Jump to content

problema golf 2 NZ


mihuz
 Share

Postare recomandată

Salutare tuturor !

Am un golf 2, 1300cmc, injectie, cod motor NZ, fabricatie '91.

Problema: merge "inecat", sau .. tuseste...cand vreau sa accelerez, da in nas, scade viteza, desi eu apas pe acc, iar dupa cateva secunde, demareaza brusc. Sunt momente cand pot sa zic ca nu o pot controla, decat daca apas ambreajul, oricat de absurd ar suna (in sensul ca in nici o treapta de viteza, NU pot sa merg cu viteza CONSTANTA). Cateodata nu sta deloc la relanti, moare dupa 2-3 secunde de la pornire. De pornit, porneste la sfert intotdeauna. Dupa ce m-am consultat cu X persoane si Y persoane s-au uitat la ea, am ajuns la concluzia ca bujiile, avansul si injectia (reglaj + injectoare) sunt OK. Cativa, mi-au spus ca e pompa de benzina, sau filtrele. Cu asta sper sa ma sfatuiti voi.

Alt indiciu: furtunul prin care vine benzina in rampa de injectie este totdeauna sub o presiune f mare! daca slabesc colierul, pur si simplu sare benzina din el cu jet foarte puternic, dupa care masina merge bine (o perioada!, pana se repeta situatia).

Ca noutate, azi am pornit-o, si timp de vreo 5-10min a mers chiar f bine. Ulterior, a inceput sa faca figuri iar. Am deschis capota si am constatat ca motorul isi revine imediat in momentul cand scot furtunul ce vine de la avansul vacuumatic. Il pun la loc, moare. In situatia asta, gandesc ca e de vina avansul vacuumatic, pentru ca fara el, masina merge exemplar. ATUNCI pompa de benzina e ok, nu ?? (gandesc eu)

Nu prea ma pricep la mecanica, poate cunosc doar lucrurile de baza, care le stie oricine. V-as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu un sfat. Chiar nu stiu ce sa-i mai fac, iar pompa de benzina daca ar fi, as fi mort, pt ca am cautat si cel mai ieftin am gasit 5.7mil pe undeva pe Lizeanu.

Multumesc!!

PS: consumul, chiar si in situatia de fata, se mentine la 8.5-9 oras si 5!!! afara, daca nu depasesc 110km/h (recent am facut un drum buc-tulcea)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

constatat ca motorul isi revine imediat in momentul cand scot furtunul ce vine de la avansul vacuumatic

In situatia asta eu as face un reglaj al avansului cu o lampa stroboscopica. Nu e mare operatie dar CONTEAZA.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

incearca sa vezi daca nu pierzi curent pe la vreo fisa, asa facea si a mea, daca o acceleram se balbaia pana pe la 2500 rpm..si dupa aia bum parca as fi avut turbo :)

eu am rezolvat problema :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Mihuzule... treaba mare cu datu'n gat. Cand ti-e lumea mai draga, dai talpa si ea franeaza. Si singura solutie e s-o accelerezi (lent) si s-o tzasnesti din ambreiaj. Asa face si a mea si.. inca mai dau tarcoale la motivul principal.

Momentan, suspectez pompa de spritz. Ca ar da prea putina benzina. Da-ti seama: dai o talpa mare cat casa, clapeta deschide tamai gura dar pompa de spritza abia daca sparcaie ceva. N-are de unde... pana cand prinde totusi ceva turatie si vine iarasi benzina in cantitate suficienta, dar pe ALTUNDEVA.

Am mai avut succese semnificativa cand modificam reglajul vara-iarna de la socul automat.

Si inca ceva, foarte important: la mine, fenomenul respectiv de inecare dispare 99% total dupa ce motorul s-a incalzit ca lumea. (la ce-mi foloseste, ca eu fac 5 min pana la serviciu........)

Concluzie: verifica vacumuri si furtune (sa nu te repezi la reglaje) si vezi in ce stare se afla pompa de spritz. Schimba-i diafragma sau mareste-i cursa (daca se poate).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

totusi tind sa cred ca are preobleme cu fisele de la bujii, nu e exclus totusi sa fie si de la ceea ce zici tu :(

repet si a mea tot asa facea, numai la rece, la cald nu aveam probleme numai ca manca o graza de benzina :P

totul s-a rezolvat prin a repara fisa fisurata :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!