Jump to content

Interval schimb ulei Octavia TDI

ender
 Share

Postare recomandată

Vreu sa stiu care sunt parerile voastre despre intervalul optim de schimb ulei la Octavia TDI sau TDI in general; 10.000Km sau 15.000Km ?

Va rog precizati si tipul de ulei folosit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In cazul ulitilizarii preponderent urbane, mai ales cu drumuri scurte si mai ales in perioada de iarna as merge pe 10k, altfel la kilometrii multi facuti in drumuri lungi, 15k este "de mare exceptie".

Tip ulei folosit Castrol 505.01 - 5w40

Link către comentariu

• 5 months later...

porsche romania zice ca schimbul se face la 15k (si nu ma ameninta ca pierd garantia). mie la revizia de 15k mi-au pus shell helix ultra.

nu vad de ce as schimba la 10k in conditiile astea.

Link către comentariu

Din cauza folosirii preponderente a masinii in trafic urban, eu am optat pentru schimbul la 10k km, dar dpdv al garantiei nu este nici o problema sa se faca schimbul la 15k. Eu o sa fac schimbul de ulei din 10k in 10k, iar restul operatiunilor specifice reviziilor conform cartii de service. Uleiul folosit este Castrol RS 10W60. Am obiectat cand mi-au pus acest ulei din cauza ca nu are specificatie VW, iar ei (Autec Pitesti) mi-au spus ca il folosesc pentru toate masinile si rezultatele au fost f. bune. Dupa 4k km am constatat ca intradevar motorul este mult mai putin zgomotos si parca urca si mai bine in ture. Ramane sa vedem la iarna cum se comporta.

Link către comentariu

eu folosesc usei Aral 5w40 (nu stiu norma vw) si fac schimbul la 7500.

credeti ca e prea devreme?

Link către comentariu

Am vazut pe tdiclub.com un aricol de la SAE cere afirma (in urma testelor) ca schimbarea frecventa a uleiului sintetic duce la o uzura prematura a motorului.

Au procedat in felul urmator:

Au pus ulei Mobil in mai multe motoare si au luat esantioane la fiecare 1000Km pe care au facut ferografie si analiza pentru metale sub 5 microni.

Graficele de evolutie in timp ale ratelor de crestere a concentratiilor de metale din ulei prezentau un maxim in jur de 3000Km si scadeu vertiginos dupa aceasta valoare, urmatorul maxim era la appr. 13000Km, dar mult sub maximul de la 3K Km.

La 13.000Km au schimbat filtrele de ulei si au completat cu ulei pina la maxim pe joja.

Au continuat testele si au putut duce uleiul pina la 22.000Km unde a fost atinsa concentratia de metale de la 13.000Km. de asemenea au urmarit ca TBN-ul sa nu scada sub valoarea minima recomandata de producatorul uleiului.

Concluzia lor a fost ca un shimb de ulei la intervale scurte de Km parcursi duce la o uzura mai mare a motorului. Surprinzator este faprul ca schimbarea regulata a filtrului si intinerirea uleiului prin adaugare conduce la o mai mica uzura a motorului.

Link către comentariu

• 1 month later...
  • 4 years later...

Eu am facut primul schimb la 15.000 km. Al doilea la 105.000. Al treilea la 154.000. Acum am 245.000km si poate voi face schimbul de ulei. La aprox 50.000 km aduga 1 litru de ulei (teptat). Am Octavia Tour 1,9 TDI, 90CP, cutie automata in 5 trepte. La cutie nu am schimbat niciodata

Link către comentariu

Eu am facut primul schimb la 15.000 km. Al doilea la 105.000. Al treilea la 154.000. Acum am 245.000km si poate voi face schimbul de ulei. La aprox 50.000 km aduga 1 litru de ulei (teptat). Am Octavia Tour 1,9 TDI, 90CP, cutie automata in 5 trepte. La cutie nu am schimbat niciodata

sigur nu ti-a mai schimbat cineva uleiul fara sa stii? interval de 90.000 de km, mi se pare uluitor!

Link către comentariu

da e uluitor de multa prostie daca e asa.

tind sa cred ca postul e la misto.

Link către comentariu

• 3 months later...

Cred ca minti; dar nu asta e ingrijorator ci faptul ca fraierii chiar te cred.

P.S. Nu esti cumva politician?

Link către comentariu

• 2 months later...

Salutare, nu vreau sa deschid alt topic, asa ca o sa intreb aici.

