Jump to content

vreau si eu pareri

gabriel
 Share

Postare recomandată

Sunt pe cale sa achizitionez o skoda octavia 1 din 2002

Intrebarea este urmatoarea:

Vi se pare normal sa aiba doar 70 de mii de km si la acesti km schimbat distributia recent si saboti pe spate?

Are si cauciucurile schimbate asta vad din cauza ca are 205/60/15

Vreau pareri de la posesori ca mie mi se pare cam ciudat

Si inca o chestie ce as putea sa fac sa vad daca are atatia km si ce spune ca e schimbat asta sa fie daca nu mai are certificatul de garantie si cartea de service(nu stiu sigur daca le are ca nu mi-a spus)Ce as putea sa verific acum acasa daca nu vad masina ca nu e in aceeasi localitate, ce sa cer codul de sasiu ceva ajuta sa intreb ceva de provenienta in reteaua skoda?

(Am avut mai multe intrebari sper sa ma ajutati pt ca sunt in graba cred ca luni plec sa o vad ca e din alt judet)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ceva cu sabotii aia e ciudat la 70000km.E mult prea repede. Cat despre distributie nu e ceva de genul 4 ani sau 90000 km, ca daca e asa ar fi normal sa schimbe distributia.

Link către comentariu

Se poate cauta cumva daca masina a fost data inapoi? sau se poate cauta masina dupa vreun cod ceva fara ca propietarul sa stie ca sa nu aiba el vreo legatura la service daca ma duc cu el ca sa aflu.

Link către comentariu

doar daca verifici wsc cu vag comul la instruments, acesta trebuie sa fie diferit de 00000

Link către comentariu

Bine si eu nu pot face asta ca nu am asa ceva si omul nu e de la mine din oras :D o pot face cei de la vreun service , stie careva cat costa o revizie la octavia 1 sa imi spuna in mare daca este buna sa verifice ce si ce daca masina corespunde cu ce zice propietarul?)

Modificat de gabriel
Link către comentariu

Gaius Baltar

Sigur a fost dat inapoi......si din pacate nu se poate verifica,doar cu un istorical al masinii care se scoate de la dealerul Skoda din orasul tau.Atentie costa mult,aprox 2.5 mil.

Link către comentariu

mai este o problema omul zice ca preturile la skoda au fost mari si el nu a facut serviceul la ei, are trecut pe carte decat 2 verificari sau interventii si are factura la distributie la Augsburg International - Militari

Link către comentariu

Eu nu cred ca o masina care face 70000 km in 4 ani ii trebuie schimbati tambure pe spate. Asta doar daca merge doar cu frane la fund...si nici atunci nu prea cred ca e posibil. Ceva e foarte ciudat...poate a mers 10000km cu frana de mana trasa .

Link către comentariu

Au fost schimbati sabotii sau tamburele (pluralul corect de la tambur: tambure) pana la urma ?

Tamburele pot tine lejer 300.000 km deci e prea dubios sa fie schimbati in 70.000 km

Apoi distributia de ce sa o schimbi dupa doar 70.000 km? Inteleg ca sunt 4 ani si unii cred ca e bine sa schimbi cureaua datorita imbatranirii anuale insa.... e ceva in neregula aici.

Link către comentariu

Insa daca te dai cu ea cu frana de mana :D situatia se schimba. NU?

Si totusi incearca sa ii vezi ce istoric are masina. Stiu ca ia nevoie doar de seria sasiului, care se vede in stanga stergatorului de la sofer prin geam. Cred ca am explicat bine.

Link către comentariu

Datul cu frana de mana nu solicita sistemul de franare (adica deloc semnificativ). Ala mai degraba termina cauciurile...

Link către comentariu

Eu zic sa-ti cauti alta. Asta a avut ceva probleme pentru ca nu se justifica schimbarea distributiei inainte de termen decat daca ceva impune acest lucru. Sabotii sint alt indiciu si in plus vreau sa-ti spun ca preturile sint mai mici decat la alte marci astfel incat fuga de service-ul Skodei nu se justifica.

In plus daca a facut service-ul la cine stie ce "nea Gheorghe" care s-a scarpinat in cap si a invatat si el sa opereze direct pe pacient ai un motiv in plus sa renunti la ea. Nu-i sigur ca reparatile au fost prost facute dar sansele sint mai mari astfel incit as cauta alta in locul tau.De exemplu a mea se apropie de 40.000 km si inca nu i-am schimbat placutele de fraina pe fata(azi am fost la ITP si frana a fost "beton") astfel incit pe spate la 70.000 este mult prea devreme.

Ce explicatii a dat individul pt schimbat distributia si tamburii? Oricum tamburii se schimba doar daca s-au ovalizat si cum Dumneazeu a reusit sa-i ovalizeze? Am avut masina de 20 de ani si nici gind sa fie necesara schimbarea tamburilor.

Chestia asta spune ceva si despre modul in care individul a tratat si condus masina astfel incat acestea s-ar putea sa fie doar problemele care au iesit la suprafata sau pe care ti le-a spus, partea nevazuta a icebergului are sa apara dupa ce o cumperi asa ca mai bine nu o lua.

Modificat de bancriioa
Link către comentariu

Si mie mi se pare dubioasa insa nu m-as grabi sa o dau la o parte. As face un test cu VAG_COM-ul daca poti acolo si poate un test de compresie..

