Jump to content

CFFB: Probleme presiune in instalatia de antigel

AnNemic
 Share

Postare recomandată

Salut, 

Am un cffb cu probleme constante de presiune in antigel. Am cumparat masina acum 1an, si de atunci am tot schimbat chestii ce tin de sistemul de racire: racitor ulei, flansa antigel chiulasa, EGR, pompa de apa - toate cedau rand pe rand.

La ultimul EGR (montat nou OEM), s-a constatat ca a fost umflat de la presiune si s-a dechis schimbare chiulasa.

S-a programat in service unde s-au schimbat: distributie, rectificare chiulasa, suruburi noi, pompa de apa noua + tot ce a fost nevoie

Dupa aproximativ 2 saptamani (<500km) in care a rulat ok s-a decis schimbarea radiatorelor + curatarea tuturor furtunurilor (cel de habitaclu si cel mare din fata) pentru ca la demontare s-a gasit mizerie in circuit (ei zic ca de la presiune s-a "curatat" motorul pe interior).

Dupa toate aceste operatiuni costisitoare s-au parcurs 4k km fara problema (nu s-a completat antigel, nu a dat fum alb,etc) pana cand dupa un mers constant de vreo 1h la 140km/h, la iesirea de pe autostrada s-a aprins martorul de lipsa lichid racire. Am deschis capota si am vazut ca este antigel peste tot, capota uda, antigelul negru si bolborosea. Masina a fost dusa in service, dar cei de acolo nu au reusit sa reproduca fenomentul, masina nu mai facea presiune. Ei au ajuns la concluzia ca poate EGR vechi (avea maxim 10km inainte de a rectifica chiulasa) a fost afectat si s-a deschis vreun por la el. 

Saptamana trecuta am luat masina de la ei dupa schimbare EGR, pompa apa secundara si schimbare antigel. 

Astazi am verificat antigelul sa vad cum arata si pare ca incepe sa prinda o culoare maronie, ruginie, fara sa isi schimbe textura. 

Ce mai e de facut in cazul asta? E totusi posibil sa fie chiulasa? Garnitura? 

Din experienta mea, singurele locuri in care presiunea din motor si antigelul pot comunica sunt: EGR (respectiv racitorul de gaze), garnitura de chiulasa, chiulasa in sine, sau blocul motor. Service-ul zice ca blocul, garnitura si chiulasa nu pot avea probleme pentru ca ar face in mod constant. Deja am investit in masina jumatate din valoarea ei si nu sunt convins ca e 100% reparata.

Ma puteti ajuta cu ceva pareri? Ce ar fi de facut?

Multumesc!

Modificat de AnNemic
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

49 minutes ago, AnNemic said:

Din experienta mea, singurele locuri in care presiunea din motor si antigelul pot comunica sunt: EGR

Gazele recirculate nu au presiune asa mare incat sa intre in antigel ,ci invers.

Link către comentariu

Salut si mersi de raspuns. Deci EGR il scoatem din ecuatie. Sa ramana celelalte? Dar de ce nu face in mod continuu?

Link către comentariu

Singura presiune mai mare decat cea a antigelului e compresia .

Trebuie sa separi lucrurile ,si anume sa identifici exact daca e o problema de racire sau de presiune care intra in antigel .

Asta trebuia sa fie prima “reparatie”

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!