Jump to content

Scanarea cu VCDS - coduri de eroare


Recommended Posts

Salutare!

 

Am avut o eroare pe pompa de haldex ( e postata un pic mai sus).

Din prostie, am hotarat sa rulez "basic settings" in speranta ca poate pompa nu e moarta ci doar a avut o eroare si de atunci nu mai merge.

Dupa ce am rulat basic settings, care, de sigur s-a terminat imediat cu eroare, VCDS-ul nu-mi mai vede deloc modulul AWD.

Si pe langa faptul ca nu mai pot intra deloc pe AWD, mi-au aparut o multime de erori ce nu se sterg: ABS error, EPS error, tire pressure error, multimedia se comporta ciudat, nu mai merg senzorii de parcare, nu mai merge lane assist nici start-stop si inca vreo doua ce nu mi le amintesc...nu prea stiu ce sa-i fac...am lasat-o si deconectata de la baterie cateva ore si am condu-o cativa km, nu ajuta.

 

P.S. e Repost aici din topicul de haldex pentru ca pare un alt tip de problema. Daca e contra regulelor va rog sa stergeti

Edited by martea
Link to post
Share on other sites
  • Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Al Bundy

    731

  • F l o r i n

    428

  • Turbocip

    416

  • spido

    396

Top Posters In This Topic

Popular Posts

La garantie cat mai repede, sa nu fie probleme mai grave, macar sa ai in istoric ca ai fost in service cu aceasta reclamatie si daca se intampla ceva serios sa nu poata comenta. Cand te intreaba

Limitatorul  rezolva P2015 ,pentru restul erorilor trebuie demontata galeria si curatate deblocate clapetele

E greu sa verifici toate sig de 10a din cutie ? Ca sunt vreo 4 maxim.     

Posted Images

Verifica sigurantele, daca s-a ars, nu mai ai alimentare pe modul si de aici toate erorile.

 

Cand ai acționat pompa e posibil sa se fi ars siguranta 

Edited by F l o r i n
Link to post
Share on other sites

Buna seara! 

 

Azi dimineata la pornire mi a aparut mesaj eroare frana de mana si ESC. Putin mai tarziu si pe TPMS. Ulterior acestor erori nu imi dadea voie sa o pornesc. Dupa ce am pus si luat contactul de vreo 3-4 ori a pornit. 

 

La scanare arata asa. Erori pe 14 din cele 21 campuri de scanare. Posibil baterie?! (bateria este cea a masinii din 2013). Nu vad de la ce sa apara deodata toate. Masina audi a4 B8.5.

 

Multumesc!

Log-CR STT-WAUZZZ8K8DA036698.txt

Edited by doctornd
Link to post
Share on other sites

Foarte posibil releu alimentare ecu defect. Trebuie verificat 

Link to post
Share on other sites
23 hours ago, F l o r i n said:

Verifica sigurantele, daca s-a ars, nu mai ai alimentare pe modul si de aici toate erorile.

 

Cand ai acționat pompa e posibil sa se fi ars siguranta 

Asa a fost, siguranta arsa.

Mersi Florin si EEXCALADE.

Link to post
Share on other sites

N-ai pt ce. Am.banuit ca de acolo este, avand in vedere ca ai pompa defecta

Link to post
Share on other sites
18 hours ago, F l o r i n said:

Foarte posibil releu alimentare ecu defect. Trebuie verificat 

O sa merg sa il verific. Azi dimineata acelasi lucru. Porneste dupa ce pun contactul de 3-4 ori. In mers dispar toate erorile. Daca o opresc, la urmatoarele porniri imediate nu se mai intampla nimic. Daca o las nepornita peste 1-2 ore, face la fel. Am pus un tester pe baterie si ar fi undeva la 35-40 % .

Link to post
Share on other sites

Mai bine schimbat direct releul si vezi daca o sa mai faca.

Link to post
Share on other sites

Am gasit acest cod 4h0951253 si ca pozitionare ar fi la nivelul compartimentului motor, sub plasticul de la stergatoare. E in regula sau gresesc?!

