Jump to content

aerodinamica

Tibi Goia
 Share

Postare recomandată

Am patit o chestie nasoala saptamana trecuta. Am prins o portiune de gheata intr-o curba si am zburat in sant, cu spatele. Nimeni nu a patit nimic insa masina avea racitorul de turbo spart si janta stanga fata praf. In plus, mi-a zburat jumatate din spoilerul din fata (partea aceea ingusta de sub bara din fata, care se imbina cu scutul) si scutul. Mi-am schimbat racitorul (295 EUR :x ) si janta (50 EUR :x ). Am dus masina sa-mi faca geometria, mi-au spus ca nu era decit un pic dereglata. Intrebarea mea este urmatoarea: lipsa spoilerului (jumatate, ma rog) si a scutului afecteaza in vreun fel stabilitatea masinii ? Am citit intr-un manual ca de exemplu bara din fata joaca un rol in stabilitate, fara ea, producatorul nu garanteaza stabilitatea masinii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca ne luam dupa principiile aerodinamicii au dreptate. spoilerul dizloca o masa de aer din fatza mashinii, si nu lasa decat un flux redus de aer sa intre pe sub mashina, lucrul asta impiedicand mashina sa se comporte ca o barca. acum. hai sa nu exageram, lucru asta nu e valabil decat la viteze mari... pana la aparitzia spoilerelor ar fi trebuit ca orice cumparator de mashina sa-si faca si un loc de veci ca mashina nu era stabila... deci nu cred ca-i cazu sa te impacientezi, binentzeles ca tre sa rezolvi problema cat mai repede ca poate mashina ta arata cam nasol asha 8) ....remediere cat mai grabnica :scratch:

Link către comentariu

Raspunsuri:

1) Spoilerul inferior e util in stabilitate la viteze 200+. Nu te vad pe acolo.

2) Stabilitatea grupului motopropulsor este asigurata de grinda metalica a barei fata. Se presupune ca bara nu lipseste cu totul nu? Daca nu atunci e ok.

CONCLUZIE: TOTUL E OK.

Link către comentariu

PS: Intercooler-ul nu putea fi reparat / lipit? Eu l-am avut crapat si mi l-a lipit mecanicul pe 70 mii lei (adica costul unui poxipol). Deci nu stiu ce sa zic. Dar cum ai iesit cu fundul in aratura si ti-ai stricat botul? Asta nu prea pricep. Aveai viteza mare? Curba era stransa?

Link către comentariu

PS: Intercooler-ul nu putea fi reparat / lipit? Eu l-am avut crapat si mi l-a lipit mecanicul pe 70 mii lei (adica costul unui poxipol). Deci nu stiu ce sa zic. Dar cum ai iesit cu fundul in aratura si ti-ai stricat botul? Asta nu prea pricep. Aveai viteza mare? Curba era stransa?

Partea de plastic in care intra tubul de intercooler era praf. Nu mai putea fi lipita. In ceea ce priveste iesitul in aratura ... era gheata exact in curba si exact in dreptul unei gropi mari pe care am incercat s-o evit. N-aveam mai mult de 50 dar degeaba. M-am invartit pe sosea, am luat-o cu curul spre sant si am agatat scutul de ceva, nu stiu, un damb, o tufa, vreo piatra. Botul nu are nimic, numai spoilerul s-a dus.

Link către comentariu

Aha... condoleantele mele pentru bani.

Link către comentariu

pai cum ma tu ne ceri noua sa-ti gasim scut cand tu ai la arad unu din cele mai mari centre de dezmembrari din tara.

uite numaru pune mana si suna la ei:0257270019 Las Vegas se numeste :salut:

in bucuresti slabe sanse sa gasesti la demembrari ceva mai repede daca stie cine numarul pt centrele de dezmembrari dintre de la ploiesti si campina.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Tibi,

Daca gasesti doua scuturi acceptabile ma intereseaza si pe mine.

Ma intereseaza si cel de motor si cel de cutie de viteze.

Multam,

Alex.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!