Jump to content

Jante Aliaj Skoda Octavia Tour Sport

Albert_29_ro
 Share

Postare recomandată

Am o Skoda Octavia Tour Sport echipata cu jante aliaj 6,5Jx16 SPIDER, cauciucuri Pirelli P 6000 (205/55/16).

Cum omul gospodar isi face iarna car si... :)) , doresc sa imi cumpar un set de 4 (jante +anvelope) pentru sezonul de iarna. Personal, mie imi plac aceste jante Spider cu care a venit echipata masina; din acest motiv doresc sa gasesc un set de jante aliaj dar pe 15" si cauciucuri 195/65/15.

M-am uitat la cateva modele de jante ( OZ, Borbet ) si anvelope , dar sunt confuz.

Rog pe cei ce au "vechime" in utilizarea jantelor de aluminiu si a anvelopelor de iarna, sa imi sugereze ce model de janta si anvelopa de iarna se potriveste cel mai bine la Octavia Tour. Nu stiu daca are importanta, jantele Spider, cu care a venit echipata masina, sunt cu 5 prezoane. Nu cunosc alte detalii tehnice, gen distanta intre prezoane, ET ...etc.

Va multumesc anticipat.

P.S.: Sunt mai nou pe acest forum, iar daca nu am postat unde trebuie acest topic, im cer scuze de la moderatori.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pentru iarna iti recomand jante de tabla originale Skoda is capace care sa iti placa , eventual tot originale , asta vreau eu sa fac cand vine iarna pe meleagurile noastre , jantele de aluminiu sunt frumoase dar iarna aduna zapada si prin asta transmit anumite dezechilibre rotilor, masinii. Important este sa investesti in niste pneuri de calitate si mai putin in jante , in fond nu platesti decat frumusetea la cele de aluminiu , nu sunt cu nimic mai bune decat cele din aliaj.

Ai avantajul ca le si poti indrepta foarte usor pe cele de tabla, mai dai intr-o bordura ascunsa de zapada , etc.

La Skoda si nu numai au avut in oferta jante + pneu , pretul destul de bun , eu astept aceeasi oferta , au mai luat si altii si au fost multumiti , pneurile sunt Dunlop de iarna , vezi ca sunt pe forum o gramada de detalii cu privire la aceste penuri , sunt relativ ieftine si bune....succes in alegere si sa ne zici si noua ce ai ales in final...

P.S. nu trebuie sa te temi de moderatori ca nu sunt niste balauri care scuipa flacari , daca ai postat gresit au ei grija sa indrepte problema fara sa se supere in prima faza daca ai gresit cu ceva, ei nu sunt decat niste baieti de treaba cu mult mai multa experienta pe forum si care prin cunostintele lor vor sa faca acest forum sa mearga bine si sa fie ok structurat si nu vreau sa-i laud dar fac treaba foarte buna 99 % si trebuie apreciat ca fac benevol acest lucru si nu primesc nici o medalie pentru treaba asta :))

Link către comentariu

Nu cunosc alte detalii tehnice, gen distanta intre prezoane, ET ...etc.

Va multumesc anticipat.

P.S.: Sunt mai nou pe acest forum, iar daca nu am postat unde trebuie acest topic, im cer scuze de la moderatori.

Jantele pe care le cauti sunt 5x100, ET 42. Identice cu cele de la Golf4 de 15''.Le gasesti atat la dealer cat si la orice magazin serios de piese...Vezi Augsburg...si Volksman :))

Si eu iti recomand pt iarna jante de tabla de 15'' cu cauciucuri de iarna 195/65/15 din motivele expuse deja.

In plus, sarea aruncata iarna pe drumuri ataca lacul de pe jantele de aliaj.

Link către comentariu

Multumesc pentru raspunsurile rapide si "la obiect" venite from "cristirenault" si "Diesel". Ref la optiunea de a trece pe jante de tabla + capacele aferente, nu stiu daca e o solutie optima din pc de vedere al look-ului. Banuiesc ca stiti cum arata Octavia Tour Sport. Daca era o Octavia Tour clasica ( nu ma refer la echiparea "clasic", care oricum nu mai exista), as fi trecut pe jante de tabla, dar asa parca nu prea "ma lasa inima". Sa fie oare o chestie subiectiva ce tine de gustul personal?:Driver:

Din cate ma pricep eu la masini, nu sunt un novice, dar nici expert, am zis ca e bine sa trec pe anvelope cu talon mai mare si ma bucur ca sunteti amandoi de aceeasi parere.

Eu sunt hotarat sa achizitionez jante de aluminiu, dar nu stiu de la care firma sa aleg. As fi tentat de la "OZ", dar mai intai de toate vreau sa ma documentez de la voi, pe forum, daca ar fi o alegere buna. Poate voi veniti cu o alta idee, care pentru mine este binevenita.