Edited by Rave
Link to post
Share on other sites

Da, acolo este, in cutia ecu. Desfaci cutia si il inlocuiesti. Nu am acces sa iti verific codul acum, din pacate

Link to post
Share on other sites
On 11/18/2020 at 3:55 PM, mariusrizea said:

Din pacate am sters-o si nu am facut poza, dar era ceva cu ,,implausibil signal senzor 1" daca imi amintesc eu exact.

Rezolvat.

EGR schimbat.

Link to post
Share on other sites
  • 5 weeks later...
On 11/23/2020 at 1:22 PM, F l o r i n said:

Mai bine schimbat direct releul si vezi daca o sa mai faca.

Asa am facut si totul s-a rezolvat. Multumesc F l o r i n !

 

Codul este 4H0951253A si costa 80 Ron pe original.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
opritescui1

In blocul 99 la pozitia 2 am valoarea 18grade cu motorul pornit si apa la 90 grade.Pe vcds apare eroare de sonda1-amestec bogat de gaze(nu mai retin exact).Cand accelerez ,la respectiva pozitie apare in loc de 18 grade 120 sau mai mult dar scade instantaneu la 18.E nirmal sau e sonda defecta.Passat b6 din 2009 motor CBDC E5.Va multumesc pt intelegere !

Link to post
Share on other sites
andrei9995

Salut! Am facut o scanare cu VCDS si mi-a aparut la motor urmatoare eroare. Stie cineva ce ar putea sa fie?

Address 01: Engine        Labels: 03G-906-016-BKC.lbl
   Part No SW: 03G 906 016 B    HW: 028 101 147 8
   Component: R4 1,9L EDC 0210SG  5645  
   Revision: 12345678    Serial number: VWZ7Z0C8392168
   Coding: 0000071
   Shop #: WSC 66565 257 00032
   VCID: 224B0C03FD3A2A0EA27-8077

1 Fault Found:
16487 - Mass Air Flow Sensor (G70)
            P0103 - 000 - Signal too High
             Freeze Frame:
                    RPM: 0 /min
                    Torque: 248.0 Nm
                    Speed: 0.0 km/h
                    Load: 0.0 %
                    Voltage: 12.01 V
                    Bin. Bits: 11000100
                    Mass Air / Rev.: 610.0 mg/str
                    Mass Air / Rev.: 0.0 mg/str

Readiness: 0 0 0 0 1

Multumesc anticipat!

Link to post
Share on other sites
F l o r i n

Debitmetru pare sa fie.

Link to post
Share on other sites

Va salut, va atasez si eu o eroare de la un golf4, 1.6. Simptome...mers neregulat la relanti. Inteleg ca se si opreste dupa ce a mers putin cu ea(nu e masina mea). Buba a fost de la o bujie gasita topita...in fine a schimbat chiulasa, piston, bujii. Eu i am adaptat clapeta de acceleratie si i a ramas eroarea de mai jos. Injectorul l a verificat, e ok, se pare ca ar fi o fisa, ceva? Multumesc.

grigore.txt

Link to post
Share on other sites

Multumesc frumos. Zice ca ar fi masurat si e bun. Ce ar mai putea verifica? Bobina...

Link to post
Share on other sites
Ursu82_kiki

Eu la un 1.6 ALZ, am avut un pin oxidat și rupt la ecu! Uneori mergea, uneori nu, in funcție de cum făcea contact! 

Link to post
Share on other sites

Sa verifici bobina cand ai eroare injector? Nu. Verifici/inlocuiesti injector, cablaj si in cel mai rau caz,ECU.

Link to post
Share on other sites

Corect, logic, de acord n are ce sa caute la bobina. ECU unde se afla? Cum il verific? Pini, lipituri?

Link to post
Share on other sites

Ecu-sub capacul de plastic de la stergatoare. Conector,pini,fire...de verificat....apropo...cum ati verificat cablaj injector daca nu stii unde e Ecu? Cablajul e intre ECU si injector..

Deci-apeleaza la cineva care stie ce face..

