Jump to content

Jurnal O1

mst
 Share

Postare recomandată

am deja cam 800 de km.

prima chestie e ca imi scartaie ceva prin portbagaj si nu imi dau seama ce, cred ca e de la stingator si trusa, ca le-am pus in dreapta, acolo unde e plasa aia, sau de la bancheta, poate nu am pus-o la loc cum trebuie .

e cam zgomotoasa in interior, ma asteptam sa fie ceva mai silentioasa, asta chiar e o surpriza neplacuta, la 80-90 pe ploaie zgomotul interior e mai mare decat m-as fi asteptat. nu stiu daca au vreo legatura si cauciucurile, ca mi se pare ca sunt cam umflate, cam scutura masina si nu stiu cat ar trebui sa fie presiune in ele, ca la mine la dacie scria pe usa cat sa bag. am senzatia ca asta imi cauzeaza si ceva probleme de manevrabilitate la viteza mare.

masina consuma bine la drum intins, cam 5 - 5.5 la mers de 100-110-120. as scoate mai putin dar nu merg constant, ca stiu ce la inceput nu e recomandat. prin oras daca merg bine (fara aglomeratie) iese cam 6.6 , iar daca e aglomerat si ii mai dau si talpa poate sa fie intre 7.5 si peste 10, mai ales cand e motorul rece.

Ce nu imi place e cand plec de pe loc si sunt 3 oameni in masina e ca pleaca cam greu, parca nu are forta si masina vibreaza putin pana iau viteza in a 1-a. parca ar fi un aro.

Deocamdata sunt in rodaj (pana la 1500 de km cred), nu ii prea dau talpa si nici nu am incarcat-o; doar din cand in cand o mai urc in turatii (pana la 3000) ca nu vreau sa o invat lenesa.

ma cam deranjeaza pozitia la condus la drum lung, cheile imi dau fix pe picior (foarte enervant) si nu am o pozitie bune pt piciorul drept , ma sprijin de bord cu el si dupa un timp incepe sa ma doara. de asemenea, scaunele sunt cam tari. nu inteleg la ce e bun reglajul ala lombar pe care l-am luat, ca daca il scot in afara ma deranjeaza, trebuie sa il tin complet lasat inapoi.

cu climatronicul nu prea m-am inteles de la inceput, ma asteptam sa fie ceva mai discret, nu prea stiam sa il reglez ca sa ma simt bine, acum m-am mai obisnuit.

e o problema cu stergatoarele, in stanga ramane ca un strat care nu se duce bine, se observa ca pana unde sterge si cel din dreapta se sterge bine, pe portiunea unde nu mai actioneaza amandoua ramane ceva.

Mare prostie am facut ca nu am luat stergator spate (luneta). regret foarte mult, geamul nu e ca la dacie , e mai orizontal si apa cam ramane, nu se scurge.

De asemenea, nu stiu cum sa fac cu bagajele prin protbagaj, la dacie prindeam cu elasticul de la roata de rezerva si gata, aici daca nu am multe obiecte nu stiu cum sa le pun sa nu imi zboare prin portbagaj. nu am plasa, oare gasesc sa cumpar?

cotiera mi-ar fi fost foarte folositoare, trebuie sa caut prin piata, ca am inteles ca e una turceasca care se potriveste, oricum mi se parea prea mult 170 de euro la dealer.

o sa imi iau si o alarma si o statie+difuri+sub de la vreo firma mai mare (logimaetics, falco, car systems..), dar ma gandesc cam cat de grea o sa fie montarea. nu stiu daca sa tin mp3-ul de la ei, un vieta. nu imi place ca nu recunoaste foldere, ci doar fisierele direct, la panasonicul meu imi citea pe albume. in scimb la ala cam sarea cd-ul (era totusi dacie, iar telescoapele cam duse), nu stiu daca sa il pun pe ala, mi-e frica sa nu imi sara cd-ul si la asta. daca e sa cumpar alt head-unit, alti bani... as lua macar un alpine.. nu vreau cine stie ce muzica, vreau doar sa se auda bine si tare, nu sa nu pot sta in masina cum e la expozitiile auto si de tuning.

la dealer mi-a zis ca in rodaj sa nu urcam mai mult de 3 oameni in masina, chiar acuma merg la o nunta si cred ca o sa iau dacia, ca e si intr-un sat de munte si nu vreau sa fortez masina pe acolo.

