cu mintea aia a lui "proasta" a stiut de ce a pus-o acolo!

Este fixata la aproximativ 15 cm de capatul dinspre cutia de viteze!

Link către comentariu

De taiat nici vorba ca echilibreaza planetara, merci de informatie, dar se pare ca sint in pana de ideei si nu stiu cum sa o fixez ;) .Vreo sugestie?

Link către comentariu

Sorin Golf 3 cabrio
De taiat nici vorba ca echilibreaza planetara, merci de informatie, dar se pare ca sint in pana de ideei si nu stiu cum sa o fixez :lol: .Vreo sugestie?

Eu demult la o alta masina am legat-o pur si simplu cu sarma. Alta solutie la vremea respectiva nu am avut! Daca strangi bine sarma si de o parte a greutatii dar si de cealalta nu vei avea probleme. La mine a functionat perfect 2 ani si inca mai functioneaza la actualul proprietar.

Link către comentariu

planetara a fost echilibrata de abrica cu contragreutatea respectiva. dain momentul i care contragreutatea s-a micat pe planetara automat si-a facut uzura interioara si chiar daca o mantezi la fix la locul ei tot nu o sa mai echilibreze corect. dupa cate stiu eu s-a montat original cu 2 suruburi care sunt de unica folosinta( daca incerci sa le desfaci la un anumit moment se va rupe capul surubului). ai 2 variante cinstite - sa-ti iei alta panetara nou 2. sa montezi si sa ECHILIBREZI vechea planetara.

Link către comentariu

• 4 months later...
planetara a fost echilibrata de abrica cu contragreutatea respectiva. dain momentul i care contragreutatea s-a micat pe planetara automat si-a facut uzura interioara si chiar daca o mantezi la fix la locul ei tot nu o sa mai echilibreze corect. dupa cate stiu eu s-a montat original cu 2 suruburi care sunt de unica folosinta( daca incerci sa le desfaci la un anumit moment se va rupe capul surubului). ai 2 variante cinstite - sa-ti iei alta panetara nou 2. sa montezi si sa ECHILIBREZI vechea planetara.

eu la vento am taiat-o de cca 100.000km si nu are nimica.merge de rupe.

Link către comentariu

Si eu am taiat-o la fosta mea masina vw b3 si nu a am avut nimic dupa aprox 1oo.000 km....

Link către comentariu

Eu pana la urma am prins-o cu niste flansete de plastic si tine, mai atinge la cate o curba mai tare dar nu ma deranjeaza prea tare ca stiu de la ce e si stiu ca nici nu strica nimic.

Link către comentariu

Eu pana la urma am prins-o cu niste flansete de plastic si tine, mai atinge la cate o curba mai tare dar nu ma deranjeaza prea tare ca stiu de la ce e si stiu ca nici nu strica nimic.

s-ar putea ca intr-un timp destul de scurt sa ai probleme datorita oscilatiilor ce apar la rotatii mari ale planetarei.Io zic ca e mai sanatos sa scapi de ea!!

Link către comentariu

Daca o sa am probleme ori o tai ori o pun exact cum a fost din fabrica dar trebuie sa vad la alt Golf3 care o are din fabrica.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!