Jump to content

înlocuire Instrument cluster

Dany_aleksandar
 Share

Postare recomandată

Dany_aleksandar

Salutare !

Mă bate gândul de ceva timp să schimb I.C-ul la al meu Seat ibiza 1.9 ATD din 2002.

Am găsit să cumpăr la un cunoscut I.C-uri cu codurile VDO 110 080 105 029A și VDO 110 080 105 044A, pe mașină fiind montate din fabrică VDO 110 080 104 010A .

Menționez că motivul principal in proporție de 90% este dorința de a avea computer de bord pe mașină, restul de 10 % fiind dat de aspectul lor și de faptul că ambele sunt varianta FR...

Întrebările mele:

1. Din ce am citit pe forumuri acum mult timp, dacă îmi aduc bine aminte se menționa faptul că se poate pune computer de bord pe Ibizele 6L fabricate înainte de 2006 care nu au avut în dotare de fabrică acest lucru, prin coding pe VCDS și înlocuirea jugului cu manete, cu unul compatibil (care sa aibă maneta pentru ștergătoare cu butoane pentru C.B) .

2. Dacă punctul 1 este posibil, aș putea face o "românească" ? mai precis, să omit înlocuirea jugului cu manete și să montez 3 butoane mici în bord (Up, Down și Reset) care să preia funcțiile pe care le-ar face în mod normal maneta cu butoane pentru C.B.

Aș prefera acest lucru datorită faptului că în trecut, am înlocuit jugul cu care a venit mașina din fabrică, cu unul ce are funcție pentru tempomat. 🙃

3. În cazul în care singura variantă de a avea computer de bord pe mașină este înlocuirea clusterului (+ înlocuire manete), este vreunul din cele 2 clustere menționate mai sus compatibil cu mașina mea ?

Care ar fi procedura cap-coadă ?

Mulțumesc anticipat !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1-da,asa este

2-da,poti face asta dar e pacat de aspectul non OE.

Va trebui insa o alta interfata ptr citit codul pin al ceasurilor vechi. E necesar ptr adaptarea noului cluster.

Link către comentariu

Dany_aleksandar

@spido În primul rând vă mulțumesc pentru răspunsul prompt !

Astfel, mai bine las clusterul original și n-am alte bătăi de cap.

Ați putea vă rog să mă ajutați cu pașii pentru coding pe VCDS (dețin unul și l-aș pune la treabă...) și eventual, dacă se poate, o schemă pentru legăturile celor 3 butoane?

Aș opta pentru montarea lor din cauză că pe lângă faptul că jugul cu manete pentru tempomat și computer de bord este greu de găsit în dezmembrări, iar cele noi au un preț de aproximativ 400 de lei, am avut în trecut o experiență cu niște manete nefuncționale primite prin curier.

Multă stimă !

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• Dany_aleksandar
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!