I-am mai tras din cand in cand cate o frana ca sa le rodez si sa ma obisnuiesc cu ABS-ul, sa nu ma sperii de el, ca nu am mai condus pana acuma vreo masina la care sa si functioneze.

Cred ca as mai avea multe de spus, dar nu imi mai amintesc acum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mst

22

• DORU_14

7

• furiarosie

5

• msn2

4

Top Posters In This Topic

Sa traiesti nenea si sa -ti stapanesti sanatos masina !!

Fii atent aici :

- la masina ta scrie pe usita de la rezervor presiunea in pneuri . Daca ai MATADOR pe masina o sa-ti faca zgomot mult si bine adica pana la sfarsitul vietii anvelopelor .

- vezi ca consumul scade dupa primii 1000 km si vezi ca la masina ta ar ca fi 6 -7 maxim in oras . In afara vezi ca scoate si 3.9l /100km

- asa este este zgomotoasa masina inauntru - nu uita ca e dieselache cu injectie directa - daca nu te obisnuiesti o sa-ti fie foarte greu ;

- pozitie de condus la drum lung deranjanta ?La Octavia 1 ?cam greu desi nu stiu cum ....mai incearca sa reglezi volanul astfel incat sa ai picioarele intinse aproape de maxim (asta inseamna ca ala din spatele tau o sa stea foarte anchilozat)

- n-are nici o treaba rodajul cu cati oameni mergi in masina in rodaj - numai sa nu ii dai talpa prea tare .....acuma nici sa exagerezi .

Per concluzie stai linistit tata :Octavia 1 este o masina beton - la banii care ii dai pe ea- in timp te vei convinge . Asta e , mai au zgomote mai scartaie , dar spre deoesbire de Dacia ,e distanta mare .........

sa plece greu de pe loc? La TDI? Incearca sa pleci si tu cu 1500 rpm de pe loc .......cam ciudat , nu prea am mai auzit ..

Si inca ceva daca vrei instalatie audio sa se auda bine pe O1 incearca sa schimbi toate difuzoarele masinii cu unele aftermarket de putere mare si cu sub. Sa stii ca acustica Octaviei 1 cu motor TDI cam lasa de dorit si ca la un moment dat aproape ca mai mult te oboseste muzica decat rontaitul ala al motorului.Parerea mea ca nu merita investitia in scule audio prea sofisticate....

Link către comentariu

Am uitat sa specific: sunt foarte multumit de masina, aici mi-am exprimat doar micile nelamuriri. in general nu am de ce sa ma plang, se vede ca e mentalitate nemteasca.

Singura chestie care nu imi da pace e aia cu plecatul de pe loc, si chiar nu mi se pare. initial am zis ca poate nu sunt obisnuit sau nu stiu eu cum ar trebui sa fie. o sa mai vad si azi. am incercat sa o turez, nu m-am uitat la turometru, dar tocmai asta era ca parca dadeam drumul la ambreiaj si nu dadeam gaz, cam asa se comporta, desi eu o turam totusi. senzatia e ca si cum ar fi ceva in neregula la ambreiaj si nu debraiaza bine.

o sa mai incerc si o sa imi spun concluziile dupa aia.

Mersi de sfaturi, mai ales ala cu pneurile , acum mi-am amintit ca scria ceva pe usita aia, dar nu mi-am dat seama pe moment.

consumul e chiar bun, nu ma surprinde decat uneori prin oras, dar si atunci e de inteles ca e aglomeratie mare si o mai calc uneori ca sa mai si ajung.

Link către comentariu

- vezi ca consumul scade dupa primii 1000 km si vezi ca la masina ta ar ca fi 6 -7 maxim in oras . In afara vezi ca scoate si 3.9l /100km

Eu cred ca nu stii ce vorbesti. In Bucuresti, la drumuri de 14-15Km - adica se incalzeste bine motorul, nu poti scoate sub 7, mult mai aproape de 8. Numai simbata si duminica se schimba putin povestea si consumul coboara spre 6.8-7l/100Km.

