Jump to content

Comportamentul directiei la Leon

farao
 Share

Postare recomandată

Acum cateva zile, dupa 5000 km de mers numai cu Leonul, am scos si Fiatul Stilo sa nu rugineasca si am remarcat o diferenta mare la comportamentul volanului. Ma refer ca la viteze foarte mici, pe drum cu denivelari pronuntate, volanul la Leon se misca mult mai violent decat la fiat( abia daca sesizez). Ma refer la faptul ca face curse stanga-drapta mult mai lungi daca iau mana de pe el. Clar ca directia difera, dar sa fie o diferenta asa mare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum cateva zile, dupa 5000 km de mers numai cu Leonul, am scos si Fiatul Stilo sa nu rugineasca si am remarcat o diferenta mare la comportamentul volanului. Ma refer ca la viteze foarte mici, pe drum cu denivelari pronuntate, volanul la Leon se misca mult mai violent decat la fiat( abia daca sesizez). Ma refer la faptul ca face curse stanga-drapta mult mai lungi daca iau mana de pe el. Clar ca directia difera, dar sa fie o diferenta asa mare?

O remarca pentru directia d la Leon: e mai precisa decat la alte mashini! & la mine se misca destul de mult volanul peste denivealri , la viteze f. mici...dar cred ca asta se datoreaza suspensiei sport, care e mai tare.

Alte opinii?? ;)

Link către comentariu

Si eu tind sa dau vina pe suspensie pt. fenomen. In viraje primesc feedbackul de care am nevoie (cu conditia sa fie drum bun). Poate ar trebui o idee mai putin asistata.

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

Este intradevar mult mai precisa la Leon.Dar parca prea sensibila...

Link către comentariu

Eu cred ca directia la leon e mult prea primitiva din cauza asta se simte la orice denivelari, orice gropitza etc..

Fiat Stilo este mult mai avansat si directia este electronica daca nu ma inhel are 2 moduri CITI si normala iar pe masura ce creste viteza se intareste exact cum au si unele modele AUDI

Link către comentariu

mai exact, toate modelele noi din grupul vag are asa ceva, chiar si eu pe ibiza am. e o imbunatatire substantiala fatza de directia hidraulica clasica, si se comporta exact cum spui tu, este foarte usor de manevrat in oras si se intareste la viteza mare.

Link către comentariu

Directia la Leon nu e primitiva deloc ! Nou nu inseamna neaparat mai bun. Directia de la Leon are sistem de servo hidraulic, nu e asistata electric progresiv cum sunt cele de generatie noua. Totusi are un raspuns promt , ofera precizie, precum si un feedback corect. Cele electro-asistate, cum e cea d la Fiatul Stilo, sunt uneori supra-asistate & volanul devine asemanator unui joystick, nu ofera aproape nici o informatie despre conditiile de aderenta ale drumlui.

Directia in mod CITY la Stilo e foarte buna in regim urban, pt ca permite manevara foarte usoara a volanului, "cu mai putin d un deget".

Link către comentariu

Sincer nu ash da directia la leon pe alta chiar e foarte buna si precisa...si devina si mai buna cand ai si supensii sport

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!