Jump to content

Consum Skoda Superb 4 - benzina

tetea
 Share

Postare recomandată

Postați aici consumul obținut cu motoarele pe benzină, urban, extraurban, autostradă sau mixt. Menționați, dacă puteți, și stilul de condus, viteza medie, traseul sau sezonul (vară/iarnă).

Încep eu cu consumul pentru motorizarea 2.0 TSI 265 CP 4x4, echipată cu jante pe 19.

Am atașat două capturi de ecran din aplicația MySkoda. Prima poză este din anul 2024, mai exact din septembrie, de când am ridicat mașina. A doua poză este pentru anul 2025, până în prezent. În ambele se pot vedea viteza medie și durata de funcționare.

Conform Spritmonitor, consumul mediu pe toți cei 16.000 km parcurși până acumeste de 9,4.

Ultima poză, cea mai recentă, este de pe traseul București – Budapesta. Tot atunci, la realimentare, am văzut pentru prima dată în bord autonomie de 900 km.

Aproximativ 70% dintre kilometri au fost făcuți în afara orașului, iar restul în București.

Dacă mă întrebați cât consumă strict în București… sincer, nu știu să dau o valoare exactă. Nu am urmărit, pentru că pe mine nu mă interesează consumul în mod special, atât timp cât mașina merge bine și îmi oferă ce vreau de la ea.

Ca stil de condus, nu pot spune că merg economic, dar nici sportiv agresiv. Încerc să fiu echilibrat , respect limitele, dar când e liber îmi place să simt motorul. 

Per total, sunt foarte mulțumit de cum se comportă mașina. Motorul de 265 CP trage foarte bine, cutia DSG reacționează rapid, iar tracțiunea 4x4 îți dă încredere în orice condiții. Chiar dacă are un consum peste medie, pentru mine e un compromis acceptabil având în vedere performanțele și confortul oferit.

IMG_6261.png

IMG_6262.png

IMG_6252.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin cu niște cifre interesante, că tot vorbeam zilele trecute de consum. Am făcut un drum prin Ungaria și Austria și… surpriză, motorul 2.0 TSI 265 CP a zis că știe și el să consume puțin 😅

Am atașat 3 poze. Prin poza cu 6.6 este din aplicația MyŠkoda și reprezintă consumul pe toată ziua, care a inclus și puțin oraș (așa, ca să stricăm media). 

Poza cu 5.7 este consumul de pe ultima parte a zilei, doar autostradă, mers legal, cu trafic lejer și vânt din spate probabil .😄 Pe traseu am prins două zone cu restricții de 80 și 100 km/h și vreo 10 minute de ploaie. 

Mașina a fost setată pe modul Individual cu direcția pe Sport suspensia pe Confort maxim, restul setărilor pe Normal.

Am fost 3 persoane în mașină, cu ceva bagaje în portbagaj.

Și surpriza de final, după ce a scăzut consumul, autonomia a crescut la 1.010 km, conform celei de-a treia poze. Pentru cine nu știe, rezervorul este de 66 litri. 

Asemenea consum este imposibil de scos în România chiar dacă merg noaptea, cu ACC-ul pe 130 fix, fără nimeni pe drum.

Realist, acasă am 8 - 8.5 la 130 pe autostradă.

IMG_6392.png

IMG_6391.jpeg

IMG_6369.jpeg

Link către comentariu

Si benzina e mai buna "afara", vorba aia... :)

Link către comentariu

Să faci și un consum de la pompă la pompă.  Să vezi abaterile față de aplicație.

Consumă puțin afară pt așa motor.

Modificat de Crs.Vag
Link către comentariu

Am comparat ce îmi arată mașina cu ce am calculat în Spritmonitor, ca să văd cât de aproape e de realitate.

Aplicația MySkoda afișează 9,15 pentru cei 16300 km.

Spritmonitor, adică calcul real la pompă, 9,35 pentru cei 16300 km.

Dacă am calculat bine diferența e de doar 0,2 l/100 km, adică o marjă de eroare de aproximativ 2,1%, ceea ce e chiar puțin. Așa că valorile din aplicația Skoda sunt destul de aproape de realitate în cazul meu.

La voi cum e?

Cum spuneam mai sus, consumul mic e real, dar greu de reprodus la noi. 😄

Revin și cu alte consumuri din țară, eventul și din oraș ca tot am fost întrebat.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!