Jump to content

Întreținere, revizii & costuri de exploatare Superb 4

tetea
 Share

Postare recomandată

Postați aici informații despre revizii, schimburi de ulei, filtre, lichide, costuri în service autorizat sau independent.

O să încep eu.

Luna trecută am făcut primul schimb de ulei și filtre la Avia Militari, pentru motorizarea 2.0 TSI 265 CP 4x4. Mașina avea aproximativ 14.000 km la momentul intervenției. Prețul total a fost de 1.450 lei, cu un discount de 25% aplicat și fără inspecție generală inclusă.

Fără acel discount și cu inspecția inclusă, prețul ar fi ajuns probabil undeva între 1.800 – 2.000 lei.

Prețul de 1.450 lei a inclus:

6 litri de ulei original VW - S60577M2

Filtru de ulei - 06L115562B

Filtru de aer - 5Q0129620B

Filtru de polen - 5Q0819669

Un aspect interesant menționat de personalul de la service, filtrul de aer se schimbă la 90.000 km 😱, ceea ce mi se pare foarte mult, mai ales pentru condițiile de drum din România. Sau am înțeles eu greșit?

Ca și observație personală, în acești 14.000 km nivelul uleiului a scăzut cu 3 liniuțe pe indicatorul de pe tabletă, ceea ce înseamnă în jur de 300 ml.

Având în vedere că a fost primul schimb, o să urmăresc evoluția până la următorul și în funcție de cât mai scade între timp, iau în calcul să trec pe Mobil 1, ulei cu care am fost foarte mulțumit pe fostul meu 2.0 TSI de pe Octavia 3.

IMG_6260.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Alexandru Gabriel

Revizia ai facut-o pentru ca a cerut masina sau datorita km facuti?

Link către comentariu

Am făcut revizia din proprie inițiativă, datorită numărului de kilometri parcurși. Mașina nu ceruse încă revizia. In bord arăta că mai am 10800 km până la următorul schimb de ulei.  De obicei schimb uleiul la maxim 15000 km.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!