In afara mai putin de 4.2 n-am scos niciodata.

Toate consumurile sunt facute cu metoda plin/plin. Ce arata BC-ul este o poveste frumoasa (minte cu 8-12% in minus fata de consumul real)

Link către comentariu

am scos eu 3,7. Plecat la 4 dim din galati pana la mare, mers NuMAI 85-90 Km/h

Link către comentariu

Se pare ca nu o turam destul la plecare, mi-era mila de ea.

zgomotul din spate vine de la bancheta pe care am rabatat-o si am pus-o la loc si se pare ca nu se inchide bine. nu e reglat bine surubul ala si ramane un pic in afara, destul cat sa se zgatane si sa ma tampeasca. o sa merg pe la service sa mi-l regleze.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Sa stapanesti sanatos masina si fara evenimente neplacute!

Octavia I e o masina solida, practica si cu costuri reduse de intretinere. Tatal meu e incantat de masinutza, in conditiile in care este al treilea proprietar ( e un second hand) si a facut cu ea aproape 60.000 de km in mai putin de un an, pe langa ce mai avea cand a luat-o. Nu a menajat-o deloc: a vazut drumuri de tara prafuite, gropile patriei, 192 km/h pe autostrada, a transportat muncitorii claie peste gramada ( ca cei din reclamele la Unirea...duhnea interiorul a tutun ieftin si a rachiu prost :D) etc. INTOTDEAUNA consumabilele au fost schimabate la timp (uleiul la 10.000km, la fel si toate filtrele cam la 15.000 km), iar restul (adica nimic semnificativ) la reprezentanta. O mica observatie: tocmai i-a pus patru anvelope Pirelli si s-a redus simtitor zgomotul la rulare fata de Barum-urile dinainte.

Cu bancheta am si eu probleme, ca am vazut ca troncane pe partea dreapta dupa ce am rabatat-o.

Link către comentariu

La partea audio incearca sa cumperi nume de referinta din domeniu...evita firmele care se folosesc de notorietatea brandului lor ( gen SONY, LG, PANASONIC etc.). O firma ce produce de la televizoare la uscatoare de par si masini de spalat nu are cum sa realizeze produse audio decat slabe sau mediocre. De preferinta cumpara HU de la ALPINE, PIONEER, CLARION, KENWOOD etc.

La difuzoare iti recomand marca DLS, se aud foarte bine, eu am doua ovale de 100 W rms, deci iti trebuie amplificator pentru a obtine toata puterea, sunt fabricate in Suedia fata de JBL care le asambleaza prin Asia.

Link către comentariu

Cu bancheta am si eu probleme, ca am vazut ca troncane pe partea dreapta dupa ce am rabatat-o.

exact. o sa merg sa regleze surubul. nu am avut masina timp de o saptamana. mi-a fost foarte greu sa mai merg cu dacia. :lol:

Pt HU cred ca doar ALPINE, in caz ca ma hotarasc sa schimb vieta pe care il am si nici panasonicul de pe dacie nu ma satisface.

Pt boxe spate nu stiu inca, ma gandeam si la niste infinity. poate magnat, nu stiu, trebuie sa imi convina si pretul ca oricum eu nu le dau asa tare ca baietii de pe la expozitii.vreau doar sa se auda bine.

Link către comentariu

am deja cam 800 de km.

prima chestie e ca imi scartaie ceva prin portbagaj si nu imi dau seama ce, cred ca e de la stingator si trusa, ca le-am pus in dreapta, acolo unde e plasa aia, sau de la bancheta, poate nu am pus-o la loc cum trebuie .

