Jump to content

Electronic Parking Brake (Frana De Mana) si Auto-Hold


Mama Omide
 Share

Postare recomandată

Salutare eu am o problema cu auto-holdul cand apas butonul nu se mai activeaza , de la ce sa fie , poate fi un contact imperfect? stie cineva cum se scoate butonul ca sa dau cu niste spray de contact?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Metoda 1: scoti cu o scula ascutita tasta falsa de sub AH.Bagi degetul prin gaura si impingi AH in sus(vezi sa nu-ti scape mufa).Metoda 2: scoti decorul de la schimbator(NU husa de piele), adica desfaci scrumiera(are 2 suruburi) si vei gasi cele 2 agrafe ale decorului unde tre sa fortezi putin ca sa iasa. Vei ridica in sus toata piesa cu tot cu butoanele de pe ea. Recomand prima metoda e mult mai rapida si simpla.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

OK. Ms mult si sper sa se rezolve cu sprayul de contact :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am incercat prima varianta cu un cutit subtire si nu merge deci ramane varianta a 2

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Baga varful cutitului in stanga tastei false si fortezi usor in sus. Tre sa sara imediat in sus.

O mica rectificare, cele 2 cleme sunt de la ornamentul cromat al schimbatorului, decorul intreg are 4 agrafe dispuse proportional, iar decorul iese daca tragi destul de convins in sus . Tre sa bagi varfurile degetelor la scrumiera. Daca nu te descurci da-mi PM si te ajut.

Modificat de teo0605
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare oameni buni. am si eu o problema cu frana ''lu' peste'', tot la fel ramanea blocata , chinuiete sa o dezactivezi , pana am schimbat butonul, toate buna functionare perfecta ,oprit pornit motor merge ceas, numai k nu pot sa sterg martorul din bord cu semnul de parcare galben taiat. am incercat si cu VAG COM, dupa multe incercari s-a sters dar dupa cateva porniri-opriri ale motorului a reaparut, in conditiile in care functioneaza perfect. Un ajutor , sfat daca se poate as fi recunoscator? stima :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

CAre e eroarea stocata ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parking brake fault. See owner's manual? si nu pot sa scap de ea. app acum 2 ore i-am luat borna de la baterie si am lasat-o asha circa 1ora juma, pun contactul, minune a disparut, mai pun odata de 2 ori a aparut din nou???nu stiu ce sa-i fac ? stima

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Al Bundy intreba de eroarea stocata, cea care o poti citi in urma unei scanari, nu cea afisata de computerul de bord!

Acea eroare stocata iti va spune exact ce se intampla!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel mai probabil nu se sincronizeaza motorasele. Daca ramane unul in urma si nu strange pana la capat da eroare, care cum bine ai scris se sterge dupa mai multe incercari. Eu am avut problema similara cu cel din dreapta. Solutia scos mufele si curatate bine. Mai intra mizerie ,mai ales dupa 3-4ani si intrerupe circuitul sau face contact imperfect. Succes!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am reusit sa scot butonul Auto-Hold dar acum nu mai sta bagat acolo , s-a rupt o clema si nu mai sta acolo , era imposibil sa nu stric ceva acum imi trebuie buton nou .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

N-ai rupt nimic, clema e de metal. Trebuie montata inapoi.Da-mi niste poze cu butonul sa te indrum. teo0605@yahoo.com

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da teo ai dreptate m-am uitat cu o lanterna si am vazut clema , scapase jos dar nu mai aveam cu ce sa o scot . Ieri am fost la reprezentanta pentru ca am avut o problema cu turbina si m-au rezolvat si cu auto-holdul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

In cazul in care apare eroarea 02443 la Electronic Parking Brake, de regula e butonul defect, dar acesta poate fi bun si e posibil ca sa existe o sarcina electrostatica remanenta in calculatorul de EPB. Procedura este urmatoarea:

Disconnect battery for at least 10seconds, reconnect battery, [press EPB button (E538) few time prior to switch engine ON, for DISCHARGING] and turn ignition on, press on brake pedal, then operate parking brake for 2 cycles. Recheck DTCs and clear.

Usually, EPB retain an electromagnetic (electrostatic) charge and is necessary to press EPB button (E538) few time prior to switch engine ON, for DISCHARGING.

Maybe can be necessary to remove EPB button (E538) for 5 minutes, check the button and if all is OK install and repeat DISCHARGING procedure.

ONLY if the EPB can be closed from E538, 02443 Fault can be erased.

Finally, for properly function of EPB, can be necessary to make a EPB Basic Settings.

Modificat de draganuta
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am rugamintea daca ma poate aluta cineva cu aceasta eroare ce reprezinta .daca e grav si ce pot face.

