Jump to content

Senzor deschidere usa

catalinx
 Share

Postare recomandată

daca s-a distrus invelitoarea aia de plastic de pe piesa ce actioneaza switchul, lipeste pe piesa metalica o fasie de plastic, in asa fel incat sa fie la acelasi nivel cu invelitoarea . Eu asa am facut si merge. S-au mai bine zis a mers, ca iar face figuri. Dar e treaba de ceva ani...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• F l o r i n

17

• Al Bundy

14

• B0gdy-

14

• Carmina

10

Top Posters In This Topic

Posted Images

In cazul in care s-a distrus cauciucul care acopera carligul de inchidere, cel mai indicat este sa incaziti muchiile si sa le uniformizati si sa montati switch nou dar modelul v4nct7 pentru ca acesta are tija rezistenta si nu are acea garnitura care se rupe

Link către comentariu

• 5 months later...

Acum a reînceput şi la mine să facă fiţe: nu se mai aprinde lumina în maşină la scoaterea cheii din contact şi nici la deschiderea oricărei uşi, deşi când deschid uşile din faţă se aprind martorii roşii din partea dejos a portierelor. Plus că, dacă opresc motorul, deblochez uşile dar nu deschid portiera de la şofer, nu se deschide portbagajul. Cred că e senzorul din uşa de la şofer, deşi de ce nu se aprinde lumina în maşină (nici plafoniera faţă, nici cele din spate) când scot cheia din contact sau deschid oricare altă uşă decât cea de la şofer? Luminile funcţionează pentru că am apăsat pe alte poziţii plafonierele şi se aprind toate. Are siguranţă separată pentru funcţia asta? 

Link către comentariu

Treaba cu portbagajul nu o inteleg iar la switch daca e la o usa iti face doar la usa aia figuri, ca nu lumineaza plafoniera etc.

Ai pus vag-com sa vezi daca ai ceva erori pe centrala?

Poti sa desfaci si plafoniera sa vezi ce e acolo. Ce model de plafoniera este, cate butoane?

Link către comentariu

Plafoniera e cu trei butoane, unul pentru aprinderea pe mijloc şi care reglează şi modul de aprindere (închis, la deschiderea unei uşi sau permanent aprins), şi două pe lateral pentru citit (din ce ştiam eu). Treaba e că nu se aprinde nici una din cele trei plafoniere de pe maşină (cea din faţă şi cele de la uşile din spate) indiferent de uşa care o deschid. Bun, uşa din dreapta spate ştiu că are switch-ul defect, că nu mergea nici înainte, dar la cea din dreapta spate abia l-am schimbat acum 2 luni. Repet, luminile roşii din partea de jos a portierelor faţă se aprind, indiferent care uşa din faţă, stânga sau dreapta, o deschid. Oricum, mâine am programer pentru schimbat ambreiajul şi o să vorbesc cu băieţii să-mi facă şi o scanare să vedem dacă apare ceva. Seară bună.  

Link către comentariu

Ma confrunt si eu cu problemele semnalate aici ,si am incercat sa-mi rezolv singur defectul ,am desfacut fata de usa pina la partea de aluminiu de la care am desfacut toate suruburile cu cap hexagonal dar se pare ca mai existau niste nituri care mai tineau ,aici m-am inpotmolit si nu am ajuns la yala.ma puteti indruma si pe mine? 

Modificat de miky76
Link către comentariu

Ai scos geamul inainte?

Link către comentariu

Deci tu te-ai impotmolit in aceasta faza:

2uhqqfk.jpg

Ei, ce am incercuit cu rosu, sunt niste nituri  care tin fixat un brat de plastic care este fixat de broasca usii.

Nu are rost sa te mai complici, sa incerci sa nu rupi acel plastic care este fixat de broasca usii...cu el sau fara...nu este nicio problema.

Pasul urmator, ar fi sa scoti cele doua dopuri de cauciuc, pe care le-am marcat cu galben, deschizi geamul, atat cat sa ajunga in aceasta pozitie, sa poti sa desurubezi cele doua suruburi care fixeaza geamul:

http://tinypic.com/r/29cqwrc/5

Dupa ce le-ai desurubat , apesi pe comanda coborare geam, dar tu tii de geam...ai scos geamul prin exteriorul usii....scoti garnitura de cauciuc de pe ..tamburuc" , de pe cablul care actioneaza deschiderea usii din interior, si tragi de panou.....se va rupe acel plastic de care am mentionat....dar nu este nicio problema....

Final va fi asa:

2up7neg.jpg

Scoti butucul, ai un surub de fixare pe cantul usii (cel de sus), cu o surubelnita scoti sufa, desfiletezi cele doua suruburi de fixare a broastei, scoti mufa....si la revedere....

Link către comentariu

sebastianbugan

Atentie la cele doua suruburi de pe cantul usii (nu cele care fixeaza broasca pe usa ,ci cele care sunt mascate cu protectii din plastic).Pentru desfacerea lor trebuie scoase cele doua protectii de plastic dupa care cu un torx de 20 se desface,mai intii surubul de sus 4,5 ture,la restrangere tot 4,5 ture il infiletezi,apoi,pentru desfacerea surubului de jos tii tras de manerul exterior al usii si desfaci 7,5 ture,la restrangere tot 7,5 ture il infiletezi,nici mai mult nici mai putin,altfel risti sa sara un semiinel arcuit care fixeaza butucul usii.Dupa ce desfiletezi surubul de jos scoti butucul yalei si desfaci cablul de pe maner,cablu ce vine de la broasca usii.Sa ai grija la tija tumburucului care indica incuierea sau descuierea usii pentru ca la demontare este posibil sa sara de la locul ei din broasca,iar la remontare necesita o pozitie mai sofisticata si multa,multa rabdare.In rest ti-a explicat Carmina, spor la treaba.