Link to post
Share on other sites

Nu vă contrazic. E vorba de cineva care se crede mecanic, electrician, bun la toate dar la nimic. Zice ca ar fi verificat continuitatea dar probabil ca nu stie sa foloseasca nici aparatul de masura. Eu sunt doar baiatul cu testerul, care i am mai sugerat sa apeleze la profesionisti si sa nu mai cumpere toate cadavrele de masini pe care le "repara"la nesfarsit...dar nu si nuu...Scuze de deranj.

Edited by cyti
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Similar Content

    • bvcdi
      By bvcdi
      Salut,
      Baieti am si eu nevoie de o modalitate eficienta si sigura sa imi obtin PIN-ul de la masina pentru a putea sa imi adaptez cateva chei. Am vazut ca se pote obtine PIN-ul prin VAG Commander sau VAG Tacho. Ideea este ca eu detin o interfata HEX-USB+CAN pe care am inteles ca o pot folosi cu VAG Commander daca schimb driver-ul (VCP). Nu stiu daca merge folosita si cu VAG Tacho cu drivere schimbate? Am mai inteles ca as putea strica ceva cu VAG Commander, ideea este ca eu vreu numai sa citesc PIN-ul din EEPROM, ECU, nimic alteceva, deci se poate sa stric masina numai daca citesc? Iar in cazul de ? VAG Tacho nu prea am gasit ceva compatibil cu masinile care imi trebuie mie(un passat b6 si b7). Daca careva detine o solutie mai buna v-as fi recunoscator. Ca si calificare sunt inginer electronist si ma mai ocup si cu reparat calculatoare masini, deci nu sunt chiar usa de biserica.
      Va multumesc pentru ajutor.
       
    • Andrei Tanase
      By Andrei Tanase
      Salut,
      Sper sa ma poata ajuta cineva cu urmatoarea problema:
      Am facut (aproape) retrofit la "high beam assist" insa nu pot sa il activez din CECM.
      Am avut pe masina " 3C8 937 049 E", si apoi am cumparat  "3C8 937 049 AC" pentru ca am vazut un scan de passat CC, care avea modulul cu AC si "20: High Beam Assist".
      Cand ma duc in CECM pe Adaptation -- Channel 007: Highbeam with Assistance Driving Light. imi spune ca "not available" pe ambele module de CECM.
      Presupun ca imi trebuie vreun Security code obscur sau ceva...
      Ma poate ajuta cineva?
       
      Multumesc Mult!
    • alexichim
      By alexichim
      Buna ziua,
      Este primul post de pe forum, asa ca imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.
      Am si eu o mica problema cu al meu Golf MK6. De aproximativ 2 saptamani am observat ca nu imi mai functioneaza Coming Home si Leaving Home. Am luat VCDS-ul(15.7), am intrat la codari si am observat ca ambele erau activate, le-am dezactivat si am salvat noile configurari, am pornit/oprit masina, am inchis-o/deschis-o, apoi am intrat iar in codari si am activat functiile...nimic. Am incercat iarasi cu VCDS-ul sa trec Coming/Leaving home de pe faruri pe proiectoare...nimic. Comutatorul pentu lumini este pe "Auto". De asemenea, farurile mele raman aprinse, indiferent ca este zi sau noapte. Lampa de ceata nu imi mai functioneaza, nu se aprinde. Proiectoarele imi merg, Corneringul imi merge. Drl-ul imi functioneaza, dar doar pe becul din stanga. Erori de bec ars in bord am, dar doar pentru pozitiile de pe spate(am pus becuri LED).
      Ma puteti ajuta cu ceva pareri va rog ?
      Multumesc !
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri

 Ne cerem scuze că intervenim dar credem că folosiți un plugin de ad-block. 

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere ce sunt afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block. Ne-ar ajuta foarte mult sustinerea acestei comunitati. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante. Multumim! :)

PS: daca aveti probleme cu situl chiar si dupa ce a fost dezactivat adblocker incercati sa intrati din alt browser si discutati cu noi pe topicul Updete forum din aria acesta https://vwforum.ro/forum/20-anunturi-administrative-observatii-si-sugestii/
Exista si alte extensii (gen VPN) sau antivirus ce filtreaza traficul si pot bloca cookies. Verificati si pe acestea daca le aveti setate corect pentru vwforum.ro . Multumim

 

 

Accept