Jump to content

Sistem inchidere/deschidere capota stricat

fabritzio
 Share

Postare recomandată

Ce patesc astazi. vreau si eu sa completez apa pentru parbriz. trag de maneta de langa ambreaja ma duc in fata sa ridic capota si surpriza. raman cu manerul pentru ridicat capota (cel negru ce iasa prin grilajul radiatorului) in mana. M-am chinuit ce m-am chinuit dat nu am reusit sa deschid capota. Am inchis-o macar si acum...astept sugestii de la voi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca puteai sa faci o poza si sa o pui aici vedeam daca s-a rupt ceva sau numai a iesit vreo siguranta, bolt sau ceva de genul asta.

Daca s-a rupt manerul ala de plastic ...... se inlocuieste. O sa ma uit la a mea in 2-3 ore si vad cum este acolo.

Link către comentariu

Pai, fa-ti dintr-o sarma un carlig. Deschizi normal din interior si bagi apoi carligul de sarma prin locul pe unde ar fi trebuit sa iasa piesa de plastic. Intorci carligul in sus si prinzi bratul de actionare (sta perpendicular pe carlig). Succes!

Link către comentariu

Cam tarziu, dar am venit si cu pozele.:

la tine ori s-a rupt parghia respectiva, ori ti-a iesit piulita, surubul si ai ramas cu ... parghia in mana. :ceuameni:

Link către comentariu

salut, am fost plecat si nu am reusit sa va scriu. Am rezolvat facand un carlig. am deschis capota si defapt se desfiletase piulita :). Am pus alta si am rezolvat problema.

Link către comentariu

• 2 years later...
salut, am fost plecat si nu am reusit sa va scriu. Am rezolvat facand un carlig. am deschis capota si defapt se desfiletase piulita :frigbaitata:. Am pus alta si am rezolvat problema.

Salut,

Am aceeasi problema, numai ca la mine s-a rupt efectiv chestia de plastic care deschidea siguranta la capota.

http://home.comcast.net/~hhong4/images/APR/snub11m.gif

O sa incerc cu ce spuneati voi, cu o sarma cu carlig, dar daca a ramas o bucata acolo, mi-e ca nu merge.

Any idea? Please help!

Link către comentariu

si eu o sa am probleme cu sistemul ala....de cand mi-am lovit masina

capota e la indreptat dar as schimba sistemul ala de inchidere ca mi s-a rupt

stie cineva in pret?

Link către comentariu

si eu o sa am probleme cu sistemul ala....de cand mi-am lovit masina

capota e la indreptat dar as schimba sistemul ala de inchidere ca mi s-a rupt

stie cineva in pret?

Incearca la volksparts.ro, daca tot afli, spune-mi si mie, ca tot urma sa ma duc sa cumpar unul nou.

Gab

Link către comentariu

Vreo 500.000 (pana in) la reprezentanta. Vezi ca sunt 2 tipuri. Tipul nou si tipul vechi (pana in facelift).

Link către comentariu

Vreo 500.000 (pana in) la reprezentanta. Vezi ca sunt 2 tipuri. Tipul nou si tipul vechi (pana in facelift).

Stai tu, ca mie nu mi s-a rupt capota, ci limba aia in T, de plastic. La nevoie o incuiesc cu o sarma, decat sa dau 50 ron pe 5 cm de plastic.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

lipeste 2 fasii de tabla pe o parte si alta a rupturii,eventual baga si cateva surubele cu piulite mai finute

Link către comentariu

• 1 year later...

Buna!

Buna!

Ieri am vrut sa deschid capota pentru a schimba un bec. Am tras de manerul din interior de langa ambreiaj dar nu s-a intamplat nimic. Am intrat pe forum si am gasit acest subiect. Am coborat la masina am tras de tija din grila care a iesit 10 cm si nu s-a intamplat nimic. Am incercat cu o sarma ( pe langa tija ) si nu am reusit sa agat nimic. Cum deschid eu capota acum?

Daca aveti sfaturi va multumesc anticipat.

