Jump to content

Engine swap pe Fabia

Adi_UZI
 Share

Postare recomandată

Salutare. Poate sa ma ajute cineva cu niste informatii despre ce moatare din gama VW se potrivesc pe Fabia?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu cred ca merge 'transplantat' un motor de Golf 4 .

Ar fi bine sa schimbi si cutia de viteze odata cu motorul.

Link către comentariu

adi .. super ideea ta, chiar si eu ma intrebam cateodata daca s-ar putea face asemenea operatie! daca ar fi dupa mine, cred ca merg mare parte din motoarele VAG pe Fabia .. cu modificarile tehnice/electronice aferente! Spre ex. RS are 1.9 TDI de 130 CP .. el este si pe Passat/G4/A4 din cate stiu eu, sau cel de 2000 cmc 100 CP + .. cred ca pretul unei astfel de schimbari ar fi oarecum "prohibitiv", in rest .. de ce nu ?

PS - Am vazut pe un site din Cehia de tuning (fabia fans nush cum) .. un motor 1.8 Turbo pe o Fabia (sau poate era doar capacul, asta nu am de unde sa stiu) .. cu alte cuvinte, un astfel de motor pe Fab. ar fi un vis, parerea mea !

Link către comentariu

Sunt curios daca merge 2.8 VR6 de pe Golf III... :(

Parca era un baiat aici pe forum care a pus VR6 pe un Polo Classic.

Link către comentariu

La Audi si la Vw Passat stiu ca motoarele sunt amplasate longitudinal iar la Fabia e transversal.

Cel mai simplu e sa iei si motorul de pe o masina care are motorul transversal, deoarece pui si cutia de viteze si motorul. Instalatia electrica e posibil sa se potriveasca cu mici retusuri.

La prinderile de sasiu si/sau jug e posibil sa se potriveasca.

In legatura cu pretul nu stiu nici eu prea multe.

Modificat de ManiacuV6
Link către comentariu

Link-ul asta http://www.europeancarweb.com/tech/techlet...n_tech_letters/ te-ar putea lamuri intr-o oarecare masura, majoritatea intrebarilor sunt legate de engine swap-uri, cele mai multe privind faimoasele 1.8 T si VR6 dar nu numai, poti incerca sa iti faci un cont si sa postezi acolo o intrebare, chiar daca nu e vorba de o masina VW e VAG, cred ca ar fi acceptata iar raspunsurile, dupa cate vad eu sunt de la niste oameni care chiar se pricep si se documenteaza foarte bine. De asemenea am vazut acum ceva timp un site (pe care nu mi-l amintesc acum) in care era prezentat un VW Fox cu motor 1.8T ... Mult noroc!

Modificat de RedLiner
Link către comentariu

Exista mai multe fabii care au deja 1.8T. Cred ca este singurul motor care merita montat in cazul unui swap. Din cate vad in semnatura fabia ta este pe benzina. De asemenea exista motorul tau cu turbo.

Link către comentariu

Adi, cat de hotarat esti?

Nu de alta, dar au existat cca 100 de topic-uri pe tema asta pana acum si nici unul nu s-a concretizat.... din motive de costuri.

:(

Link către comentariu

o dovada de putere pe fabia .. un 1.8 T in actiune .. uitati-va la filmulet pana la capat, prinde 200 km/h + +

.. si un pic on topic, am inteles ca 1.8 T de pe Polo GTI s-ar potrivi motor + cutie foarte bine pe fabia, sau de pe Octi 1 sport

enjoy !

Link către comentariu

• 2 months later...
George Burciu

Salut.

Imi cer scuze ca ma bag si ca sunt cam off-topic dar as vrea sa sa va intreb daca la motoarele actuale de pe Fabia(1.2 Htp) se poate mari puterea si cam cu cat?

Va multumesc pentru intelegere.

Link către comentariu

@George Burciu: Subiectul s-a mai discutat. Cresterea este de maxim 6-7 CP, adica 10%. Citind forumul, vei gasi mai multe detalii...

Link către comentariu

• 4 weeks later...

pana la urma are cineva idee cat costa un motor de 1.8T in romania? sun la reprezentanta si intreb daca imi vinde cineva un motor si cat costa?

Link către comentariu

Cat de hotarat esti?

Esti dispus sa faci o investitie de 5-6k +?

Te intreb pentru ca discutii de dragul discutiilor s-au mai purtat. Daca esti hotarat, studiem.

Link către comentariu

daca suni la reprezentanta pt motor, poti sa uiti, o sa iti ceara aia 5000 de euro probabil. Eventual sa vb cu cineva care aduce motoare second hand de afara sa iti aduca unul la aprox 4-500. Cu acte evident. Si mai e o chestie , nu poti pune pe o masina inmatriculata in ro un alt motor cu un grad de poluare mai mic. Adica daca fabia ta e EU4, minim EU4 trebuie sa pui.

Link către comentariu

• 2 years later...

Imi cer scuze daca am deschis ceva ce s-a mai discutat dar nu am gasit nimic.

Intrebarea mea este daca spre ex. la masina mea (polo motor de 1.2) se poate schimba motorul cu unul de capacitate mai mare(1.4) si ce presupune acest lucru? O data cu schimbarea motorului cred ca trebuie schimbate si alte lucruri, nu?

Link către comentariu

Citeste inca o data posturile nr 8 si 14. Daca raspunsul este DA, atunci merita de discutat ...

Link către comentariu

• 9 years later...

Salutari!!

Este un topic super interesant, pentru mine cel putin.

Am o octavia I 1.9TDI AXR pe care din pacate am facut-o praf :((, si sincer cochetez cu ideea de a lua motorul si a-l pune pe o Fabiuta.

Am toate piesele in ceea ce priveste mecanica, nu sunt sigur care sunt sansele sa se potriveasca prinderile. Ce ma "sperie" cel mai tare e partea electrica.

Apoi, in situatia perfecta in care il fac sa mearga, ma intreb cam cati cai tine sasiul fabiei. Ea la baza e 1.2, 60cp? AXR-ul are ~150 si ceva, oare o sa ma depaseasca rotile la un moment dat? 

Modificat de axrfrk
additional info.
Link către comentariu

pe fabia 1 s-a montat AXR, deci bafta.

AXR are 101 Cp.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!