Din scurta mea experienta cu oct1 pot spune ca daca esti mai pretentios, asa ca mine, nu o sa fii incantat deloc de zgomotele din ea. E destul de fragila pe drumurile noastre. Cred ca usile trebuie reglate la 1-2 luni, poate si haionul (la mine asta inca nu a inceput sa cante), plafonul, tablia aia din spate a capatat joc si scartie, parca si prin bord. Si am menajat-o cat am putut de mult :icon_rambo: Si din ce am citit pe forum nu cred ca a mea face exceptie. Macar de-ar fi numai asta in toata existenta ei.

e cam zgomotoasa in interior, ma asteptam sa fie ceva mai silentioasa, asta chiar e o surpriza neplacuta ...

Eu m-am obisnuit cu ea. Ma enerveaza zgomotul doar iarna ca atunci chiar face ca un tractor. In rest la acceleratii suiera frumos.

Mare prostie am facut ca nu am luat stergator spate (luneta). regret foarte mult, geamul nu e ca la dacie , e mai orizontal si apa cam ramane, nu se scurge.

Nici eu nu am stergator spate si nu-i simt lipsa. Se vede bine si pe ploaie. Si in plus e mai estetica masina asa. Eu de fapt de aia nu l-am luat :)

De asemenea, nu stiu cum sa fac cu bagajele prin protbagaj, la dacie prindeam cu elasticul de la roata de rezerva si gata, aici daca nu am multe obiecte nu stiu cum sa le pun sa nu imi zboare prin portbagaj. nu am plasa, oare gasesc sa cumpar?

Gasesti. Eu am portbagajul plin de curele. In Metro, Selgros, Cora sectorul auto. Mai bune sunt cele de roata de rezerva pentru ca sunt mai tari, chiar daca mai scurte.

cotiera mi-ar fi fost foarte folositoare, trebuie sa caut prin piata, ca am inteles ca e una turceasca care se potriveste, oricum mi se parea prea mult 170 de euro la dealer.

Cotiera rau ai facut ca nu ti-ai pus. Aftermarket, originala nu gasesti decat cu 300 eur la dealeri pe cand optional era 128, nu 170 cum zici tu. Eu am incercat o intrebare la Brady pentru o cotiera de la o masina busita total, dar au zis ca nu au :unsure: Desi aveau curtea plina de elegance-uri busite.

o sa imi iau si o alarma si o statie+difuri+sub de la vreo firma mai mare (logimaetics, falco, car systems..), dar ma gandesc cam cat de grea o sa fie montarea. nu stiu daca sa tin mp3-ul de la ei, un vieta. nu imi place ca nu recunoaste foldere, ci doar fisierele direct, la panasonicul meu imi citea pe albume. in scimb la

Alarma numai la dealer trebuie sa-ti pui. Te costa aproape dublu fata de aceeasi alarma luata de pe strada. Asta e garantia.

Cat despre Vieta gresesti, citeste si albume, chiar foarte bine. Are destule functii, are de fapt tot ce-i trebuie. Insa mie tocmai mi s-au stricat toate butoanele :) E dus la garantii unde sustin ei este primul Vieta defectat.

Link către comentariu

Aici se continua discutia din topicul "saptamana viitoare ridic masina", precum si orice alte discutii -jurnal.

Link către comentariu

Salut!

Vieta citeste albume, dar amesteca toate melodiile, adica le pune una dupa alta si eu nu pot da decat din 10 in 10 melodii, nu pot da la urmatorul folder, ca la panasonic.

Era mult mai folositor pe panasonic, trecea exact la urmatorul album si acolo puteam sa caut melodiile pe care le voiam.

Link către comentariu

Ai carte la el? Ca sunt foarte sigur ca nu ai citit nimic din ea :D

E foarte bun si face ce trebuie. Apesi butonul AMS de 2 ori si intri in modul FILE SEARCH, dupa care rotesti butonul de volum si asa navighezi inainte si inapoi printre folderele de pe disc. Iti va aparea de ecran exact numele folderelor. Apesi pe butonul volume si va incepe sa cante prima melodie din ultimul folder.

Mariusc: nu mai da reply la postul anterior, te rog !! REGULAMENT :offtopic:

Link către comentariu

Am citit din carte dar nu am vazut ce zici tu, o sa o mai citesc cu prima ocazie, mersi fain.

Link către comentariu

Azi am ridicat si eu masina (octavia tour 1.9tdi 90hp).... zi mare pt mine.

