Jump to content

Seat Leon 1.4 TSI Xcellence 150cp

paul_e88

Postare recomandată

Salutare,

dupa o lunga pauza de la grupul VAG cat si de la frecventarea forumului dedicat, revin aici cu actuala masina/achizitie, ce urmeaza sa indeplineasca rolul de daily driver.

Asa ca s-ar putea ca postarea sa para prea lunga sau greoaie, din lipsa de exercitiu. :)

M-am gandit sa ii tin un jurnal aici, cu ce evenimente i se intampla si cu cateva observatii personale de-a lungul timpului, care poate pot ajuta si pe altii.

Povestea, pe scurt:

Am alocat initial pentru o masina de zi cu zi, folosibila tot anul, cu motor economic, relativ fiabila si cat mai recenta in jur de 10k euro.

Ca variante, am trecut prin optiuni precum Civic, Golf si Leon, pentru ca restul variantelor - Mazda 3, Audi A3, BMW 118/120, Corolla - ar fi iesit lejer din buget.

Am ajuns sa ma interesez de variantele oferite de grupul VAG in configuratia cu 1.4 TSI, vazand ca sunt bine primite in varianta revizuita, post 2014.
In bugetul alocat se putea deja vorbi, in cazul Leonului, de varianta FR. Iar cu inca putin peste, chiar un nesperat facelift, in timp ce pentru Golf eram inca departe de Highline, lasand deja faceliftul deoparte.

Punand filtru plus/minus pe buget, sa vad cu ce pot lucra, am gasit in apropiere un Leon 1.4 Xcellence, facelift, bine dotat dpmdv, dar inca scump pt mine.
Dupa aprox. 2 saptamani de urmarit anuntul si vazand ca pretul scazuse cu aproape 1800 euro, dotarile si faptul ca e facelift m-au facut totusi curios sa o vad.

La vizionarea masinii am intalnit un proprietar foarte ok - chiar primul proprietar - care facuse trecerea la o electrica si cauta acum sa vanda fosta masina.

Totul s-a potrivit si in final am cumparat masina, in noiembrie 2025, respectiv un Leon 1.4 TSI Xcellence, cu aprox 106k km si cu urmatoarele dotari (doar cele relevante dmpdv):
- Scaune Sport cu Alcantara
- Trapa electrica
- Sistem de sunet Seat
- Navigatie cu DAB si Full Link
- Faruri Full LED
- Pachet Asistenta conducere (ACC, Lane Assist, Front Assist, recunoasterea semnelor rutiere, faza lunga automata)
- Pachet iarna
- Keyless

- Jante de 17" pentru Xcellence, spre deosebire de 18" pe FR, pentru mine cu atat mai bine incat voiam ceva mai confortabil, de zi cu zi.

Dupa aproape 2 luni de utilizare, sunt aproape 90% multumit de masina. In unele locuri e mai bine decat credeam, in unele putin mai rau.
Per total nu regret achizitia - inca mi se pare un deal greu de egalat in buget si probabil va prinde un rulaj inca pe atat la mine, avand in vedere starea pietei auto.

Ca impresii pana acum, ca plusuri:

-  sunt destul de impresionat de sistemul de asistenta, pe care nu am cautat sa il am initial. Dar dupa un drum lung de 1200 km dus-intors - s-a dovedit mult mai util decat mi-as fi inchipuit. Combinatia cu cutia manuala m-a facut initial sceptic, insa pe autostrada, mergand in treapta a 6-a, reuseste sa faca tot ce trebuie de la aprox. 60-70 km/h in sus. Iar asta plus lane assist preia mult mai mult decat mi-as fi inchipuit din efortul depus de sofer. Drumuri de 4-5 ore se simt similar cu un drum de o ora-doua fara nici o asistenta.

- o alta surpriza placuta e consumul, reusind 5.6-5.8 l /100km la drum lung, ceea ce pentru o benzina mi se parea de neatins acum cativa ani.

Ca minusuri:

- scaunele sunt destul de tari - dar cu care in timp m-am obisnuit, sau mai bine zis corpul meu s-a mai ajustat pe forma lor
- sistemul de sunet, desi Seat Sound, este destul de slab pentru un sistem optional. Dar daca se putea mai rau, atunci sunt fericit cu el. 

O sa mai revin pe parcurs cu mai multe poze si informatii noi.

Leon 1.jpg

Leon 2.jpg

Leon 3.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!