La Bora din semnatura se apropie termenul de 10.000 Km pentru schimbul de ulei. Problema e ca doar acum am vazut pe stickerul care mi l-au lipit pe usa cu data cand a fost schimbat uleiul si numarul de Km pentru urmatorul schimb, ca scrie jos cu litere mai mici "sau dupa maxim 1 an". Acusi se implinesc 2 ani de cand am facut schimbul. Oare e grav ca nu l-am schimbat dupa maxim 1 an? Circul mai mult prin oras, foarte rar ies in afara orasului, nu fac mai mult de 5-600 Km intr-o luna. Stie cineva un service mai ok la raportul calitate-pret prin Arad?

Link către comentariu

Uleiul se schimba la 15 k sau 1 an . Pentru motorul ta recomand Castrol Magnatec diesel 5w40 . Am acelasi motor ca si tine si am folosit exclusiv acest ulei . Am acum 93 k si nu am nici cea mai mica problema . Cat despre faptul ca nu ai respectat intervalul de schimb , daca pana acum nu ai avut probleme probabil ca nu s-a intamplat nimic . Te sfatuiesc sa il schimbi insa cat mai repede posibil .

Modificat de pte
Link către comentariu

s-a mai scurs margarina din motor ? ai facut spalaturi ?

Link către comentariu

La 10 mii de km schimbat ulei + toate filtrele . Folosesc Aral 5w40, cu asta a mers masina inca de la inceput ! Am 185 mii km si nu papa gram de ulei .Max 100 g ulei intre schimburi,constat dupa nivelul de pe joja.

Modificat de cfk
Link către comentariu

Ascultati ce zice ender pentru ca baetii de pe TDIclub au facut super bine acele teste, cu analize de laborator si tot tacamul, iar concluzia e simpla sub 15000 km schimbi uleiul decat daca nu mai ai ce sa schimbi la masina si mai ai ceva bani cu care nu ai ce face. Bine, la motoarele noi totusi se recomanda un schimb la 7500 km pentru ca motorul e foarte ,,strans" si uleiul e contaminat cu mult mai multe particule decat dupa ce s-a mai rodat ... Acum legat de fabulosul schimb de ulei dupa 90 000 km al colegului nu stiu ce sa zic probabil exagereaza dar eu zic ca motorul nu s-ar strica nici cu un ulei normal folosit 50 000 km (cele long life sunt facute pentru 30 000 de km de exemplu), acum desigur nici bine nu i-ar face ...

Link către comentariu

Sal tuturor.

Cu masina din semnatura am reusit sa fac 5145km si ma intreb daca ar fi cazu sa ii fac un schimb de ulei tinand cont ca masina a fost noua.

Dealer-ul mi-a recomandat sa fac schimbul la 15000km deoarece motorul a fost rodat pe banc . Rodajul de pe banc e ok ? ma gandesc ca in sarcina se mai rodeza si uleiul pe care il am in masina a acumulat particule metalice in el.

Ce imi recomandati sa fac schimbul sau sa mai astept ?

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

MAi asteapta si fa ce scrie in carnetul de service.

Link către comentariu

MAi asteapta si fa ce scrie in carnetul de service.

Deci il schimb la 15k...

Multumesc pentru raspuns.

Link către comentariu

...sau un an de zile, depinde ce intervine intai.

Daca folosesti masina mai mult in regim urban (gen taxi sau scoala de soferi) producatorul recomanda inlocuirea uleiului chiar la jumatatea intervalului obisnuit, adica 7.500 km.

Link către comentariu

@x-tremist este masina personala.

O folosesc in regim mixt.

Deci la 15k sau la 1 an.

Se poate face test pentru particulele din ulei pe undeva ?

Multumesc pentru raspunsuri

Link către comentariu

• 1 month later...

oke, am citit cam toate posturile de aici, iar intrebarea mea este urmatoarea, fiind nelamurit: tre sa schimb uleiul la o Octavia 1 ALH, variez intre Mobil1 si Castrol. acum are Mobil1 5w30, dar am vazut ca se recomanda Castrol 5w40. Puteti sa-mi spuneti de ce unul si nu altul?

Multumesc mult,

O seara buna,

Grig!

Modificat de gregos
Link către comentariu

Sau Aral Tronic High 5 w 40.

Link către comentariu

:)) oke si de aici intrebarea de mai devreme, de ce Castrol sau Mobil1 sau Aral? ma poate lamuri cineva? ala e mai bun ca celelalt ptr ca: .... sau ptr ca.... ma poate ajuta cineva? multumesc mult!

Modificat de gregos
Link către comentariu

Alegerea uneia dintre cele 3 marci tine putin de subiectivism... Daca este original uleiul si respecti intervalul de schimb recomandat nu o sa ai probleme indiferent de marca folosita.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!