Jump to content

Parbriz schimbat CASCO

TibiC
 Share

Postare recomandată

Salutare tuturor, azi am scos masina din service/reprezentanta dupa o luna de lupte cu cei de la Allianz Tiriac. Una din piesele inlocuite a fost parbrizul. Masina este un Passat Alltrack 2018. Dupa VIN si cele discutate anterior la reprezentanta (cu alta ocazie, nu legat de incidentul CASCO) parbrizul nu este unul simplu. Initial, agentul de la piese din reprezentanta mi-a spus ca e parbriz "dublu" iar dupa VIN, la verificarile mele, apare a fi cod "4GF" windshield heat-insulating. Într-adevăr parbrizul pare sa fie mult mai subtire decat cel original care a luat o mulțime de pietroaie pe autostrada si nu a patit decat ciupituri fara fisuri (masina e luata din Suedia unde a fost echipata cu acest parbriz datorita drumurilor forestiere de acolo). Inainte de a o duce in reprezentanta pentru reparatii am intrebat de mai multe ori daca se monteaza acelasi parbriz si le-am spus de mai multe ori ca nu e un parbriz obisnuit. Azi dupa ce am luat masina din service si am studiat putin semnificatia notatiilor de pe parbrizul nou (vezi imagine) aflu ca e unul simplu mediocru. Nu am insa o poza cu cel vechi. Ce pot face acum? Sa ma intorc la service si sa le reclam faptul ca nu au pus ce trebuie sau nu mai pot face nimic?

20250704_172901~2.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

marius1982.11

In prima faza da. Apoi opc.

Mie mi-au pus pe golf acum vreo 20 de ani bandou de ala ordinar negru si l-au vopsit peste negrul ala...pe rca. I-am intrebat daca li se pare ok? Masina asta avea bandouri in coloarea masinii, nu negre...vopsite in culoarea masinii peste zgronțurile alea(ca nu e pregătit vopsire, in grund si primer). Nu m-am prins nici in ziua de azi daca erau prosti sau hoți. Le-am zis ca nu primesc asa ceva si mi-au tiganit bandoul original, putin avariat.

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

fiind parbriz original, este comandat pe serie de sasiu, deci ce a avut masina din fabrica. 

poti afla din factura si din ETKA daca ti-au pus ce trebuie.

la cate 10-15 variante sunt in ETKA, e imposibil sa comanzi unul la ghici si sa se potriveasca , mai ales daca ai senzor, camera, etc

Link către comentariu

15 hours ago, andrei_221 said:

fiind parbriz original, este comandat pe serie de sasiu, deci ce a avut masina din fabrica. 

poti afla din factura si din ETKA daca ti-au pus ce trebuie.

la cate 10-15 variante sunt in ETKA, e imposibil sa comanzi unul la ghici si sa se potriveasca , mai ales daca ai senzor, camera, etc

Cum as putea sa aflu ce anume se comanda din ETKA fara sa am cont? 

Link către comentariu

21 hours ago, Hayate said:

Postează aici seria de sasiu

WVWZZZ3CZJE142803

Link către comentariu

3G0 845 011 AT NVB este codul din ETKA al parbrizului.

Pe factura ce scrie?

parbriz.thumb.jpg.67c88bc1ee0c9c36c7b6bdaf5d22a6b3.jpg

Link către comentariu

41 minutes ago, Hayate said:

3G0 845 011 AT NVB este codul din ETKA al parbrizului.

Pe factura ce scrie?

parbriz.thumb.jpg.67c88bc1ee0c9c36c7b6bdaf5d22a6b3.jpg

Mulțumesc mult. Nu am primit factura fiind pe CASCO. Asta inseamna ca nu se reechipeaza cu acelasi tip de parbriz? Din ce observ la fata locului, e diferenta si de grosime si proprietati...

Link către comentariu

Chiar daca e pe CASCO poti cere factura la dealer si compari codul de pe factura cu codul de echipare originala.

Link către comentariu

Dar grosimea cum ai masurat o, ca sa vezi ca difera?

nu, nu vreau glume de la colegi😄

Link către comentariu

1 hour ago, skodamen said:

Dar grosimea cum ai masurat o, ca sa vezi ca difera?

nu, nu vreau glume de la colegi😄

Se observa la marginea dintre plafon si parbriz si chiar la observatul direct. Sper sa mi se para dar nu cred... 

Modificat de TibiC
Link către comentariu

Acolo poate sa mai fie si din alte considerente......mastic mai putin la montaj

Patit la alte masini, ba mai era si inestetic, vizibil intr o parte sub linia caroseriei, in alta parte la nivel

In cativa ani la acele masini am avut probleme cu infiltratiile

Iar faptul ca un parbriz original 2025 e mai subtire ca unul original 2018 .tot ce e posibil

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!