De asemenea astept sfaturi si in privinta anvelopelor. Multumesc lui "cristirenault" pentru ideea cu anvelopele "Dunlop". Eu nu am folosit cauciucuri de iarna pana acum, greseala care avea sa ma coste viata in dec.2004; de aceea astept pareri de la cei care utilizeaza acest tip de cauciucuri si au vazut pe "propria piele" diferentele dintre cauciucurile de iarna provenite de la firme diferite.

Link către comentariu

De look nu prea mai ma intereseaza iarna mai mult de siguranta. Eu pe un S80 am avut tot table iarna dar de 16". Stiu ca exista niste jante din aliaj speciale pentru iarna,dar cred ca pretul te va nemultumi profund. Parerea mea este jante pe 15-16" de tabla si cauciuri cat mai bune de iarna

Link către comentariu

Albert_29_ro

Multumesc pentru raspunsurile primite.

O intrebare am: Spoilerul masinii este identic cu cel de la Octavia RS, deci distanata fata de sol este destul de mica, iar masina e echipata cu pachetul de drumuri grele. Prin echiparea cu jante de 15" si cauciucuri de 195/65/15 masina va fi mai coborata fata de echiparea cu jante de 16" si cauciucuri 205/55/16 (cu care a venit masina echipata standard ) ??

Link către comentariu

diametrul 1993.34 pt. 195/65/15 si 1985.17 pt. 205/55/16

Diametrul vafi mai mare in cazul jantelor pe 15" cu ~8 mm iar diferenta pe vitezometru va fi de 0.29 mph.

sursa: http://www.carbibles.com/tyre_bible.html / A tyre size calculator.

Diferenta este mica si nu tre' sa-ti faci probleme ca octavia tour vine si cu rotile amintite.195/65/15; deci acum cine a fost inainte oul sau gaina?

Daca ai de gand sa schimbi jantele de fabrica cu altceva da-mi un PM.

Link către comentariu

O intrebare am: Spoilerul masinii este identic cu cel de la Octavia RS, deci distanata fata de sol este destul de mica, iar masina e echipata cu pachetul de drumuri grele.

Diferenta intre spoilerul clasic de la Tour si cel de la Tour Sport este de 8-9mm, adica garda la sol va fi mai mica cu aceasta valoare in cazul tau fata de un Tour obisnuit. Asadar, prin alegerea unor cauciucuri 195/65/R15 vei castiga la diametru tot ~8mm, iarna te va gasi pregatit. Totusi, vei cam aduna zapada daca e mai inalta... Iti recomand jante de tabla pe 16" + anvelope 205/60/R16. :offtopic: Asta daca plimbarile tale iarna sunt maimult prin oras si nu in fiecare week la munte, atunci mergi pe jante de 15".

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

• 2 months later...
  • 2 years later...

vad ca aici ati discutat despre jante mai multi care aveti skoda octavia,imi puteti spune cu certitudine daca la octavia 1.9TDI an fabricatie 2005 distanta intre prezoane este de 5X112 mm ? eu asa stiu,e posibil sa fie fabricate si cu 5X100mm ?

Link către comentariu

Din cate stiu, daca e Octavia II e 5x112 mm, daca e octavia I(tour) atunci e 5x100mm.

Link către comentariu

Asa este, Octavia Tour (1U) este 5 x 100 iar Octavia II (1Z) este 5 x 112

Link către comentariu

Sfatul meu este ori sa pui cauciucuri de iarna pe jantele de aliaj Spider si le tii exclusiv pentru anotimpul rece si daca tot vrei sa iti cumperi jante de aliaj ia pe 17 si anvelope de vara.

Daca nu nu vad rostul in a mai cumpara alt set de aliaj, mai bine iei un set de table pe 15 ca abia ai costuri mai mici si la anvelope (eu asa am facut) si nu mori 2-3 luni pe an cat e anotimp rece ca masina are aspect urat, dar macar la un derapaj pe gheata sau zapada nu risti sa strici aliajul in vreo bordura sau groapa mai mare.

Nu iti face griji ca masina arata prea urat cu table, mai ales ca nu mi se pare a fi cine stie ce sportiva Tour Sport-ul , in afara de un spoiler fata mai umflat si un eleron, iar daca te mai uiti pe forum sunt persoane cu masini modificate si puternice gen Gti si nu ii deranjeaza sa faca iarna cu table de 16

Link către comentariu

Am "incaltat" masina cu anvelope Michellin Alpine A2 195/65/15 si jante DEZENT V Dark.

Nu am tinut cont de opinia majoritatii cu privire la a achizitiona jante de tabla.

Oare nu ar trebui si vara sa purtam jante de tabla? Daca din intamplare dam peste una din milioanele de gropi care exista pe drumurile scumpei noastre patrie?

Sa fim seriosi...Oare cati dintre voi locuiti "in varf de munte" sa aveti zapada si gheata zile in sir?

O masina trebuie sa arate "bine" indiferent de anotimp.

Sau mai stii...poate unii o folosesc pentru a-i ajuta pe cei de la Primarie ce lucreaza la indepartarea zapezii.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!