Readiness: 0 0 0 0 0

-------------------------------------------------------------------------------

Address 03: ABS Brakes Labels: 3C0-614-095-C2.lbl

Part No SW: 3C0 614 095 K HW: 3C0 614 095 K

Component: ESP 440 C2 H014 0001

Revision: H014 Serial number: 0648177830

Coding: 0013602

Shop #: WSC 01681 111 29999

1 Fault Found:

02839 - Wake-Up Line from Control Module for Electrical Parking Brake

008 - Implausible Signal - Intermittent

Freeze Frame:

Fault Status: 00101000

Fault Priority: 6

Fault Frequency: 1

Reset counter: 185

Time Indication: 0

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut baieti am si eu o problema la A6 lu tata. Frana de mana electro hidraulica akka de deget :)). De curand am inlocuit un etrier pe dreapta ca pierdea lichid de frana. Dupa asta toate bune si frumoase pana de curand cand etrierul din stranga ramane blocat cateodata si imi aprinde toate becurile in bord. Dupa mai multe insistente isi revine si dispar erorile.

Nu am apucat sa ii fac o diagnoza. Pareri?

Ar putea sa fie un contact imperfect? Cand e blocat si actionez frana de mai multe ori merge doar motorasul din dreapta dupa care isi revine si merge si cel din stanga.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum sunt la Nurvil Valcea si s-a descoperit problema. Era cablul de pleaca din etrier corodat.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut dragi colegi sunt nou pe forum... si daca sunteti amabili sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Problema e urmatoarea :mi-a aparut eroarea Electronic Parking Fault See owners manual "P" ul galben taiat in bord aprins continu si cel rosu care se aprindea intermitent + ca palpaia si butonul de actionare a franei de mana + un sunet continuu de avertizare. Precizez ca "P" ul galben imi aparuse cu o zi inainte si apoi restul + avertizarea sonora. Ciudat mi se pare ca toate astea s-au intamplat fara ca eu sa folosesc frana de mana...pur si simplu din mers cand parcam masina. Tin sa precizez ca problema aceasta am mai avuto si in urma cu 10 luni in plina iarna....cand mi se bloca etrierul dreapta spate..si dupa mai multe incercari mers fata spate + actionare buton si-a revenit....din momentul acela nu am mai folosit frana de mana.....si hop zilele astea eroarea...precizez...ca acum nu s-a blocat nimic....doar am eroarea. Apoi am decis sa merg la service...i-am luat si placute de frana spate ca trebuiau schimbate.....la service iar probleme... din mufa care vine in etrier curgea lichid de frana, avea 3 erori din care una nu a putut fi stersa si nici etrierul cu problema nu putea fi actionat din calculatorul de service, ce-i de acolo mi-au zis ca etrierul e dus....dar subliniez nu ERAU f siguri de chestia asta. Practic motorasele etrierelor stanga dreapta nu actioneaza in mod egal ...unul strage altul elibereaza .. OOOKKK....pana una alta era musai sa merg pana la Predeal....din botosani...mecanicii au zis ca e ok...numai sa nu actionez frana de mana ..deci n-am rez nimic...erorile si tziuitul au ramas....bine.....apoi merg la o vulcanizare sa-mi pun cauciucuri de iarna.....unde fara sa-mi dau seama un tip de acolo imi actioneaza frana de mana pt imobilizarea masinii...si-mi schimba cauciucurile si le echilibreaza....ca mai apoi cand sa plec a ramas roata dreapta spate blocata.....si chinuiala....in fata si inapoi apoi apasa pe buton....pana a deblocat roata.....ca mai apoi stupoare...toate erorile au disparut........aveti idee ce se intampla ? peste o saptamana am programare la VW suceava ....dar pana atunci.....care credeti ca e cauza.....o fi dus etrierul.....la cablaj ceva ? ca zicea un electromecanic de acolo ca are intreruperi etrierul....si pare ca pierde curent........Precizez ca masina e un Vw Passat 2.0 FSI 150 cp din 2006 cu 204 mii km la bord....scuze pt marimea povestii :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ai avut motorasele sincronizate. Daca ramane unul in urma putin iti da eroare si nu se sterge decat dupa sincronizare corecta, adica dupa mai multe actionari inchis-deschis. Sfatul meu e sa schimbi butonul, in primul rand, in al doilea verifica si curata daca e cazul, mufele de la etrieri. Cea mai mica intrerupere duce la desincronizare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost la vw ieri...si am stat cu un inginer de acolo si i-am povestit tot...cat timp imi intocmea devizul...si mi `a zis ca e f sigur ca e dus etrierul odata ce din mufa de la etrier curge lichid de frana ...si nici nu are rost sa mai dau bani doar pt a constata chestia asta....esti f sigur...ca exista si posibilitatea asta ? de ex...in momentul de fata n-am nici o eroare...insa in cazul in care actionez frana de mana ..imi ramane blocata roata dreapta spate...si trebuie sa fac 3-4 incercari pana se deblocheaza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Esti sigur ca pierde lichid pe la mufa? Pana sa te apuci de schimbat cine stie ce pe acolo, fa-i un basic setings - vezi, asa cum spunea si colegul teo sa nu fie desincronizate - cauta pe cineva cu un vag com si executa procedura de calibrare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Inca o solutie pentru cei care intampina probleme cu frana electronica de parcare:

