Jump to content

Sunet ciudat Skoda Octavia 2 combi - 2012

alin100
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Luna trecuta am iesit putin in oras si pare ca pe partea stanga la sofer s-a rupt arcul si a iesit din flansa. Dus la mecanic, schimbat arc+flansa pe stanga cat si pe dreapta.

Acuma masina nu am folosit-o intens dar saptamanile trecute cand am scos-o la un drum mai lung am observat un sunet care nu era inainte. Am atasat mai jos un video, unde este semnul de atentionare la inceput, cam asa suna. Un fel de scartait de arc? Sau e altceva? Atunci cand trec peste cale ferata sau damburi mai mari sau atunci cand merg cu 1-a si calc frana si pun toata presiunea pe fata, cand se "apasa" partea frontala se aude partea aia de scartaiala. Aveti idee ce poate fi? M-am dus inapoi si a strambat din nas, ca nu are nici o idee, arcul e nou, flanasa e stransa ok.

Poate mai sunt posesori care au auzit acest sunet si pot descrie de la ce vine. 

Au fost schimbate si bieletele stanga/dreapta SKF VKDS341002.

Asta ar fi povestea initiala.

Povestea continua. Am continuat asa luna toata trecuta am zis ca se aseza, asa am inteles ca ar trebui dupa 50-100km sa fie ok. 400KM mai tarziu, se aude mult mai rau, un video mai nou dedesubt.
Am decis saptamana asta sa schimb mecanicul si sa vad ce zice altcineva. Noul mecanic a zis ca de vina sunt amortizoarele, sunt vechi din 2013 si nu mai fac treaba corect.
Am zis ok, hai ca le schimbam. Pus KYB, dupa scos masina de acolo, testat putin, parea ca sunetul a disparut. Dar dupa 2-3KM a reaparut sunetul pe partea dreapta. 
Azi fiind weekend am zis hai sa o scoatem undeva la plimbare, ca poate se mai aseaza. Dimineata a fost ok, vreo 6 7 KM, dupa care ajunge la mall si trecem peste acele damburi din parcare si a reaparut urat sunetul doar pe partea dreapta. Si de atunci pare ca e mai sesizabil decat cand am luat-o de la mecanic. Acuma la fiecare dambulet, chiar si cand franez si pun presiune pe partea din fata se aude la fel. Mai jos aveti un video cu vechile amortizoare dar e acelasi sunet.

NU STIU CE SA MAI FAC! Toata lumea stramba din nas si RIDICA DIN UMERI! Nu pot sa cred ca nimeni nu stie ce e acest sunet care vine de sus din flansa.

Sper ca ma puteti ajuta macar cu un sfat.

TLDR: Arc nou KYB + Amortizor KYB nou + flanse Lemforder + bara stabilizatoare noua.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!