Jump to content

2 probleme despre "sticla"

d_andrei
 Share

Postare recomandată

Salut!

Am doua intrebari:

1) La oglinzile laterale imi cam joaca oglinda in sine in suportul ei. Se regleaza electric fara probleme si nu pot sa zic ca mi-a "sarit de pe pozitie" vreodata, dar ieri am spalat-o eu cu mana mea (pt prima data! :rolleyes:) si am vazut ca are un joc destul de larg in suportul ei. E normal ? Nu vreau sa-i caut nod in papura dar nu stiu daca sa ma duc la service cu ea sau nu...

2) Geamul la sofer... Problema lui e ca in momentul cand ajunge la pozitia "complet inchis" scoate un zgomot urat, ca un scartatit, ca si cum e tensionat. Ca sa fiu mai clar, (sper) zgomotul nu se aude decat cand geamul s-a ridicat pana sus si a intrat in rama superioara a portierei. Nu stiu ce i-as putea face. Mi se pare ca in partea superioara e mai "stramb" locul si se freaca de niste "componente" de pe acolo... Cel din dreapta merge perfect. Ceva idei ?

Modificat de d_andrei
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si la mine este un spatiu intre oglinda si suport, parerea mea sa nu te impacientezi, cred ca e lasat deliberat acolo sa se miste oglinda in voie, daca dai maxim stanga-dreapta o sa vezi ca ramane foarte putin spatiu neocupat. Uita-te atent in mers daca joaca - atunci e o problema, altfel nu cred. Despre geam - asa face si la mine, am citit undeva pe aici pe forum ca mai face asa si la altele si nu i-au dat de capat. Din cate stiu macaraua electica la geam la Octavia1 si Golf4 e o boala si se va stroca mai repede sau mai tarziu(doi prieteni cu golf4 si Octavia au patit-o). Si geamul dreapta face la fel daca stai sa-l asculti atent, doar ca eu pe ala il deschid mai rar si poate nu e asa uzata macaraua - doar o parere. La un prieten cu Megane facea la fel, nu numai masinile Vag se pare ca au aceatsa problema. Daca mergi la service cu geamul sa ne zici si noua ce ai rezolvat, mi se apropie revizia sa vedem la mine ce o sa zica.

Modificat de manfred
Link către comentariu

Cu oglinda nu ma impacientez, e OK asa cum e, ca nu ma deranjeaza jocul oglinzii, ca nici macar nu le reglez in fiecare zi.

Insa geamul face asa din ziua 1 ! Am zis ca o sa-si dea drumul, dar nu a fost sa fie si acum incepe sa ma enerveze la culme zgomotul ala... Hop ca ajunge geamul sus si se aude o data sau de 2 ori zgomotul ala oribil ca si cum ar urma sa se dezintegreze... Eu mai am pana la prima revizie dar daca nu ii dau de capat , cred ca dau o fuga pe la service. Daca mai are cineva problema cu geamul si stie vreun remediu, il rog sa posteze si aici.

Merci.

Link către comentariu

Geamul face si la mine la fel...dar ce sa-i faci am ascultat 2 Octavii si 1 Golf 4 si ambele fac la fel si asta dupa 4 ani de utilizare. Nu-mi fac inca probleme.

Link către comentariu

Si la mine face la fel, freaca in cheder in momentul in care ajunge la capatul cursei. Da-i eventual cu un spray cu silicon pe rama geamului, dar nu exagera fiindca s-ar putea sa se intinda si sa arate urat.

Link către comentariu

a urcat/coborat usor geamul. Un joc in macara. de la gropi. Cand il impinge motorasul il impinge in mod normal dar el fiind mai ridicat incearca sa-l impinga tare si loveste sus se aude ca un scartait. Daca e problema din macara ar trebui sa vezi ca atunci cand cobori geamul, acesta nu va ramane mereu in aceeasi pozitie cand e deschis la maxim. Cand coboara de tot, cand ramane putin afara... :)

Link către comentariu

Ieri am frecat de vreo 20 de ori sus/jos geamul in incercarea de a identifica locul de unde se aude zgomotul si eventual sa depistez si cauza. Am vazut in schimb ca in momentul cand geamul ajunge sus si intra in cheder, partea de jos a geamului se vede ca iese putin inspre exterior. Cred ca se intampla asta ptr ca geamul e fortat de macara sa mai urce dar el nemaiavand loc, iese spre exterior, impingang in rama exterioara, aia de cauciuc, de la baza geamului. Ati observat cumva aceeasi "functionalitate" si la voi ? Si cel mai tare ma oftica faptul ca geamul din dreapta merge impecabil, fara nici o problema sau zgomot.

Link către comentariu

cand geamul e lasat complet, trebuie sa ramana putin in afara?

Link către comentariu

cand da, cand nu. La mine nu ramane niciodata la fel. :angry:

Link către comentariu

Din auzite nu este recomandat a se cobori geamul de tot. Aceasta fiind principala cauza de rupere a macaralelor de la geamuri. Cred ca o coborare in proportie de 75% ar fi ok. :D

Link către comentariu

In primul rand bine ai venit in clubul sau lumea masinilor perfecte facute de vestitul grup VW ;)

Eu aveam exact aceleasi probleme existentiale la inceput. Pot sa spun ca eram suparat pentru ca toti mi-au laudat masinile astea si de fapt nu e asa. Ma abtin de la alte comentarii ca iar mi-aduc aminte ca la cateva saptamani mai scartaie ceva prin ea.

Am fost la service de nenumarate ori la toti dealerii din Bucuresti pe tema scartaiturilor geamurilor electrice si nu numai. Au suflat praful desi masina avea 500km. Au desfacut fata de usa stanga fata si s-au uitat si ras-uitat. Totul e ok. Ba chiar mi-au uns macaraua. Mai bine nu o faceau ca de la asta are un alt zgomot cand geamul urca. Pe mine ma deranjeaza scartaiturile geamurilor in primele 10-20 secunde pana se aseaza geamul. Asezarea presupune trecerea peste niste denivelari.

Am vazut in schimb ca in momentul cand geamul ajunge sus si intra in cheder, partea de jos a geamului se vede ca iese putin inspre exterior.

Asta e normal. E chiar logic, ca sa se intepeneasca cat mai bine in pozitia inchis si sa mearga cat mai usor la coborare.

Nu pot decat sa-ti urez s-o stapanesti sanatos si la cat mai putine scartaituri, desi nu cred, si ce e mai important, la cat mai putine incidente adevarate :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!