Jump to content

Passat B5.5 1.9TDI 130CP sau BMW 320d 2.0TDI 150CP

Ice_2k
 Share

Postare recomandată

As vrea si io niste argumente de la cei care stiu mai multe despre aceste masini (in special despre BMW despre care nu stiu foarte multe). As inclina un pic catre BMW datorita puterii mai mari... Ce parere aveti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ice_2k

21

• Bogdan_wrc

9

• BogMW

8

• Akebono

8

Din cele doua eu as inclina un pic mai mult catre BMW, din toate punctele de vedere (cu exceptia spatiului interior, probabil).

Link către comentariu

primele reactii ar fi ca BMW are puterea mai mare, tractiunea spate care ofera un demaraj mai bun. (eu oricum am o feblete pt tractiunea spate, pt senzatia de supravirare) dar si consumul e mai mare. unii sunt de parere ca motoarele 2.0 de la bavarezi sunt mai fiabile. confortul general la bord e aprox la fel, depinde de optiuni, dar unde zic eu ca sta mai bine BMW este pozitia de condus mai sportiva, si poate pt ca (mi se pare, sau imi amintesc gresit) schimbatorul de viteze vine mai sus, mai la indemana.

sincer, daca ar fi sa aleg la aceeasi bani, as merge pe BMW. no offence. mai are si nsite optionale care nu stiu sigur daca pe passat sunt (de ex o incalzire auxuliara, am condus un BMW 320 la care iarna motorul ajunge la temp de 90 grade dupa numai cateva minute)

atat imi amintesc acum. mai revin.

Link către comentariu

Parerea mea ca bordul la seria 3 veche (banuiesc ca despre asta e vb) e super urat iar spatiul in spate e inexistent. E mai mult loc in fiesta si fabia decat seria 3. Pacat.

Insa eu nu as cumpara BMW din alta cauza... pe care cred ca o intelege toata lumea..

Modificat de NetFlow
Link către comentariu

Poti alege un 520d de ex,putin mai vechiut dar mai mare.

320 D-ul nou e misto. Motorul nou de 163 CP. Si cel vechi si-a dovedit fiabilitatea + ca alearga de rupe.

Link către comentariu

:Driver: Daca gasesti un 320 TDi ma intere si pe mine unu :lol: .

On topic - depinde ce vrei sa faci cu masina..... familie mare si bagaje multe - passat; cerculetze si liniutze si alte alea - 320d care, daca te uiti aici o sa vezi comparativ ce performante are.

Sau.... poti sa le combini incercand un 3 touring :huh: .

trebuie condus sa vezi daca te multumeste, e diferenta intre raspunsul motoarelor la pedala.

Link către comentariu

Insa eu nu as cumpara BMW din alta cauza... pe care cred ca o intelege toata lumea..

Eu nu o inteleg :Driver:

520D nu intra in discutie si nici noul 320D, e cam la alti bani :huh: ce-i drept, si mie mi se pare urat bordul de la 320-ul vechi.

trebuie condus sa vezi daca te multumeste, e diferenta intre raspunsul motoarelor la pedala.

Ce diferenta? Am avut un 320D nou cam o saptamana, cel de 163CP si mi-a placut! mult :lol: era iarna si chiar si pe zapada n-a fost o problema ENORMA tractiunea spate... era mai instabil ca un FWD, dar nu groaznic... ce m-a enervat RAU DE TOT la el a fost ca nu se putea dezactiva complet ESP-ul... sau DTC/DSC cum il cheama la BMW... si nu puteam sa ma invart ca lumea pe zapada.

Link către comentariu

Nu ma refeream la stabilitate pe zapada, aia demult nu mai e o problema la tractiunea spate, ca dovada azi iarna unde am urcat eu prin munti - prin fagase cu zapada si gheatza (numai noi si jipurile) cu quattro a urcat si nasu-mi-o cu un 320 d, sau mai bine spus eu am urcat dupa el, ca el era in fata :Driver: .

Ca de la sofer la sofer, ma refer la raspunsul motorului, cum se misca, la cum o calci. Conceptia motorului e diferita, deci si raspunsul motorului va fi altul, ca si comportamentul motorului - masinii - in general. Daca ti-a placut, e ok, incearca sa conduci putin si in afara, sa vezi daca iti convine etajarea cutiei - o data ce ai umblat cu vw - care are o etajare scurta - s-ar putea sa nu iti placa etajarea mai lunga a cutiei la alte modele, sau invers.... Get it ?