Link către comentariu

daca a iesit tija din grila singura inseamna ca s-a eliberat primul zavor, cel tras din interior si capota s-a ridicat un pic, adica a ramas numai in zavorul de la maneta care a iesit din grila ...

daca s-a rupt cablul de la minerul din interior si minerul merge in gol, demonteza-l si trage de capatul liber al cablului cu un patent,

sau cel mai bine, daca nu te descurci dute azi la intilnirea cu baietii, cred ca aveti si voi in constanta asa ceva, si vezi acolo pe viu la alta masina cum sint si cum functioneaza incuietorile de la capota, ca sa stii ce trebuie sa faci ... si cu ajutorul baietilor sint sigur ca o desfaceti ...

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

Buna.

S-a rezolvat singura. Azi am iesit la plimbare si cred ca din cauza trepidatiilor si gropilor s-a rezolvat. Am tras de maner si s-a deschis. Am uns tot mecanismul cu ulei si acum merge foarte usor si frumos.

Multumesc de sfaturi si nu cred ca in Constanta exista o astfel de intalnire. Cine stie de asa ceva sa ma anunte si pe mine.

Link către comentariu

am si eu o oarecare problema

nu mai sare in fata manerul ala

trag de maneta de langa ambreiaj, se ridica usor capora, ma duc in fata si cand sa prind manerul ... nu iese foarte usor de acolo

trebuie sa ma chinui cu cheia sa-l trag de acolo si apoi sa-l prind si apoi sa-l trag cu mana si deschid capota

inainte sarea plasticul ala 1,2 cm in fata si il puteam prinde cu mana, acum ... nu

in afara de a lega cu o sarmulita acel plastic mai exista vreo solutie sa-l fac functional cum a fost initial?

Link către comentariu

Dai abundent cu WD40 pe tot sistemul de inchidere. Se aduna multa mizerie acolo, si nu mai sare afara. Asa este si la mine din cand in cand. Din pacate trebuie repetat periodic aceasta curatare.

Link către comentariu

• 7 months later...

Am si eu o problema la capota. Probabil ca ceva nu este aliniat corect tragar-capota. Trag de maner din interior si capota se deschide(insa manerul de langa ambreiaj trebuie impins cu mana inapoi cu revine singur)bun capota a scapat din primu zavor merg in fata trag de plasticu care iese din grila si se deschide frumos. La inchidere insa capota nu se inchide trantita nici de la 10 cm nici de sus din capat si nu se inchide nici daca o pui jos si te apesi usor pe ea ci o pui jos si te apesti cu unpic mai mult nerv pe ea. In ultimul timp insa se inchide abea la a 7/10-a incercare. De unde se regleaza?Pot sa fac eu sau trebuie sa merg neaparat la un mecanic?Sa il dau cu un spray wd-40?

Link către comentariu

Nu se rezolva...numai pe moment unsa putin si curatata...dar in timp0 va fi la fel. E o problema de conceptie... ;)

Link către comentariu

Bine eu la mine ma gandesc ca masina ar fi fost lovita candva in trecut si ceva nu a fost pus la linie si de aia sa se inchida mai greu dar sa inteleg ca si la voi se inchide asa greu capota?Sa fie la mine o problema?

Link către comentariu

La mine se inchide usor. Deci recomand sa inspectezi problema. Vezi daca se poate regla inaltimea partii de pe caroserie.

Link către comentariu

SI cum fac asta? dar ce parti mai exact trebuie sa ung pe acolo?imi poti arata daca te rog pe o poza sau ceva sa inteleg.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

A rezolvat mecanicul spatamana asta problema capotei.A ridicat aia din tragar la maxim a mai reglat pe acolo si acuma se inchide frumos. Sper sa nu mai am probleme.

Link către comentariu

• 8 months later...

Buna ziua! Cautand pe Google ceva asemanator, se pare ca am intrat aici, acum sa incerc sa explic problema mea!

Am incercat sa deschid capota[ sa ma uit la ulei, antigel vazand frigu asta] si probabil din cauza frigului, o fi inghetat plasticul ala si cand am tras de maneta din interior pentru a deschide capota s-a rupt ceva acolo care tinea sufa. Am scos manerul care era pe axul unde zic eu ca s-a rupt plasticul. Aveti idee daca pot gasi pe net sa cumpar ? Sau ca idee cam in ce bani mi-l rezolva in service? Eu am reusit sa deschid capota tragand de bulbul ala de metal care e la capatul sufei, dar nu prea e frumos.

Astept cu nerabdare sfaturile voastre!

...novicele Silviu

Link către comentariu

maneta se gaseste separat, la reprezentanta.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!