Jump to content

Alternator - Consum baterie

nsalexandru
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am un Passat CC 2.0 TDI CBBB (2009) și mă lupt cu un consum parazit.

Cu motorul oprit și calculatoarele "adormite" am 0.295A consum.

Când scot firul gros de la alternator (cel de la cutia de siguranțe, compartiment motor), am consum 0.010A.

După ce pun la loc, revine la 0.295A.

Toate siguranțele din panoul interior, nimic suspect

Restul siguranțelor mari din compartimentul motor, totul OK

Încărcarea în mers: 13.9 – 14.1V

Bateria și alternatorul au fix 1 AN, alternatorul a fost schimbat cu unul aftermarket în decembrie 2024 fiindcă nu încărca, (11V-11.9V).

Pare clar că alternatorul trage curent înapoi prin puntea de diode dar aș vrea o confirmare de la cei care au mai trecut prin asta.

Întrebarea mea:

Schimb doar puntea de diode sau mai bine să iau din dezmembrări un alternator OEM (ideal 180A)?

Mulțumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

puntea de diode nu trage asa putin, ci mult mai mult.

Masina ta e cu start stop ?

Alternatorul e cu start stop ? Scoate mufa mica de la alternator si vezi daca mai consuma.

Link către comentariu

Mașina nu are Start Stop, alternatorul nu cred că are Start Stop...

Am scos mufa aceea și consumul este același(adică mare)

El scade doar după ce decuplez alternatorul de pe panoul de siguranțe din compartimentul motor.

Țin să menționez că mașina am luat-o în Noiembrie 2024, fostul proprietar mi-a spus că nu îi mai ține bateria, a cumpărat el o baterie nouă, mașina a mers, am venit cu ea acasă pe roți (+300km) și peste 3-4 zile m-a lăsat alternatorul în București într-o intersecție (eu sunt din CT, eram în tranzit în BUC)... am luat o altă baterie și m-am dus la alternatoare.com (Bd Basarabia 258) pentru a imi repara alternatorul, acolo baieții mi-au luat 1050 RON pentru reparație, după 1 săptămână m-a lăsat iar alternatorul... 

Am fost la un service în Constanța și concluzia a fost următoarea am dat 1050 RON la alternatoare.com pentru un releu cargo (40 RON) si băieții au "uitat" să-mi pună și freonul înapoi în compresor...

Am schimbat alternatorul la CT cu unul aftermarket și acum după un an...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• nsalexandru
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!