Jump to content

Problema Fabia

Alex1981
 Share

Postare recomandată

Azi dimineata a aparut o problema. Numai pot regla oglinzile din interior, numai pot deschide geamurile. Pana acum cand puneam contactul nu se blocau usile ci trebuia sa le blochez eu. Acum in clipa in care pun contactul se blocheaza usile. Ori am apasat eu pe ceva ( ceea ce nu cred ) ori s-a ars ceva. Ma puteti ajuta cu un sfat?

Ti-am modificat titlul pus acestui topic pentru a fi mai clar ce problema are masina ta.

Modificat de DRAPAR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Presupun ca ai geamuri si oglinzi electrice. Ce spui tu seamana a scurt pe undeva, datorita blocarii usilor.

Totusi, detaliaza un pic treaba cu blocarea usilor, adica, se blocheaza cand dupa urcarea in masina ai asteptat un interval mai mare de 15secunde (pana se stinge plafoniera-daca este pe poz usi deschise) si apoi ai pus contactul?

Cablajele usilor sunt mufate langa balama. Acolo este un burduf negru cu un soclu prins pe caroserie. Acolo sunt 4 mufe: neagra, albastra, maro si alba. Poti verifica daca cumva a iesit una dintre mufe, putin probabil.

Verifica in prealabil sigurantele.

Daca ai problema pe ambele parti, atunci treaba cu mufele nu mai este valida, nu are rost sa umbli aiurea.

PS: ai alarma/ de care?

Modificat de Akebono
Link către comentariu

La orice defectiune electrica, intotadeauna primul pas trebuie sa fie verificarea sigurantelor!

Link către comentariu

Presupun ca ai geamuri si oglinzi electrice. Ce spui tu seamana a scurt pe undeva, datorita blocarii usilor.

Totusi, detaliaza un pic treaba cu blocarea usilor, adica, se blocheaza cand dupa urcarea in masina ai asteptat un interval mai mare de 15secunde (pana se stinge plafoniera-daca este pe poz usi deschise) si apoi ai pus contactul?

Cablajele usilor sunt mufate langa balama. Acolo este un burduf negru cu un soclu prins pe caroserie. Acolo sunt 4 mufe: neagra, albastra, maro si alba. Poti verifica daca cumva a iesit una dintre mufe, putin probabil.

Verifica in prealabil sigurantele.

Daca ai problema pe ambele parti, atunci treaba cu mufele nu mai este valida, nu are rost sa umbli aiurea.

PS: ai alarma/ de care?

Usile se blocheaza in momentul in care am pus contactul. Aseara totul era ok. Ma gandeam ca de la ploaie... In fine, alarma este Code Alarm dar nu o folosesc ca numai are baterie de vreo 2 saptamani si oricum ma duceam maine sa o repar. Eu deschid masina cu telecomanda de la cheie. Deci, ca sa fiu mai clar: inainte nu se blocau usile nici macar atunici cand puneam contactul, trebuia sa le blochez eu. Acum se blocheaza si numai merg nici geamurile si nici oglinzile.

Multumesc lui Drapar pt editare.

Si inca ceva. Imi cer scuze ca scriu intruna dar abia am luat-o si nu prea ma pricep. Sigurantele unde sunt? La Felicia le aveam in dreptul scaunului din dreapta, sub bord, desfaceam un surub mare de plastic si erau alineate acolo.

Link către comentariu

Sunt in lateralul bordului, cum deschizi usa. Este un capac mare negru care privind-ul din lateral la ora 4 are o fanta mica in care intra cheia masinii, o sa trosneasca un pic datorita clemelor de prindere. Pe spatele capacului ai harta sigurantelor. O gasesti si aici pe forum la unul dintre topicele sticky.

Link către comentariu

In clipa asta cobor si ma uit. Sper sa imi dau seama daca ceva este ars sau nu.