Link către comentariu

am inteles. La noul 320D mi-a placut si in afara, am facut un drum de ~400km cu el... banuiesc ca si modelul vechi e similar...

Link către comentariu

Bmw-ul este superior Passat-ului dpdv al tinutei de drum,al calitati materialelor,sportivitatii (daca vrei confort uita-te la citroen c5,doar o sugestie pt care voi fi criticat :Driver: ),etc.Consumurile sunt cam la fel,demarajele si reprizele sunt foarte apropiate .

(Am vazut o *** intre Golf 4 3usi 1.9 tdi 130 cp si 6 rapoarte vs BMW 320 d 150 cp.masinile au stat una langa alta f mult timp, abia pe la viteze mai mari s-a dus BMW-ul)

Tractiunea pe spate a BMW-ului nu iti va face mari probleme iarna (datorita electronicii),pot spune ca este f f apropiata de cea fata dpdv al sigurantei pe drumuri alunecoase.

Cerculete adevarate cu BMW-ul nu vei putea face pe asfalt uscat sau umed,decat pe zapada,etc...pur si simplu masina nu are suficienta forta pentru greutatea ei si pentru a invinge DSC-ul (parca ala e cel care nu se poate decupla).Lucru incercat si dovedit de mine cu BMW 2.0 D de 136 cp si 150 cp...Cel mult vei merge patinand ,dar fara a face reale cercuri.

Eu zic BMW,nu degeaba urmatorul pas al evolutiei samsarilor in detinerea masinilor de la Passat este BMW Seria 3, in special 320 d (cei mai "sarantoci" isi iau Audi A4 (vezi vestitul filmu de pe net cu "taran in spania")

Link către comentariu

@ice_2k . Incearca sa te uiti prin masini BMW pe strada la conducatori..

Link către comentariu

Am inteles de la mecanici ca intretinerea unui BMW este mult mai costisitoare

Link către comentariu

am inteles... "bemveu frate" :huh: Stiu, dar mi-a ramas tare de tot in minte 320D-ul ala :Driver:

Link către comentariu

Eu nu o inteleg :Driver:

...

ce m-a enervat RAU DE TOT la el a fost ca nu se putea dezactiva complet ESP-ul... sau DTC/DSC cum il cheama la BMW... si nu puteam sa ma invart ca lumea pe zapada.

Nu vorbesc din auzite:

Se poate dezactiva, no problem. La prima apasare ramane activ controlul tractiunii, la o apasare mai lunga, se dezactiveaza complet orice suport electronic.

Cu anvelope serioase de iarna nu ai nici treaba pe zapada - asta e un mit urban. :huh:.

Spatiul interior la E46 nu este pe departe mai mic decat la Fabia cum spune Netflow, este o exagerare. Seria3 este o masina pentru sofat si nu s-a vrut vreodata a fi un monovolum spatios.

Restul e chestie de gusturi (si pt unii preconceptii).

Link către comentariu

A nu se intelge ca stai rau in seria 3 veche. Stai mult mai bine pe bancheta spate ca in fabia, asta e clar. Insa spatiu este extrem de mic. Mult sub alte masini din clasa ei. Imi este clar ca nu pt asta a fost construit, insa cand compar un BMW cu un passat e clar ca am nevoie si de spatiu. Asta daca stau sa ma gandesc ce ar avea un Passat in plus.. ca altceva in fata la seria 3 nu are. Poate o consola ceva mai frumoasa...

Link către comentariu

Netflow, esti un dragutz.

Adevarul ca a trebuit sa aduc cu mine un certificat care sa ateste ca sunt un ghiolban snob la cumpararea masinii. Dar se rezolva ushor: mergi la Netflow si dintr-o privire iti spune daca te califici sau nu sa conduci un BMW. Bafta!

Modificat de BogMW
Link către comentariu

Nu e vb de snobi. Altceva. Sincer cand ma uit pe strada si vad 90% din bmw-uri conduse de unii cam negri la fata si cu 2 clase mai mult ca trenu mi se face rau...

Link către comentariu

Nu e bine sa ai idei preconcepute. Mai uita-te si la alte marci premium si vei gasi si acolo asemenea iuzeri. Sunt sigur.

Link către comentariu

Adevarat si indreptatit ceea ce spune BogMW.

