Jump to content

Tampon Motor dus ?


Imparatul
 Share

Postare recomandată

Tamponul din fata de la motor este plin de ulei. Adica are ulei proaspat curs din el, deoarece din alta parte nu are cum. Si scartaie destul de tare cand e motorul in ralanti. Am incercat sa-l mai strang cu o cheie, dar e strans tare si cand incerc sa invart tot scartaie putin.

Deci el este cauza. Cam cat costa si unde gasesc un tampon. Si se intampla ceva rau daca mai merg cu el asa?

Multumesc.

Modificat de Imparatul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu acum l-am schimbat...daca trageai o geana la topicul Piese de schimb vedeai :unsure:. Am gasit Ruville la 970.000. Nu ii un pret atat de mare pentru un tampon hidraulic. Ce ti se poate duce daca il pastrezi mult pe cel dus? ...pai in primul rand celelalte tampoane, galeria de evacuare se torsioneaza u name it...plus vibratii din ce in ce mai mari.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

M-am lovit si eu de asta.

Culmea, eram convins ca mi-au cedat arcurile de la soarele ambreiajului, asa-mi zmucea la schimbatul vitezelor. Si singura solutie era sa plec patinat.

Dar, am mai intrebat un uom si.. am gasit vinovatu. Era dus-muci tamponul fata de la motor.

M-a costat tamponul cam cat m-au costat si sculele sa-l desfac. Dupa ce tii un tampon dintr-asta vreo 15 ani, suruburile celea se sudeaza. Mi-am torsionat si in final mi-am rupt toate tijele prelungitoare si cheile pe care le-am avut.. dupa care mi-am luat unele STANLEY si mi-am facut treaba.

Ca un amanunt: surubul care vine de jos este bine sa-l ineci in vaselina inainte sa-l insurubezi in tampon. Altfel, in spatiul respectiv (gol ramanand) tine apa si se va manca in timp. Io l-am pus pe al meu putin la risc, pentru ca desi era intact la cap si la filet, in zona expusa si-a redus diametrul cu o treime aproape. Dar, fiind tamai surubul, cred ca mai tine un tampon. Ca daca se rupe, nu-i bai decat ca.. tre' sa arunc tamponul.

Gata ca ma intind la vorba: schimba tamponul si o sa ai o alta masina !!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O sa caut sa-l schimb. Oricum vibratii asa de mari nu am. Am doar un scartait continuu cand e masina in miscare si e uleiul curs din tampon. Am verificat si de la el scartaie.

A fost desurubat surubul din capul lui deoarece am scos motorul. Asa ca atunci cand voi pune altul sper sa se desurubeze mult mai usor. Oricum merci fain pt. sfaturi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!