Link către comentariu

Baieti!!! RESPECT!!! Sigurantele erau. Le-am scos pe 11 si 66, am dat un pic cu degetul pe ele si le-am indesat acolo si BINGO, totul functioneaza. Cred ca aseara pe piatra cubica a sarit vreo una. Daca ma duceam la service pt o siguranta... Vai de mine. Trebuie sa fiu mai atent la forum si sa invat sa mai fac unele chestii si singur. Harta sigurantelor de aici de pe forum e ok, dar aveam si eu una pe capacul ala "mare si negru".

Multumesc inca odata!!!

Link către comentariu

• 1 month later...

(Deoarece este legat de reglajul oglinzilor de la Fabia, postez aici.)

Dupa 3 luni de la cumparare si <1500 de KM a aparut prima mica problema si la Fabia tatalui meu. Zona din plastic de pe usa din stanga, langa clapeta de deschidere a usii, in care se afla butonul de reglare al oglinzilor s-a desprins si nu mai sta in locasul lui. (atasez o imagine pentru identificare - nu e cea reala!) Probabil clemele lui s-au rupt sau sunt desfacute. La apasare nu mai sta in locasul lui...

Destul de ciudat, pentru ca reglajul oglinzilor s-a facut foarte rar (de 3-4 ori), si nimeni nu a fortat butonul. Acum sunt constient ca la orice masina apar astfel de probleme, chiar si la marcile scumpe, dar, ma rog, este un plastic si se repara in garantie, numai ca e destul de neplacut ca la 3 luni sa fie probleme, oricat de mici ar fi ele.

O mica bila gri (sa nu zic neagra ca nu nimic grav) tocmai cand ma pregatesc ca in cursul saptamanii viitoare sa comand o Octavia...

A mai patit cineva problema asta? Se schimba acel plastic? Sau doar sunt clemele desfacute?

Modificat de ovisod
Link către comentariu

Este o piesa montata manual. Probabil ca nu se potrivea bine de la inceput. Daca este plasticul de vina, ai scapat. Il schimbi si gata. Sa nu fie partea pe care este montata. Nu lasa o mizerie ca asta sa te faca sa te razgandesti in privinta Octaviei. Parerea mea

Link către comentariu

:rolleyes:

Nu lasa o mizerie ca asta sa te faca sa te razgandesti in privinta Octaviei. Parerea mea

Ah, exclus a ma razgandi de a la a imi lua Octavia, dar, asa, ca fapt divers, vazand problema, nu poti sa nu te gandesti...

Modificat de ovisod
Link către comentariu

Tot ca fapt divers: am un prieten care lucreaza la Porsche si are un Golf 5 nou nout. Dupa 2 luni a ramas cu manerele de la usile de pe dreapta in mana. Nu fusesera prinse bine si datorita drumurilor pietruite s-au slabit si mai mult. Deci...

Daca te duci in parcul auto de la service-ul Porsche pipera, nu o sa-ti mai iei nici o masina vreodata.

Link către comentariu

Revenind la problema cu plasticul de la butonul de reglare a oglinizor... am fost azi in service si cand l-au desfacut au vazut ca era prins cu banda dublu-adeziva, iar cum ieri am tinut masina ceva mai mult in soare, de la caldura s-a desprins banda... Clema era rupta, iar cum butonul era functional, nu prea se putea rezolva pe garantie, si eram cam bun de plata daca cei din service nu erau amabili sa schimbe acea piesa.

Probabil ca problema a fost facuta de transportator..., si e clar ca nu aveai cum sa vezi la receptia masinii.

Link către comentariu

Nu, masina nu a fost niciodata lasata in spalatorie, service sau in alta parte. Condusa a fost 99% de tatal meu si, ocazional, de mine. Iar la spalatorie, la interior, singurul lucru pe care l-am facut este aspirarea si spalatul covoraselor, nimic altceva pentru ca nu am incredere. Apoi, masina are aproape 3 luni de cand a fost livrata.

Modificat de ovisod
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!