Am facut vreo 40Km in Buc. ca am avut de umblat un pic.

Primele impresii, foarte subiective cred, pt ca a fost prima oara cand am condus un disel:

-incantat de comportament in general, ma asteptam la ceva "lenes" dar, fara sa trec de 2500rot/min mi-am dat seama ca e suficient pt mine, ba chiar energica;

-cu zgomotul am avut ceva frica.........la relanti se aude motorul cum "toarce" dar nu e ceva neplacut pt mine......in timpul mersului chiar nu-l mai simti....mi-am montat si un mp3 player si cu volulmul la 3(din 30!) nu auzeam nimic deranjant;

-n-am sesizat inca zgomote in mers.....

-inca nu m-am acomodat complet la mersul in tr 1 si 2 unde am tendinta de a nu accelera suficient.....pedalele mi se par ca au curse mai mari...

-frana e foarte sensibila......am discuri frana si pe spate .....poate de asta....

-pozitia scaunului mi se pare mai sus decat la alte masini, desi se poate regla scaunul......la minim tot am senzatie de "sus"........nu ma deranjeaza oricum

-mai am de studiat la indicatoarele si setarile bordului.....desi citisem cate ceva

Cam atat deocamdata........abia astept sa o mai conduc sa ma acomodez cat mai mult cu ea.......

Modificat de abogdan
Link către comentariu

:)) Felicitari si abia astept sa iti vad masina la intalnire joi!!!

Link către comentariu

>>abogdan, motorizarea ta (1.9 TDI 90 CP) este EUR 3?

Link către comentariu

Da, motor ALH

Mariusc: nu se da quote la postul anterior..recomand REGULAMENTUL :)

Link către comentariu

Am ajuns cu ea la service pt o aripa indoita. de fapt luni o duc la reparatie.

Am fost sa ma interesez de alarma + sisteme audio.

alarma astra77 am gasit la logimaetics cu 8 milioane(cu pager) si la care sa adaug un senzor de perimetru cu vreo 2 milioane. de sistem de sunet :24 de milioane :P

la falcon am gasit alarma cu pager la minim 10 milioane si ceva, un ungo. ca sunet au o oferta interesanta la falcon, un subwoofer cu statie pt el+cablaj + difuri spate de West Coast Customs cu 300 de euro.

Toate preturile includ instalarea.

as vrea sa gasesc mai ieftin dar nici nu imi pun stifturi pe masina.

poate o mai fi vreo firma prin timisoara, poate ma ajutati voi.

In principiu ajung la 2000 de lei noi,cam cat as accepta.

am nevoie de pager pt ca masina o parchez in partea opusa a blocului.

Link către comentariu

Te-ai gandit ca trebuie sa-ti faci aceste operatiuni la un dealer ca su pierzi garantia? Si cum de cele mai multe ori dealerii te obliga, pentru ati acorda garantia, sa cumperi si alarma de la ei trebuie sa vezi ce-ti ofera ei.

Eu la Brady nu aveam o oferta prea variata. Dar cred ca am ales una din cele mai bune variante, fara pager si alte nebunii, insa cu senzorii necesari (de geam spart, volumetric). Pret de aproape 2 ori mai scump decat pe strada :)

Link către comentariu

Am vorbit inca dinainte sa iau masina. chiar cineva de la reprezentanta si-a facut la falcon un sistem de sunet.

plus chestia asta cu garantia e cam vrajeala, nu ma pot obliga sa fac ceva la ei, cat timp nu demonstreaza ca exact ce am facut a afectat masina in vreun fel, motivatia e nula. si nu o sa ezit sa imi apar drepturile, am dat o gramada de bani. oricum, nu eu voi fi de vina, ori producatorul masinii ori cel ce face instalarea, deci responsabilul de defectiune plateste.

ma indoiesc insa ca va fi cazul de asa ceva.

Link către comentariu

Deci ce parerea aveti, sistemul de sunet de la Falcon cu 300 de euro merita?

vreau sa il pun ca pe urma plec in concediu si dupa aia se incheie oferta la sfarsitul lui iulie.

sunt sigur ca as gasi altundeva mai ieftin, dar nu stiu unde sa caut si sa nu fie probleme cu garantia.