Nu sunt de acord de loc cu mentalitatea de tip "a fost intretinuta si reparata de <<nea gheorghe>>" atata vreme cat sunt atatia incompetenti la service-uri mari si care strica deseori mai mult decat mecanici independenti. Eu am avut caseta de directie stricata de "mecanic" de la Augsburg in schimb merg la un "nea Gheorghe" de 5 ani si printre altele mi-a reparat si ce a stricat "mecanicul" de la Augsburg. Altfel ma costa o caseta noua vreo 1000 EUR.

Cel mai important ar fi sa stim (daca nu e secret evident) si pretul acestei potentiale masini pentru a putea sa dam niste pareri mai la obiect...

Link către comentariu

Domnilor nu a schimbat decat ferodourile adica sabotii spate pt ca frecau si o pot spune si eu ca se poate, auzind asta la inca una din 2003 si are acasa pe cei vechi terminati decat pana la jumate Se auzea freacat si au zis la service ca materialul e dur si sa puna altii noi si deaia ; distributia a zis ca are factura la augsburg si e facuta la 80 de mii de curand dar are km dat inapoi de pe la 95 de mii pana la 66 ca a fost boala lui sa faca asta masina este 10 mii E din 2002 unic propietar si e neagra octavia 1 elegance so?merita banii sau nu

P.S. A avut aripa fata stanga lovita si schimbata atata spune propietarul

Omul a zis ca masina e primita cadou de la parinti, deci are 23-26 de ani maxim si are pus pe ea decat folie omologata cu 300 de euro cu factura si mp3 player altceva nk , deci e tanar si zice ca tine mult la ea si mai e aiurea ca nu negociaza cei 10 mii ma gandeam macar la 9500 :)

Modificat de gabriel
Link către comentariu

o noua imformatie oferita: are 24 de ani masina personala

-cauciucurile pe fata sunt schimbate in iarna iar pe spate originale

-km nu sunt multi cred daca e cat sa tina matadoarele ca doar nu tin mai mult de 80 ca se duc naiba la cat sunt de proaste , a cica omul are destui de multi ofertanti iar la sf discutiei zice macar 9800 sa ai sa dai ca am zis ca nu am 10 k :)

Link către comentariu

se pot verifica care sunt km reali... se scot injectoarele si se analizeaza uzarea lor... distributia si sabotii se pot defecta ... nu ai de unde sa stii ce probleme a avut omul

Link către comentariu

Momentan sunt in standby daca stiti ceva gaolf 4 sau octi 1 seat leon tdi care sa merite pana in 10 mii ar fi bine de stiut mersi la toti pt pareri

Link către comentariu

Mie nu mi se pare nimic ciudat ca la 70kkm sa aiba distributia schimbata. Multi dintre colegii de pe forum chiar recomanda asa ceva. Si sa nu uitam ca printre cele mai frecvente remedii ale probelemelor semnalate la motor se recomanda un schimb de distributie.

de asemenea nu mi se pare nimic anormal sa schimbi saboti la 70kkm, totul depinde de stilul de condus. As spune chiar ca mi se pare anormal ca la 70kkm sa nu fie schimbati sabotii.

Link către comentariu

nu imi fac pb de ce a schimbat ca rau nu a facut dar de ce a umblat la km ? , el a zis ca asa au facut prietenii lui si a incercat si el asa sa se afle in treaba de la 95 la 66 si de unde mai stiu eu sigur acum?

Modificat de gabriel
Link către comentariu

Pentru treaba cu datul km inapoi, as zice sa uiti complet masina. Nu este de incredere. Raspunsul meu referitor la distrib si saboti era strict legat de problema, nu de masina in discutie.

Link către comentariu

Subscriu la ce zice akebono: e de neincredere...

Chiar daca motivatia lui e reala, cine stie ce "au mai facut prietenii lui" pe la masini, si s-a gandit sa experimenteze si el.

Poate a experimentat atat de mult, incat acum tre' s-o vanda.:angry:

Link către comentariu

doar daca verifici wsc cu vag comul la instruments, acesta trebuie sa fie diferit de 00000

:angry:

Nu este o regula, sunt masini care au WSC-ul 00000 si nu s-a dat km-ii inapoi (sau cel putin nu s-a umblat la flash-ul respectiv unde sunt memorati km-ii). Pe de alta parte, sunt masini cate vrei care au WSC_ul diferit de 00000 si au dati km-ii inapoi.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

In fine am lasat-o pe aia nu a mai fost de actualitate cica a vandut-o,

am gasit alta la 9700 si 140 de mii de km 12-02 elegance cu cateva zgarieturi superficiale de la perie zice si cioblituri de la griblura de asta ce ziceti?

Are schimbata la 120mii de km distributia si are caret de service si revizi facute la dealer ,merita sau trebuie negociat?

Link către comentariu

Eu zic ca merita.

Eu am luat de 2 saptamini Octavia 1 an 2001 in talon dar pe geam e 2000, model ambiente ( climatronic, 4 geamuri electrice, incalzire in scaune, ASR, computer de bord, etc.), 103000 Km cu citeva zgirieturi, nu stiu daca e schimbata distributia neavind carte service, cu 9100 Euro.

Modificat de janvaljan
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!