Link către comentariu

• 4 weeks later...
  • 3 months later...

Treaba cu portbagajul nu o inteleg iar la switch daca e la o usa iti face doar la usa aia figuri, ca nu lumineaza plafoniera etc.

Ai pus vag-com sa vezi daca ai ceva erori pe centrala?

Poti sa desfaci si plafoniera sa vezi ce e acolo. Ce model de plafoniera este, cate butoane?

Are legatura. Daca centrala nu vede ca te-ai coborat din masina nu deschide circuitul de curent pentru motorasul din hayon.

Si la mine e la fel de vreo cateva zile, deschid usa spate care are switch bun si basta.

Problema e comutatorul de la usa soferului, acolo acum vreo 2 ani am dat cu wd 40 a mai mers 2 ani dar acum nush daca o mai rezolv tot cu spray...

O sa incerc, altfel o iau spre service.

Orice recomandare e binevenita pentru Bucuresti.

Operatiunea e mult prea complicata ca sa stau acum pe frig sa o fac...

Link către comentariu

Pentru inlocuirea microintrerupatorului, nu cred ca este musai sa apelezi la service. Apeleaza la colegii nostri: Al Bundy, Florin, Kelu, Pronet....posibil sa mai fie si alti colegi care se pricep....

Trimis de pe al meu V1_Viper folosind Tapatalk

Link către comentariu

120 L   acum am inteles.

Link către comentariu

Am recuperat din nou cu Bison respectivul switch.

Se pare ca de fapt el se blocheaza datorita prafului si mizeriei care intra inauntru.

Orice vaselina sau alte lucruri puse pe incuietori, are efect distructiv asupra lui caci e pus foarte aproape de incuietoare. ( am mai scris asta, eu nu am mai dat cu nimic de ani de zile dar mizeria tot s-a adunat, e drept mult mai greu acum )

Link către comentariu

cum adica l-ai recuperat cu Bison ?

da, se blocheaza.... pana se face praf... din pacate. Sunt situatii cand nu mai poti recupera nimic din el.

Link către comentariu

Curatat Florine ca si acum 2 ani.

Exact ca aici: http://vwforum.ro/topic/14506-senzor-deschidere-usa/page-2#entry224006

Acum merge.

Pe termen mediu e posibil sa se duca... ai o solutie mai fiabila pentru a monta un alt intrerupator pe cadrul usii care sa fie conectat la firele respective ?

Desigur toata smecheria e sa nu trebuiasca desfacuta toata fata de usa...

Link către comentariu

nu recomand alta solutie, avand in vedere ca toata operatiunea de inlocuire, refacere lipituri, curatare colector, etc... montat/demontat yala - dureaza max 1,5 h...

Link către comentariu

Daca pui altul la loc e o solutie la fel de proasta...eu am zis ca ai o varianta de montare a altui switch pe usa, care in caz de defectare sa-l pot schimba usor cu altul identic fara ca sa mai trebuiasca facuta toata polologhia cu yala. ( ca ala de dacie, simplu dar fiabil )

Asadar o solutie de genul asta merita, altfel peste 2-3 ani ajungi sa injuri din nou rahatul ala dinauntru !

Modificat de 120 L
Link către comentariu

oricine poate sa gaureasca masina si sa puna unul de Dacie.... eu nu as face asa ceva. Fiecare cu parerile lui.....

Link către comentariu

Schimbarea lui cu unul fabricat de acelasi producator ca si cel OEM e singura solutie care o recomand. Celelalte sun tiganii,

Link către comentariu

Deci recomand sa montezi un switch Saia Burgess V4nct7. Diferentele intre un switch de fabrica si cel care se gaseste in magazinele de profil sunt esentiale. Cel din fabrica are o garnitura de cauciuc care se roade si blocheaza tot in switch iar tija este dintr-un material slab, pe cand cele de pe piata nu mai au acea garnitura si tija este dintr-un material rezistent lucru care se vede si se simte la mana.Pozele vorbesc de la sine. 

post-11532-0-90660200-1389707795_thumb.j

post-11532-0-53792800-1389707808_thumb.j

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

De ce nu in alta parte?

1. Nu il poti regla sa sesizeze usa deschisa daca nu e inchisa complet ci doar pe prima treapta.

2. inseamna gaura in stalp sau in alta parte si se distruge protectia anticoroziva a tablei. 

3. switchul trebuie prins cumva pe tabla (surub) si ajungem la nr 2.

4 .... mai sunt dar cred ca astea sunt destule.

Postul tau o sa ramana atunci cand vii cu solutia fiabila (asta inseamna sa o aplici si sa mearga macar 3 ani)

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

cred ca punctul 1 ar trebui sa fie un motiv destul de puternic pentru fiecare

Link către comentariu

Mda...e greu...inca merge cel original la mine, cu un delay de 1 sec de la deschidere usa, semn ca e imbacsit de mizerie + arc uzat.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!