Jump to content

Prostie omeneasca!

Flav
 Share

Postare recomandată

Am tot dat search dar n-am gasit nimic pentru topicul asta. S-a vrut initial sa se completeze lichidul de frana dar, in loc sa se puna in vasul respectiv s-a pus in vasul in care se afla uleiul de la servo. De mentionat ca s-a pus putin vreo 50-80 ml de lichid de frana.

Dupa mareata constatare, am luat masina si m-am oprit la service (8 km distanta). Acolo mi-a scos tot uleiul si din instalatie apoi mi-a pus unul prost. m-a pus sa invart de volan de cateva ori si l-a scos si p-ala. A pus iar ulei tot prost si mi-a zis sa vin a doua zi sa-l schimb si p-ala. Dupa ce-am plecat de acolo in timpul mersului la virarari mai in scurt se aude un carait destul de puternic. Am schimbat iar uleiul tot prost mi-a pus, si mi-a zis sa revin dupa 2 zile sa schimbam cu unul bun si sa ramana ala ( castrol din cate am inteles de la mecanic).

Acum intrebarile mele. 1. E normal sa caraie in halul ala? 2. Ce ulei e mai bun si recomandat pentru masina. ( Audi A6 2002.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

trebuie un ulei cu norma vag, numai stiu care e exact acea norma, dar stiu ca e vreo 80 ron litrul :emthup:

Link către comentariu

Am fost la service-ul Skoda din Buzau. Mi-au pus un ulei verde, pe sticla scrie ca e pentru VAG. totusi, caraitul ala tot se aude, cand virez spre dreapta. Cei de acolo mi-au zis ca s-ar putea sa atinga ceva la capatul de bara, nicidecum caseta de directie. Au zis s-o las cateva zile si sa ma mai duc odata daca e sa se mai auda. Nu mi s-au parut deloc profesionisti cu toate ca au tarife de te sperie. Uleiul a costat vreo 500 si ceva de mii.

Link către comentariu

Uleiul trebuie sa fie G 002 000 (da, verde).

Link către comentariu

O cauza a zgomotului ar putea fi aerul ramas in instalatie, desi teoretic, ar fi trebuit sa nu mai existe dupa cateva rotatii complete (stanga-drapta) ale volanului.

Daca nu dispare intr-o zi-doua cred ca ar fi utila o verificare mai amanuntita... S-ar putea ca lichidul de frana sa fi facut ceva "ravagii" prin instalatie.

Link către comentariu

Gata, au trecut doua zile. Nu se mai aude nimic. Merge ca inainte:). Oricum o sa mai ma duc odata cu ea in service .. pentru echilibratul rotilor si ma mai uit atunci.

Link către comentariu

Datorita faptului ca a fost pus lichid de frina era de asteptat ca zgomotul sa nu dispara instantaneu.Cit despre pretul uleiului daca gasesti mai ieftin in alta parte :) , anunta-ma si pe mine.Din pacate uleiul de servodirectie pentru VAG este scump.In ceea ce priveste faptul ca cei din service au avut rugamintea sa reveniti in citeva zile ...este ok dupa parerea mea,numai asa isi puteau da seama daca caseta ar fi patit ceva datorita lichidului de frina sau uleiului de servodirectie necorespunzator.Va asteptam pentru a verifica inca o data caseta.

Link către comentariu

Uleiul care mi-a fost pus e G 004 000 M2 (made in germany) Este dupa cum am mai spus verde si de costat a costat in jurul a 500 si ceva de mii cu tot cu tva. Pe joi o sa ma duc sa vad cum stau cu echilibratul rotilor si atunci probabil sa se uite la caseta. O sa va anunt. :lol:

Link către comentariu

• 4 months later...
Datorita faptului ca a fost pus lichid de frina era de asteptat ca zgomotul sa nu dispara instantaneu.Cit despre pretul uleiului daca gasesti mai ieftin in alta parte :blink: , anunta-ma si pe mine.Din pacate uleiul de servodirectie pentru VAG este scump.In ceea ce priveste faptul ca cei din service au avut rugamintea sa reveniti in citeva zile ...este ok dupa parerea mea,numai asa isi puteau da seama daca caseta ar fi patit ceva datorita lichidului de frina sau uleiului de servodirectie necorespunzator.Va asteptam pentru a verifica inca o data caseta.

Salut

la servodirectie puteti folosi ulei pentru subansambluri hidraulice de ex MOL ATF

e rosu si merge la mine in instalatie de peste 1 an de cand am luat masina si am schimbat caseta de directie.

pretul pt Mol ATF e cam 20-25 Ron / L

Modificat de steamroller
Link către comentariu

.Nu merge DECIT lichid alb,care este intr-adevar ambalat intr-un bidon verde si este facut(sau cel putin eu nu am vazut altul)decit de Castrol.Daca ai sa te uiti pe rezervor iti si precizeaza asta foarte clar :numai G002000,asa cum spunea cineva mai sus.

Nu mai invata lumea la prostii..

Luigi Vicol

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Poate poti avea probleme chiar legate de precipitare in circuit daca se amesteca!Pot sa iti distruga garnituri, sa iti infunde una alta. Legat de compozitie, studiaza putin problema sa nu ai surprize.

Modificat de I_am_Stealth
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!