Cat despre comparatie, Passatul B5.5 este o masina ceva mai mare ca si dimensiuni (int+ext), mai confortabila, orientata mai mult spre ideea de masina de familie. Pt o utilizare cotidiana in traficul bucurestean este depunctata. Plus ca este destul de joasa si mai poate da de fund, in contexul unor denivelari apropiate, despre problemele specifice sunt pareri mai exacte ale posesorilor pe aria dedicata.

Bmw 320d, propulsia ii poate crea un usor dezavantaj pe durata sezonului rece in momentele cu zapada, dar mai ales gheata. Cu toate anvelopele de iarna. Are un spatiu mai mic, dar daca este folosita de un tanar cuplu nu este nici un fel de probl., poate fi chiar un avantaj. Costurile de intretinere si exploatare sunt mai mari, dat fiind marca si aparteneta la clasa premium. Plus ca atrage atentia mai repede, chestiune care nu intotdeauna este un aspect pozitiv sau de dorit.

Strict intre acestea 2, as alege Bmw 320d.

Link către comentariu

@Ice2k: despre ce caracteristici SH vorbim?

Ma refer la nr de km maxim admisi de tine si la anul de fabricatie minim admis.

De asemenea in ce pretz sa se incadreze? Adusa de afara?

PS: faci un upgrade?

Link către comentariu

Se poate dezactiva, no problem. La prima apasare ramane activ controlul tractiunii, la o apasare mai lunga, se dezactiveaza complet orice suport electronic.

LOL, acum zici???? Doamne, cat am injurat :Driver:

Spatiul in spate este aproape irelevant, acum am Golf si nu ma deranjeaza spatiul mic in spate... singurul motiv pentru care s-ar putea sa schimb masina (cu toate ca e doar un gand indepartat deocamdata) este ca as vrea ceva mai puternic.

Link către comentariu

Cum a ramas cu chestia aia - BMW limuzina sport ???

Daca toate blondele is in limba dupa BMW, daca toti aia mici si negri au BMW, asta inseamna ca eu nu pot sa-mi iau bmw ? Sau ca voi fi catalogat gata recuperator, samsar, etc ??? Cum ramane cu masina construita pentru sofer, pentru placerea de a conduce, etc ??? In caz ca nu vedeti putin mai departe de marginea capotei, sunt cateva bmw-uri luate din tara si nu toate apartin samsarilor, iar celelalte vin SH de dincolo, unde ma indoiesc ca le au tot o turma de samsari.

Bmw nu am avut, dar pot sa spun ca am lovit un seria 7 - faceam cerculetze intr-o iarna si o pus renelu un stalp pe mijlocu drumului .... prea tarziu :Driver: . De atunci nu am mai pus mana pe un bmw, dar ma trarez :huh: . Dar pot sa spun ca masina mea are in general tovaras de drum un 320 d rosu touring - 136 cp (daca ne vezi nu intra intre noi ca fac urat :P ) , si veci nu l-am simtit mai prejos decat mine. Iar ca suspensie e mai fiabil ca pasatu, iar ca intretinere mai eftin - curea pe lant, schimb ulei pe la 20 mii km, etc.

P.S. Si totusi am AUDI :lol:

Link către comentariu

Pai atunci ia golf de 150cp sau bmw seria 3 150cp. Ce cauti la passat? :Driver:

Link către comentariu

@Ice2k: despre ce caracteristici SH vorbim?

Ma refer la nr de km maxim admisi de tine si la anul de fabricatie minim admis.

De asemenea in ce pretz sa se incadreze? Adusa de afara?

PS: faci un upgrade?

km in jur de 100.000 si an 2002-2003.... da, adusa de afara... pretul nu stiu... ideea e ca s-ar putea sa fac rost de niste bani in curand si ma gandeam "ce-ar fi daca" :Driver: E posibil sa mai astept 1 an si ceva si sa iau noul 320D sau noul A3 care mi se pare criminal.

@BogMW si Netflow pls nu incepeti sa va certati pe tema aia :huh:

Link către comentariu

LOL, acum zici???? Doamne, cat am injurat :Driver:

........

Ar fi fost un sacrilegiu pentru o marca cu pretentii sportive sa nu permita dezactivarea completa a controlului tractiunii. Mi se pare ca procedura de dezactivare e descrisa si in manual :huh:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!