Jump to content

Interval schimb ulei Octavia TDI

ender
 Share

Postare recomandată

BP a cumparat Catrol si Aral de ceva vreme, din aceasta cauza, la multe uleiuri din gama lor difera doar eticheta/bidonul. Eu pesonal folosesc Aral HighTronic 5W40 si fac schimbul la 10000 km din cauza conditiilor de la noi si a traficului din Bucuresti. Ca o recomandare generala, este bine sa pui un ulei care respecta specificatiile din cartea masinii (5W40 pentru zona noastra).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut baietii vreau si eu un sfat de la voi, vreu sa schimb uleiul in motor am dupa cum scrie in cartea service de la nemtii ,5w 40 acum ajugand la magazin de piese si am cerut ulei pentru a mea masina mi-au zis sa trec la 10w 40, la Km pe care-i am (132000), este bine sau nu.

Link către comentariu

Salut cipachi eu zic ca daca nu papa ulei ramai pe 5w40 nu are rost sa treci pe 10w40 iar ca marca depinde io am auzit ca la unu manca mai mult dintr-o marca ca din cealata la interval de un schimb, trebuie sa vezi cu care se comporta mai bine si sa ramai la acela. Calitativ Aral ,Castrol sau Mol nu cred ca exista dif. mare intre ele.

Link către comentariu

Ma indoiesc ca Mol se ridica la nivelul lui Aral si Castrol...

Link către comentariu

De papat cam papa in comparatie cu ce am avut inaitea ei, dar acum nu stiu ce sa cred pana nu-i fac eu schimbul de ulei si sa ma conving, m-ia luat aproape 1 lit in 5000 de Km, eu ma gandeam la Aral blue sau tronic parca, fiind-ca ce am eu in motor acum numai el stie saracul cred ca i-a amestecat astia uleiul deoarece sus la busonul de umplere am gasit spuma.

Link către comentariu

Daca manca 1litru la 5000km e mult ! pana in primi 10000Km nu ar avea voie sa mance mai mult de 0.200-0.300 l si pan in 15000Km - 0,500 -0.600 l , mai bine fa schimbul de ulei cat mai repede mai ales ca ai vazut urme de spuma pe capac ....io am avut pana in 120000km Aral 5W40 , iar acuma am trecut la Castrol TXT da acesta nu se mai fabrica asa ca la schimb va primi Castrol Magnatec 5W40 ..... vezi ce te sfatueste mecanicu tau sa treci de la 5W40 la 10W40 ar trebui sa stie mai bine ca si noi ? :icon_cool:

Link către comentariu

Nu am nici un mecanic, de schimbat uleiul il schimb eu, de aia aveam nevoie de sfatul vostru, poate va-ti mai intalnit si voi cu problema asta.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Gata l-am schimbat cu Castol magnatec 10w40 am deja 1500 de km si totul e OK deocamdata nivelul e la fel si parca si zgomotul motorului este mult mai silentios.

Link către comentariu

Proasta alegere. De ce nu 5W40 ?

Link către comentariu

Deoarece cu totii cu care am vorbit si ce am vazut aici pe forum cam totii mi-au idicat la Km pe care ii am tipul respectiv de ulei, dar oricum pe asta de l-am pus nu-l tin mai mult de 1-2 lunii si il schimb l-am pus mai mult pt a spala motorul ca ala de l-am dat jos era negru.

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Eu ii pun Castrol Edge turbo diesel, 5w40 are sigla vw pe el, 10.000 merg cu el. si schimb tot din 10.000 in 10.00 costa undeva la 400 lei.

Link către comentariu

allyn87 poti pune o poza cu bidonul. ar sigla VW pe el? e f.scump la 400lei, chiar si bidonul de 5L, ar insemna 80lei/L :huh:

Link către comentariu

uite si pozele,si un site cu preturi :huh: acum uni zic ca uleiul original are dop rotund alti ca cel care e in poza:D http://www.autozax.ro/

post-65017-1279999817_thumb.jpg

post-65017-1279999829_thumb.jpg

Modificat de allyn87
Link către comentariu

Mobil1 10w 40 la 10.000km . de la 100.000km am folosit numai mobil1 si acum are 255.000km si se aude la fel .

Modificat de SERBANNN
Link către comentariu

Este produs in SUA si respecta norma PD, 15000Km

post-46447-1280125977_thumb.jpg

Modificat de Octavian_sk
Link către comentariu

bidonul de 4L si cel de 1L au dopul rotund, cel de 5L vine cu acel sistem.

Link către comentariu

• 1 month later...

depinde al meu de 5l are dop rotund scrie numai in germana pe el. acum nu stiu care e original

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!