Prima data am rezolvat-o acum 2 ani, prin demontarea butonului (foarte usor - se desface capacul sigurantelor din partea stanga a bordului, se impinge butonul in afara, se deblocheaza siguranta mufei si se scoate mufa), apoi cu pulverizarea din belsug a interiorului butonului cu spray Clean Tronic (nu dau marca, sa nu fie considerata reclama!). Dupa cca. 10 minute si scurgerea butonului de solutie, l-am montat si nu am mai avut probleme cu frana de parcare vreo 2 ani! De curand a inceput sa faca aceleasi figuri (eroare frana de parcare, mergea cand vrea ea etc.). Cand mai apasam scurt pe el, isi revenea. Can am mai incercat o data cu apasarea scurta, s-a blocat frana (mi-a murit motorul, fiindca nu ma asteptam!), apoi becul galben a ramas aprins si a inceput sa clincane avertizarea (la fel ca cea de la nivelul carburantului, numai ca era permanenta in timpul mersului!). Cu VAG COM-ul am obtinut urmatoarele erori:

Address 46: Central Conv.

01134 - Alarm Horn (H12)

004 - No Signal/Communication si

Address 53: Parking Brake

02443 - Control Head

008 - Implausible Signal - MIL ON

pe care mi-a fost imposibil sa le sterg (reapareau!).

Am curatat din nou butonul (vezi mai sus), am scos borna + de la baterie cca. 5 minute, apoi - minune! Totul a inceput sa functioneze normal, iar la testare nu mi-a mai aparut nicio eroare!

P.S. Ba mi-a aparut o eroare la directie si ESP (calibrarea directiei), dar a disparut dupa cca. 50 metri parcursi.

Recomand aceeasi solutie celor care au astfel de probleme, inainte de a da banii pe calculatorul sau butonul franei de parcare!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Solutia e ok, dar totusi solutia este una temporara si nu rezolva problema.

Totusi nu se poate stii exact cand "il apuca pe buton" damblaua si se strica.... si daca te mai prinde si in situati ciudate, nu cred ca va sta nimeni sa-l dea cu spray si etc.

Un buton nou costa in jur de 120 RON... iar garantia la piesa este de 2 ani.

Daca e ceva, ti se schimba si aia e.

Eu am achizitionat un buton, iar cand a fost problema l-am schimbat in garantie si aia a fost.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Bună ziua şi Sărbători Fericite!

Mă confrunt cu aceeaşi problemă legată de frâna de parcare. Faptic îmi funcţionează perfect, nu rămâne blocată dar mi-a apărut P-ul acela galben tăiat însoţit de eroarea "Parking brake fault-See Owner's manual". Ceea ce nu înţeleg este de ce la început (acum câteva zile) acea eroare nu îmi apărea mereu ci doar când vroia iar acum nu mai dispare şi apare de când pun contactul. Menţionez că plăcuţele pe spate sunt cam uzate şi ar trebui schimbate iar motoraşele scot un hârâit cât de cat puternic la acţionarea frânei de deget dar sunt funcţionale. Mă gândesc că acest hârâit al motoraşelor este datorat uzurii plăcuţelor care forţează etrierul să parcurgă o distanţă mai mare pt. a acţiona eficient frâna.

Ce-mi recomandaţi, să schimb plăcuţele de frână (deoarece ar cam trebui) şi să văd dacă problema persistă ca mai apoi să merg pe firul problemei dacă aceasta persistă sau să ma duc la reprezentanţă să-i constate cauza erorii? Tare mă gândesc că uzura plăcuţelor are legătură cu această eroare.

P.S. atunci când eroarea este prezentă în bord, butonul de frână de mână funcţionează normal dar cel de Auto Hold nu face serviciu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel mai sigur ar fi sa faci o diagnoza si apoi poti trage niste concluzii. Eventual stergi codul de eroare daca nu e permanent. Pt. siguranta recomand ca in loc sa folsesti butonul frina de parcare, sa apesi butonul Auto Hold. Dupa aceasta daca opresti motorul sau scoti centura, frina de mana se cupleaza automat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!