Jump to content

Radiator infundat ?


Imparatul
 Share

Postare recomandată

Cand e cald afara in zilele astea se cam incalzeste motorul si uneori chiar si la drum lung trebuie sa pornesc ventilatorul(porneste din buton ca e termocupla busita) daca accelerez mai tare. Oricum daca il pornesc tine apa constanta, cu indicatorul pe mijloc, dar trebuie sa-l pornesc. Inainte am pus f. mult praf din ala care sa inchida eventualii "pori" din radiator. Mi s-a spus ca e infundat radiatorul.

Am schimbat acuma la masina garnitura de chiulasa, pompa de apa si termostatul. Sunt noi.

Sa fie radiatorul infundat? Cineva a mai patit asa dar nu la golf ci la un Fiat si mergea si iarna cu ventilatorul pornit.

Modificat de Imparatul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

frate eu am tot aceeasi problema .. dar la mine e chiulasa fisurata. eu am un motor 1.6 td ... si am schimbat de curand aceleasi piese dar mecanicul a zis clar: cchiuloasa e fisurata intre cilindri deci alta chiulasa!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inteleg ca fenomenul a aparut dupa ce ai pus acel praf ?

Greseala cu solutia asta am facut-o si eu. Caci s-a dovedit a fi o greseala din pacate.

Am pus praful acela "special" de la 2+2 ca sa-mi repar caloriferul, ca m-am speriat cind am auzit ca-i mult de munca pentru inlocuit. Efectul ? Mi-a blocat doua termostate, unul dupa altul. Daca ai inlocuit termostatul dar n-ai clatit instalatia, s-ar putea sa-l fi blocat si pe asta. Scoate-l si verifica-l. 90% eu zic ca-i termostatul (cred ca nu deschide suficient din ce zici tu). Daca ai servo va fi nitel mai complicat de umblat la el.

Verificarea: masori lungimea lui initiala. Apoi il pui intr-un vas cu apa si incalzesti apa. La 100C, cind fierbe, lungimea sa ar trebui sa fie cea initiala plus minim 7mm (desi asta se spune ca se verifica la 102C, cind incheie cursa de deschidere). Daca ai avea un termometru ar fi ideal. Ai grija ca odata scos din apa revine la dimensiunea initiala f repede si te poate insela la masurat.

Radiatorul poate fi si el infundat, daca s-a cumulat praf in coltul termocuplei, de pilda, unde fiind cot gituit e predispus la a stringe mizerii de tot felul. Poti verifica scotind cele doua furtune groase si bagind apa pe sus. Inainte pune masina inclinata lateral spre partea cu conductele radiatorului, astfel incit daca ai depuneri adunate in coltul termocuplei, acestea sa plece de-acolo. Poti verifica si scotind termocupla si sa te uiti ce-i pe-acolo.

Cind am facut clatirea cu apa chioara, am colectat apa intr-un lighean: m-am minunat de cit praf mai era prin circuit...desi schimbasem lichidul o data. Praful are in apa aspectul unor cristale de nisip in suspensie. Eu am gasit depus pe fundul ligheanului ceva gen namol...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi ma duc sa curat radiatorul si sa clatesc instalatia de racire. Vad si cu termostatul, poate il pun pe cel nou care deschidea mult mai repede. Garnitura de chiulasa este noua si capacul chiulasei nu este fisurat. Acuma a fost dat jos de o luna de zile.

Va tin la curent cu cele intamplate. Bafta. Fenomenul nu a aparut neaparat "imediat" dupa ce am pus acel praf, dar faptul ca in decurs de 1 ani sau mai putin am pus un tub jumate de praf, leg intamplarea de acest fenomen. Uneori cand afara nu este caldura f. mare de vara nu se incalzeste f. tare, deci se incalzeste normal. O sa urmaresc fenomenul si va tin la curent.

Modificat de Imparatul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!