Link către comentariu

Deci ce parerea aveti, sistemul de sunet de la Falcon cu 300 de euro merita?

vreau sa il pun ca pe urma plec in concediu si dupa aia se incheie oferta la sfarsitul lui iulie.

sunt sigur ca as gasi altundeva mai ieftin, dar nu stiu unde sa caut si sa nu fie probleme cu garantia.

adevarul e ca as fi gasit mai ieftin dar ar fi fost chinezarii.

sunt f multumit de ele, le-am pus azi.

Link către comentariu

• 3 months later...

am fost cu masina la revizia de 15.000. printre probleme: scartait usi spate (au fost unse si stranse suruburile), scartatit/bocanit bancheta dreapta spate(avea joc), scartait bord si bazait usa dreapta spate in dreptul tweeterului(cu toate ca nu am montat tweeter in spate).

Alte probleme: nu mergea semnalizare dreapta pe aripa, intra uneori greu in viteza I si parca aud uneori zgomot la denivelari.

nu am mai avut timp si de zgomotul la denivelari, poate mi se pare si vine de la ceva din masina (lanterna etc).

a uns schimbatorul din interiorul masinii si mi-a zis ca sa apas ambreiajul la maxim. eu citisem de oameni cu aceeasi problema si stiam ca trebuie un reglaj timonerie. ma rog, daca mai apare vad atunci.

problema care a durat cel mai mult a fost semnalizarea. eu credeam ca e ars becul. da de unde, era intrerupt firul pe traseu. mi-a facut o improvizatie de care nu sunt prea multumit, dar decat sa o desfaca toata mai bine asa. a luat firul de la semnalizarea fata si a tras la aripa si gata.

in legatura cu bocanitul banchetei, cand am fost la dealer cam acum 3 luni mi-a zis ca e de fapt de la usi si ca sa vin sa mi le unga, eu stiam ca e de la bancheta, intre timp au aparut si la usi scartaielile.

scartaitul din bord venea din dreptul kilometrajului, de la geamul transparent care avea niste cleme cu putin joc. a strans putin si poate a pus si ceva ca sa il tina mai fix, oricum nu se mai aude.

treaba interesanta a fost cu bazaitul din usa, in timpul serviceului nu am reusit sa il fac sa apara, pt ca noi incercam cu usile deschise (mai incolo o sa intelegeti). am plecat de acolo si mi-au spus sa mai vin daca reusesc sa descopar zgomotul. probabil ma credeau nebun. :D

intre timp, cam dupa 2 ore, cand sa plec la servici m-am gandit sa vad daca mai apare zgomotul. Cum aparea zgomotul: daca dadeam la maxim drumul la ventilatie, puneam pe dezaburire(parbriz), deschideam si aeratoarele (desi nu era directionat aerul prin ele), aparea bazaitul in usa dreapta spate. Am fost inapoi la service si au fost foarte mirati si ei de ce se intampla.

bazaitura parea sa fie ceva electric, dar in zona aia a usii nu e nimic electric. in momentul in care incercam sa deschid oricare usa disparea zgomotul.

au concluzionat ca e ceva care intra in rezonanta si sapt. viitoare ma duc sa rezolvam.

va tin la curent ;)

Link către comentariu

Printre probleme: scartait usi spate (au fost unse si stranse suruburile), scartatit/bocanit bancheta dreapta spate(avea joc), scartait bord si bazait usa dreapta spate in dreptul tweeterului(cu toate ca nu am montat tweeter in spate).

Atentie, atunci cand se strang acele suruburi, daca nu esti atent, usile "intra" in interior fata de linia masinii, ceea ce face ca asupra chederelor sa fie o apasare anormal de mare. In timp asta duce la stricarea lor.

In privinta bazaitului din usa dreapta spate in dreptul tweeterului, il am si eu, dar in usa stanga. Daca descoperi cauza, poate imi spui si mie (eu am tweeter inauntru, dar am verificat si este bine fixat). Mersi anticipat.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!