Jump to content

KGM Rexton G4 - MY 2026 - The Family Explorer

Postare recomandată

@cristi511  raspunsul e simplu .... nu am acceptat , aveau pe stoc 2 buc daca am inteles eu bine dar  erau din 2024 ..... De pe alta masina nu aveau de unde , e doar un Rexton in Pipera care e in showroom de aproape 1 an clar erau cu problema dupa atata timp   , in rest nu al altele pe stoc decat cele doua masini de testdrive. 

@tavitara  clar asta e.....

@Emy D  , au un rol destul de mare  , dar sunt valabile in general pentru cauciucuri "grele"  sau mai general zis -> cu balon mare. 

Red Dot on Tyre:

The red dot serves as a reference point for the tyre manufacturer and is used during the tire balancing process. Balancing a tyre is crucial to ensure even wear and a smooth ride. Tyres are not perfectly uniform, and slight variations in weight can lead to imbalances. By placing a red dot on the tyre, manufacturers indicate the point where the tyre's internal components are balanced. When mounting the tyre on a rim, technicians align this red dot with the wheel's heaviest point, optimizing balance and reducing vibrations.

Yellow Dot on Tyre:

The yellow dot, on the other hand, indicates the lightest point of the tyre. Like the red dot, the yellow dot is utilized during the balancing process. When mounting the tyre on the rim, technicians use the yellow dot as a reference to identify the tyre's lightest spot. Balancing the tyre around this point ensures uniform weight distribution and enhances the overall performance and longevity of the tyre.

Link către comentariu

Se numeste road force balance si e mai avansat decat o echilibrare simpla, simuneaza si rulajul, in consecinta si deformarile anvelopei in timpul rularii. 

Link către comentariu

Eu as fi curios si de corner balancing. Nu stiu unde la noi sunt ateliere atat de avansate. Nu știu cata cerere ar fi.

Link către comentariu

@Emy D la orice vulcanizare care se respecta iti face cel putin optimizarea, respectiv aparatul zice cat trebuie rotita anvelopa pe janta pentru a fi necesar cat mai putina greutate la echilibrare. In general nu se face de lene, dar si aparatele mai simple au functia asta.

Mai nou, si in Arad, si in alte orase, vulcanizarile mai scumpe folosesc aparate de la Hunter, de genul Road Force, care aplica si un tambur pe roata, pentru a simula greutatea..

Pana una alta bine ca ai scapat de Nexen si ai primit GY 👍

Link către comentariu

Pai asa o fi dar ...

Eu la astia merg de cand m-am nascut

https://gomm.ro/despre-noi.html

Cum de mi-au echilibrat de 2 ori la rand prost rotile .... numai ei stiu 

Probabil e vorba de ... UAMENI 

Asa or fi SI ssanyongii aia de la reprezentanta 

Modificat de tavitara
Link către comentariu

Guys , reprezentanta SY nu a echilibrat "inhouse" rotile , masina a fost dusa la Autosoft Militari pentru toate interventiile la anvelope. Asa ca sunt niste factori care nu pot sa ii controleze ei in mod direct , dar controlul de calitate a fost facut de ei asa ca ......o mica partea vinei este acolo.

@Bebeee si tu Brutus :))

25 minute în urmă, Bebeee a scris:

Pana una alta bine ca ai scapat de Nexen si ai primit GY 

WTF  .. stiam eu ca nu sunt ce trebuie dar efectiv toata lumea la care am zis modelul de anvelope au zis sa scap de ele cat pot de repede.....erau totusi Lower Middle Class la performanta. 

De RoadForce stiu , am facut la Tiguan dupa ce am vopsit jantele sa le aflu iar punctele de greutate , de atunci anvelopele au ramas asa pozitionate si doar echilibrate de 2 ori pe an. 

Sa se faca vremea frumoasa si o sa ajung si eu la un astfel de echilibrat , poate chiar ma opresc in Valcea unde zice @tavitara ca o sa am mai multe drumuri pe acolo.  

Link către comentariu

acum o oră, Bebeee a scris:

la orice vulcanizare care se respecta

Hmm... Nope.. Am cautat de mi s-o acrit, mai ales in vara cand avelopele noi de pe Borbet Exor bateau... :(

Nici Sigemo care e "ditai" service-ul de roti si vanzator de anvelope (un fel de Auto-Soft)... 

In primavara ma duc la Hunedoara sa echilibrez rotile... ca doar acolo am gasit. 

Link către comentariu

Mda,...hunter. asa ceva nu am vazut la noi, personal am fost la 4 vulcanizari mai rasarite, nu de astea cu anvelope resapate in ograda. Nici nu au auzit de asa ceva. Poate o fi in tm, dar nu am suficienta rabdare sa merg la toate.

Daca zici de ejante, acum am cautat, sunt aproape de autostrada. Merg pana acolo cand am nevoie de ceva calumea.👌

Link către comentariu
  • Activi pe această pagină   2 membri

• tabletaroc
    • tavitara
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!